Opis
Element: Rostbef
Cięcie: New York
Linia: Standard - więcej info TU
Marmur: 3-4 w skali 1-11 - więcej info TU
Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU
Długość sezonowania: ponad 30 dni
Możliwość mrożenia: TAK
Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________
Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu
Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU
Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________
Rostbef:
Jest naturalnym przedłużeniem antrykotu. Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.
Steaki bez kości: NEW YORK STEAK, Steaki z kością: KANSAS STEAK, steaki z kością i polędwicą T-BONE STEAK i PORTERHOUSE STEAK.
__________________________________________________
Linia Standard:
Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.
__________________________________________________
Nowy Jork zwykle jest kojarzony z Wielkim Jabłkiem, jednak miłośnicy wołowiny mogą mieć na ten temat nieco inne zdanie. New York to bowiem stek, który potrafi rozbudzić zmysły mięsnego entuzjasty o każdej porze dnia. To kwintesencja tego, co koneserzy grillowania lubią najbardziej – soczystość, głęboki smak i kruchość rostbefu, w tym przypadku zaserwowana w formie bez kości. Każdy stek New York dostępny w naszym sklepie dostarcza jeszcze więcej pożądanych doznań, ponieważ jest sezonowany na sucho. W efekcie mięso koncentruje w sobie walory smakowe i aromatyczne, które tylko czekają, by uwolnić się i zaskoczyć kubki smakowe uczestników grilla.
Chcesz, aby Twoje następne grillowanie zyskało legendarny status w pamięci współbiesiadników? Postaw na New York stek oferowany przez nasz sklep online!
New York stek z rostbefu – as w rękawie każdego Mistrza Grilla
Myśląc o szlachetnym mięsie, które zasługuje na pełnię uwagi smakoszy, bardzo szybko staje nam przed oczami wołowina. Jest ona znakomitą podstawą wielu dań, w tym soczystych steków, będących gwoździem programu każdego grilla. Najlepsze steki wycina się z centry wołowej, czyli elementu składającego się z antrykotu, rostbefu oraz polędwicy.
W przypadku New York stek mamy do czynienia z rostbefem, czyli naturalnym przedłużeniem antrykotu będącym górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Znakami rozpoznawczymi rostbefu są miękkość oraz niesamowita wręcz kruchość, która sprawia, że grill i steki z rostbefu tworzą nierozłączną parę.
New York stek prosto od producenta – doskonała propozycja dla miłośnika wołowiny
Stek New York jest jednym z czterech steków wycinanych z rostbefu i jedynym bez kości. Pozostali „trzej muszkieterowie” to steki: Kansas, Porterhouse oraz T-bone. Brak kości jednak w niczym nie ujmuje naszemu bohaterowi. To doskonała porcja soczystego mięsa, która w naszym sklepie dostępna jest w następujących wersjach wagowych:
- 200 g,
- 250 g,
- 300 g,
- 400 g.
New York Stek wołowy to prawdziwy przebój każdego grilla – nie może go zabraknąć na Twoim ruszcie!
New York stek sezonowany na sucho – mięsny artyzm na Twoim talerzu
Za sukcesem naszego sklepu stoi wyjątkowa wołowina, którą pozyskujemy prosto od rzeźnika. Dostarcza nam ją uznany polski producent CHOBOT Meat Jan Ludwiniak. To dzięki niemu możemy zaoferować Ci wybitny stek New York sezonowany na sucho, który swoim smakiem i zapachem zaskoczy nawet najbardziej wymagającego smakosza. Wołowina, z której wycinane są te steki, dojrzewa przez minimum kilka tygodni, w ściśle ustalonych i monitorowanych warunkach. Jaki jest efekt? Wprost bajeczna kruchość mięsa, które rozpływa się w ustach, uwalniając pełną gamę smaków i aromatów. Wystarczy raz spróbować nasz stek New York sezonowany, by zrozumieć, jak fenomenalne jest to danie.
New York stek z linii Standard – idealny dla każdego
Koneserzy wołowiny dobrze zdają sobie sprawę z tego, jak kluczową rolę dla jej smaku odgrywa marmurkowatość, czyli infiltracja włókien mięśniowych tłuszczem. Im większy marmurek, tym więcej doznań jest w stanie zafundować mięso. Jednak nie każdy jest fanem wyraźnego udziału tłuszczu w mięsie. W społeczności miłośników grilla nie brakuje osób, które preferują wyrazisty mięsny smak, niepozostawiający wątpliwości innym nutom i akcentom. New York stek z linii Standard to rozwiązanie wręcz stworzone dla nich. Steki z linii Standard kuszą bowiem dużą intensywnością smaku i wyczuwalną strukturą mięsa – ich marmurkowatość jest niska i utrzymuje się na poziomie 3-4.
Skosztuj wybornych steków z wołowiny od polskiego producenta
Naszą misją jest promocja wysokiej jakości wołowiny, która dostarcza niezliczonej ilości doznań kubkom smakowym klientów. Dlatego, kiedy zamawiasz New York stek z naszego sklepu online, trafia do Ciebie znakomite mięso w korzystnej cenie. W naszej ofercie znajdziesz również wiele innych steków do spróbowania, w tym m.in.:
Jeśli chcesz cieszyć się pyszną wołowiną, ale nie czujesz się w kuchni, jak ryba w wodzie, a patelnia kojarzy Ci się przede wszystkim ze stuprocentową sytuacją na boisku piłkarskim, to śpieszymy z pomocą. Na naszej stronie znajdziesz bardzo prosty, a zarazem wyjątkowo smaczny przepis na stek, którego nie powstydziłby się ceniony szef kuchni. A co jeśli nie wykorzystasz całego zamówionego mięsa? Nie ma obaw – nasze steki możesz zamrozić i użyć, kiedy tylko będziesz mieć ochotę.
Zapraszamy do kontaktu
__________________________________________________
INSTAGRAM
FACEBOOK
GOOGLE
Dane techniczne
Linia | Standard |
Długość sezonowania | 30 dni |
Termin ważności | 10 dni |
Możliwość mrożenia | Tak - 365 dni |
Opinie o produkcie (0)
New York Standard Stek z Rostbefu
towar niedostępny
Kup ten produkt teraz - zapłać za niego za 30 dni