Jak przygotować stek? To bardzo proste Wyjmij stek z lodówki minimum 30 minut przed smażeniem. - polecamy dłużej, jak wybierzesz grubszy kawałek, nawet do 2h Rozgrzej patelnię na maksa, otwórz okno i włącz okap 😉
Usmaż steka równo z dwóch stron, 2-3-4-5 minut na stronę.
Jak długo masz smażyć zależy tylko od Twoich preferencji, nie ma złotego środka, praktyka czyni mistrza!
Opcjonalnie - na koniec zmniejsz ogień, dodaj kawałek masła, czosnku i świeżego rozmarynu.
Po usmażeniu zdejmij z patelni, najlepiej na drewnianą deskę, mięso powinno chwilę odpocząć - nawet do 5 minut.
Pokrój na kawałki tak jak lubisz i posyp solą.
Smacznego!
W razie pytań napisz do nas.
#Wrzuć zdjęcie na swoje media społecznościowe lub relację i oznacz @steki.pl w opisie - najfajniejsze zdjęcia nagrodzimy!
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.