Wysyłka kurierska na terenie całego kraju

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Antrykot pochodzi ze środka części grzbietowej, przedniej ćwierćtuszy wołowej. Antrykot ma delikatne włókna mięśniowe, a o jego subtelności i soczystości decyduje marmurkowaty przerost tłuszczowy.

Steki bez kości: RIB EYE STEAK, z kością: COTE DE BOEUF STEAK, TOMAHAWK STEAK

Więcej informacji znajdziesz na stronie NASZE STEKI, czym jest SEZONOWANIE co to MARMURKOWATOŚĆ oraz jak poprawnie ZROBIĆ STEKA

Rib Eye Standard Stek z Antrykotu Rib Eye Standard Stek z Antrykotu
Producent: Chobot Meat
Cena: 56,83 zł
189,43 zł/kg
szt.
zobacz więcej
Rib Eye Premium Stek z Antrykotu Rib Eye Premium Stek z Antrykotu
Producent: Chobot Meat
Cena: 71,11 zł
237,03 zł/kg
szt.
zobacz więcej
Rib Eye Extra Marmur Stek z Antrykotu Rib Eye Extra Marmur Stek z Antrykotu
Producent: Chobot Meat
Cena: 284,65 zł
284,65 zł/kg
szt.
zobacz więcej
Cote De Boeuf Standard Stek z Antrykotu Cote De Boeuf Standard Stek z Antrykotu
Producent: Chobot Meat
Cena: 52,98 zł
151,37 zł/kg
szt.
zobacz więcej
Cote De Boeuf Premium Stek z Antrykotu Cote De Boeuf Premium Stek z Antrykotu
Producent: Chobot Meat
Cena: 62,97 zł
179,91 zł/kg
szt.
zobacz więcej
Tomahawk Premium Stek z Antrykotu Tomahawk Premium Stek z Antrykotu
Producent: Chobot Meat
Cena: 89,96 zł
179,92 zł/kg
szt.
zobacz więcej

Sezonowanie na sucho to proces, w którym kawałki wołowiny dojrzewają w kontrolowanych warunkach od kilku tygodni do kilku miesięcy, zanim zostaną przycięte i pokrojone na steki. 

Nazwa linii

Standard

Premium

Extra Marmur

Długość sezonowania

minimum 30 dni

minimum 30 dni

minimum 30 dni

Marmur

(1-11)

3-4

5-7

8-11

Opis

Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.

Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho.

Wyselekcjonowana jest spośród bardzo rzadko występujących i niezwykle cenionych sztuk, które dzięki właściwościom genetycznym oraz kunsztowi hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości, co jest ich cechą immanentną. Wyróżniają się maślaną konsystencją oraz niepowtarzalnym, trudnym do opisania w słowach naturalnym smakiem.

Zgodnie ze zmianą ustawy o podatku od towarów i usług od 1 lutego 2022 r. do 31 lipca 2022 r. - Kupujesz nasze produkty bez VAT.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl