

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Planujesz grilla i chcesz ugościć swoich bliskich w wyjątkowy sposób? Sezonowane na sucho steki z rostbefu dostępne w naszej ofercie zapewnią Wam niezapomnianą ucztę, którą z pewnością będziecie chcieli powtórzyć. Co sprawia, że są one tak doskonałe? Każdy proponowany przez nas stek z rostbefu jest sezonowany minimum 30 dni, dzięki czemu mięso zyskuje delikatność i miękkość, a jego smaki zostają skoncentrowane. W efekcie każdy kawałek steka dostarcza unikalnych wrażeń smakowych, a wyśmienity aromat dania sprawia, że po prostu cieszysz się chwilą.
Masz ochotę na soczysty stek wołowy z rostbefu? Zapoznaj się z ofertą naszego sklepu!
Rostbef – idealne mięso na stek z grilla
Wołowina dzieli się na wiele różnych elementów, wśród których szczególne miejsce zajmuje rostbef. Uznaje się go za jeden z najszlachetniejszych elementów wołu, który doskonale nadaje się na steki. Czym dokładnie jest rostbef? Jest to naturalne przedłużenie antrykotu będące górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Charakterystycznymi cechami tego mięsa są kruchość i miękkość, które sprawiają, że rostbef cieszy się szczególnym szacunkiem wśród pasjonatów grilla. Uwagę zwraca również to, że jest on zazwyczaj nieco mniej otłuszczony niż antrykot.
Sezonowane steki z rostbefu – poczuj się jak w ekskluzywnej restauracji
Aby stek wołowy z rostbefu zapewnił smakoszowi maksimum doznań, powinien być sezonowany w odpowiednich warunkach. Steki z rostbefu dostępne w naszym sklepie są sezonowane na sucho w aseptycznych chłodniach. Dzięki temu zyskują pożądaną kruchość i delikatność, a dodatkowo skutecznie wydobywane są walory sensoryczne wysokiej jakości wołowiny. Sięgając więc po stek z rostbefu z naszego sklepu, zapewniasz sobie mięso, z którego korzystają szefowie kuchni renomowanych restauracji.
Unikalną cechą naszej oferty jest to, że znajdują się w niej trzy linie steków: Standard, Premium oraz Extra Marmur. O przyporządkowaniu steka do danej linii decyduje jego marmurkowatość, czyli infiltracja włókien mięśniowych tłuszczem pełniącym funkcję nośnika smaku. Im wyższy poziom marmurku w mięsie, tym bogatszy smakowo jest to kawałek. Klienci sklepu mogą zaopatrzyć się u nas w steki z rostbefu o różnej gramaturze z każdej z tych trzech linii. Proponujemy różne cięcia steków wołowych z rostbefu, w tym m.in.:
- New York – stek bez kości,
- Kansas – stek z niedużą kością,
- T-Bone – stek z charakterystyczną kostką przypominającą literę T oraz zawierający wąską część polędwicy,
- Porterhouse – stek z szerokim fragmentem polędwicy; pozyskuje się go z końca rostbefu.
W naszej ofercie można zamówić również inne doskonałe elementy wołowe, w tym stek z polędwicy wołowej czy steki z antrykotu.
Zapraszamy do kontaktu!
Więcej informacji znajdziesz na stronie NASZE STEKI, czym jest SEZONOWANIE, co to MARMURKOWATOŚĆ oraz jak poprawnie ZROBIĆ STEKA.
Nazwa linii |
Standard |
Premium |
Extra marmur |
Długość sezonowania |
minimum 30 dni |
minimum 30 dni |
minimum 30 dni |
Marmur (1-11) |
3-4 |
5-7 |
8-11 |
Opis |
Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho. |
Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho. |
Wyselekcjonowana jest spośród bardzo rzadko występujących i niezwykle cenionych sztuk, które dzięki właściwościom genetycznym oraz kunsztowi hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości, co jest ich cechą immanentną. Wyróżniają się maślaną konsystencją oraz niepowtarzalnym, trudnym do opisania w słowach naturalnym smakiem. |
Zgodnie ze zmianą ustawy o podatku od towarów i usług do 31 grudnia 2023 r. - Kupujesz nasze produkty bez VAT.