Wysyłka kurierska na terenie całego kraju

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł
Co to jest mięso sezonowane?

Sezonowanie na sucho to proces, w którym kawałki wołowiny dojrzewają w kontrolowanych warunkach od kilku tygodni do kilku miesięcy, zanim zostaną przycięte i pokrojone na steki. 

W trakcie sezonowania następuje szereg procesów w tym utleniania i proteolizy, dzięki którym mięso nabiera kruchości oraz niepowtarzalnego smaku oraz zapachu.

Kluczowym efektem starzenia na sucho jest koncentracja i nasycenie naturalnego smaku oraz zmiękczenie tekstury mięsa


W skrócie: Steki sezonowane są bardzo miękkie i kruche, dużo prostsze w przygotowaniu i dużo lepsze w smaku. 

W naszym sklepie znajdziesz 3 linie steków sezonowanych: standard, premium, extra marmur - więcej info na stronie: Nasze linie steków

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl