Mięciutkie, parowane bułeczki bao wypełnione soczystą, aromatyczną wołowiną? Brzmi jak street food marzeń – i dokładnie tak smakują. Puszyste ciasto otulające intensywny, lekko słodko-słony farsz, pachnący imbirem, czosnkiem i sezamem, który rozgrzewa zmysły od pierwszego kęsa.
Sezon grillowy to idealny moment, by zorganizować spotkanie, które zapadnie w pamięć – nie przez nadmiar formalności, lecz przez... soczyste burgery! Burger party w ogrodzie to swobodna, pyszna i kreatywna forma wspólnego spędzania czasu, która łączy smak z atmosferą. Jak się przygotować? Jakie składniki podać, by każdy znalazł coś dla siebie? Przeczytaj nasz praktyczny przewodnik i zaplanuj swoją idealną ucztę!
Wiosna to moment kulinarnego przebudzenia – na targach pojawiają się pierwsze nowalijki, a nasz apetyt kieruje się w stronę świeżości, lekkości i naturalnych smaków. Ale czy stek wołowy pasuje do takich klimatów? Owszem – i to jak! Oto inspiracje i wskazówki, jak łączyć sezonowe warzywa z najwyższej jakości mięsem, by stworzyć wyjątkowe, wiosenne dania.
Cielęcina to jedno z najbardziej szlachetnych mięs, które od lat cieszy się uznaniem w kuchniach całego świata. Delikatna, lekka i pełna smaku – to mięso, które warto mieć w swojej kuchni, zwłaszcza jeśli szukasz nowych inspiracji na domowy obiad, świąteczną kolację lub weekendową ucztę z rodziną. Jej subtelność sprawia, że doskonale łączy się z klasycznymi przyprawami, ale świetnie wypada też w bardziej nowoczesnych, ziołowych i orientalnych wariacjach
Steki wołowe nie są (jeszcze!) zbyt popularnym polskim daniem. Choć dobre mięso na steki dostarcza wiele białka i jest szybkie w przygotowaniu, niektórzy mają wątpliwości, czy dadzą radę przygotować je we własnej kuchni. Czy rzeczywiście są trudne w przygotowaniu? Odpowiemy wprost. Jeśli umiesz ugotować ziemniaki, umiesz także zrobić dobre steki. Jest to jedno z najprostszych i najszybszych dań, jakie możesz przygotować. Żeby być zadowolonym z efektu, musisz przestrzegać tylko dwóch zasad. Po pierwsze, wybierz dobre mięso, po drugie, nie przesmaż go.
Wakacyjne weekendy to czas, kiedy znad większości polskich podwórek unosi się dym z grilla. W tym sezonie zapraszamy Cię do wypróbowania prawdziwej gwiazdy garden party, jaką jest skirt, stek z przepony wołowej. Jest to niezaprzeczalny hit tego lata, który króluje na imprezach doświadczonych grill masterów oraz bohaterów we własnej kuchni. Często pojawia się na warsztatach kulinarnych i imprezach. Wbrew pozorom jest bardzo łatwy w przygotowaniu i nie wymaga większego doświadczenia. Poradzą sobie z nim nawet nowicjusze w świecie wołowiny.
Czy możliwe jest uzyskanie soczystych, intensywnych w smaku steków o stosunkowo niskim poziomie tłuszczu? Sezonowana na sucho chuda wołowina premium, z której wycinamy steki z linii Standard, to najlepszy dowód na to, że doskonałe walory smakowe i aromatyczne można uzyskać nawet przy niewielkim marmurku. Steki z linii Standard należą do ulubionych produktów naszych klientów. Szczególną popularnością cieszą się one wśród osób na redukcji, a także koneserów chudszego mięsa wołowego. Polecamy je także, jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z wołowiną premium – sezonowany na sucho stek wołowy z linii Standard to idealne zaproszenie do eksploracji tego fascynującego świata.
Marzysz o tym, aby móc od czasu do czasu zaserwować sobie pełen smaku stek wołowy na diecie i urozmaicić w ten sposób swój jadłospis? Jeśli tak, to sezonowane na sucho steki Standard pozwolą Ci urzeczywistnić to marzenie. Poznaj ich wyjątkowe właściwości, a sam przyznasz, że nasze steki Standard to u innych Premium.
Masz ochotę poszerzyć swoje horyzonty kulinarne o nowe smaki? W takim razie na Twoją uwagę zasługują podroby wołowe, które kryją w sobie niesamowity potencjał, tylko czekający na to, by go wydobyć w zaciszu domowej kuchni. Unikalne walory tzw. piątej ćwiartki są znane i cenione wśród wytrawnych smakoszy wołowiny. Dla osób mających rzadszą styczność z tym mięsem podroby wołowe mogą okazać natomiast ciekawą kulinarną nowinką, która sprawdzi się jako niebanalne urozmaicenie jadłospisu.
W dalszej części tego artykułu przybliżymy Ci fenomen piątej ćwiartki – wyjaśnimy m.in. czym charakteryzują się podroby wołowe, jakie produkty się do nich zaliczają, jak można je wykorzystać w kuchni oraz skąd je pozyskać.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Dane wykorzystywane przez dostawcę oprogramowania sklepu - Shoper S.A. Na ich podstawie dokonywane są analizy, związane z rozwojem oprogramowania, oraz mierzona jest skuteczność kampanii reklamowych. Nie są łączone z innymi informacjami, podawanymi podczas rejestracji i składania zamówienia. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.