Dostawa

Steki sezonowane na sucho
Steki sezonowane na sucho – koncentracja walorów smakowych w każdym kawałku
Osoby, które są dopiero na starcie swojej podróży przez świat wołowiny, mogą zastanawiać się, czym jest stek sezonowany. Proces sezonowania polega na dojrzewaniu wołowiny w precyzyjnie ustalonych warunkach przez ściśle określony czas. Na skutek tego sezonowany stek wyróżnia się wyjątkową delikatnością, a także dochodzi do wydobycia pełni jego potencjału smakowego i aromatycznego.
W naszym sklepie oferujemy steki sezonowane na sucho przez minimum 30 dni. Jest to metoda, która przynosi fantastyczne efekty. Stek sezonowany na sucho smakuje wyśmienicie i zyskuje charakterystyczne orzechowo-maślane nuty, cenione przez wytrawnych koneserów. Zmianom ulega także jego struktura, która zyskuje przyjemną subtelność oraz kruchość. Warto podkreślić, że sezonowanie dostępnej u nas wołowiny odbywa się w ściśle kontrolowanych warunkach w chłodniach, dzięki czemu można się nią bez obaw cieszyć.
Cztery linie steków sezonowanych na sucho
Zdajemy sobie sprawę z tego, że nasi klienci mają różne preferencje smakowe, dlatego przygotowaliśmy wyjątkową na skalę kraju ofertę. Stworzyliśmy aż cztery linie steków sezonowanych – mięso z poszczególnych linii różni się poziomem marmurkowatości, czyli stopnia infiltracji włókien mięśniowych tłuszczem odgrywającym w wołowinie rolę nośnika smaku.
Linia Special - idealna opcja dla osób ceniących zdrowe, smaczne białko w dobrej cenie. Steki mają niską zawartość tłuszczu, sezonowane są przez minimum 21 dni, a ich intensywny smak i szorstka tekstura łączą się z miękkością. Ta linia charakteryzuje się najniższym poziomem marmurkowatości (1-2).
Linia Standard – sezonowane steki z tej linii są dobrym wyborem dla miłośników wołowiny o wyrazistym smaku oraz niskiej zawartości tłuszczu. Linia Standard wyróżnia się niskim stopniem marmurkowatości (2-3).
Linia Premium – po steki sezonowane z tej linii bardzo chętnie sięgają szefowie kuchni. Cechuje je uniwersalność – docenią je zarówno koneserzy, jak i osoby, które nie miały wcześniej dużej styczności z wołowiną. Szczególne wrażenie na smakoszach robi delikatność mięsa, jego głęboki, niemalże orzechowy smak oraz wyczuwalna marmurkowatość (4-7).
Linia Extra Marmur – wyselekcjonowane steki dla najbardziej wymagających miłośników wołowiny, którym zależy na wysokim poziomie marmurkowatości (8-11). Znakiem rozpoznawczym steków Extra Marmur jest maślana konsystencja oraz absolutnie unikalny smak.
Proponujemy steki wołowe sezonowane cięte z najszlachetniejszych elementów wołu:
steki z antrykotu – Rib Eye, Cote de Boeuf, Tomahawk (Toporek),
steki z rostbefu – New York, Kansas,
steki z rostbefu i polędwicy wołowej – T-Bone, Porterhouse.
Polecamy serdecznie również stekowe zestawy: testowe oraz lunchowe, a także mięso na burgery.

Polska Wołowina Premium – prosto od certyfikowanego producenta Chobot Meat
Jak złożyć zamówienie?
Wybierz swoje steki i wołowinę
Złóż zamówienie i opłać je online
My tniemy i pakujemy na świeżo
Dostarczamy bezpiecznie pod Twoje drzwi