Darmowa dostawa od 500 zł

Bezpieczna dostawa w całej Polsce

Darmowa dostawa od 500 zł

Zapraszamy do kontaktu w godz. 8:00 - 16:00

Potrzebujesz pomocy?

Koszyk: 0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Do darmowej dostawy: 500 zł

Koszt dostawy:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Nasze linie steków

Jednym z kluczowych elementów naszej oferty są wyjątkowe linie steków sezonowanych na sucho. Każda z nich posiada swoje unikalne cechy, które wyróżniają znajdujące się w niej propozycje na tle steków należących do innych linii. Zapoznaj się z ich charakterystyką, a wybór steka dopasowanego do Twoich upodobań nie powinien sprawić Ci problemu!

Jakie linie steków dostępne są w naszej ofercie?

Klasyczny podział naszego sezonowanego mięsa na steki obejmuje trzy linie steków: Standard, Premium i Extra Marmur. Ich wspólny mianownik stanowią wysoka jakość wykorzystanego surowca oraz okres sezonowania wynoszący minimum 30 dni. Czynnikiem różniącym te linie steków od siebie jest natomiast poziom marmurkowatości:

  • w przypadku linii Standard osiąga on najniższe wartości (od 2 do 3),
  • w kontekście linii Premium należy mówić o wysokim poziomie marmurka (od 4 do 7),
  • linia Extra Marmur natomiast wyróżnia się najwyższym stopniem marmurkowatości (aż od 8 do 11).

Linie steków Standard, Premium i Extra Marmur to niekwestionowane klasyki, które cieszą się dużą renomą wśród miłośników sezonowanej na sucho wołowiny. Ich sukces nie sprawił jednak, że spoczęliśmy na laurach. Wręcz przeciwnie – naszą ofertę wzbogaciły kolejne linie steków, wśród których możemy wskazać m.in.:

  • ekonomiczną linię Special,
  • unikalną, limitowaną linię: Żółte Steki,

Ze względu na to, że w asortymencie naszego sklepu znajdziesz bardzo różne rodzaje steków sezonowanych na sucho, z pewnością wybierzesz spośród nich idealne propozycje dla siebie!

Klasyczne linie steków – poznaj nasze bestsellery

Przygodę z dostępnymi w naszej ofercie sezonowanymi na sucho stekami warto rozpocząć od zapoznania się z klasycznymi liniami, takimi jak: Standard, Premium i Extra Marmur. Czym się one charakteryzują?

Linia Standard

Linia Standard została opracowana z myślą o miłośnikach wołowiny, którzy lubią intensywny mięsny smak i niską zawartość tłuszczu w stekach. Dostępne w niej chude steki charakteryzują się przyjemną lekkością i są łatwo przyswajalne dla układu pokarmowego. Steki Standard pozyskiwane są z najlepszych młodych byków oraz odpowiednio wyselekcjonowanych typów jałówek. Czynnikiem wyróżniającym mięso na steki z tej linii jest niski lub zerowy poziom marmurka, a także doskonała miękkość oraz satysfakcjonujący, głęboki smak.

Linia Premium

Linia Premium zawiera steki, które przypadną do gustu zarówno wytrawnym smakoszom, jak i osobom cieszącym się stekami jedynie „od święta”. Są one szczególnie często wybierane przez szefów kuchni renomowanych lokali gastronomicznych. Sezonowane na sucho steki z linii Premium doskonale sprawdzą się na rodzinnych przyjęciach i garden party z przyjaciółmi. Pochodzą one od wyselekcjonowanych tłustych krów i jałówek, które w trakcie hodowli wytworzyły infiltrację cennym tłuszczem wewnętrznym. Decydując się na steki Premium, fundujesz sobie mięso o delikatnej, kruchej strukturze oraz bardzo głębokim, wręcz „orzechowym smaku”, wynikającym z sezonowania na sucho trwającego co najmniej 30 dni.

Linia Extra Marmur

Chcesz zapewnić swoim kubkom smakowym absolutnie wyjątkowe doznania? W takim razie linia steków Extra Marmur powinna Cię zainteresować! Dostępne w niej sezonowane na sucho steki to prawdziwy rarytas skierowany do wytrawnych smakoszy oraz osób, które wyróżnia wysoki poziom tolerancji na bardzo dużą ilość tłuszczu międzymięśniowego. Unikalne steki Extra Marmur swoimi walorami nawiązują do struktury słynnych japońskich steków Kobe. To niespotykane w ogólnodostępnej sprzedaży mięso wołowe pochodzi od bardzo rzadko występujących, wyjątkowo cenionych sztuk, które dzięki swoim predyspozycjom genetycznym i mistrzowskiemu kunsztowi hodowców osiągnęły najwyższy stopień marmurkowatości. Niezwykła jakość mięsa jest wyczuwalna w każdym kawałku – koneserzy sięgające po te steki z pewnością docenią ich maślaną konsystencję oraz nietuzinkowy, naturalny smak.

 

  • Special

    • Długość sezonowania: minimum 21 dni
    • Marmur: 1-2
    • Opis: Steki te, przygotowane w mniejszej gramaturze, sprawdzą się świetnie jako posiłek dla jednej osoby. Niska marmurkowatość (1-2) zapewnia lekką strukturę, a intensywny smak sprawia, że przewyższają jakością supermarketowe produkty, oferując doskonałe białko w atrakcyjnej cenie.
  • Standard

    • Długość sezonowania: minimum 30 dni
    • Marmur: 2-3
    • Opis: Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.
  • Premium

    • Długość sezonowania: minimum 30 dni
    • Marmur: 4-7
    • Opis: Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho.
  • Extra Marmur

    • Długość sezonowania: minimum 30 dni
    • Marmur: 8-11
    • Opis: Wyselekcjonowana jest spośród bardzo rzadko występujących i niezwykle cenionych sztuk, które dzięki właściwościom genetycznym oraz kunsztowi hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości, co jest ich cechą immanentną. Wyróżniają się maślaną konsystencją oraz niepowtarzalnym, trudnym do opisania w słowach naturalnym smakiem.

 

 

Nowe linie steków – odkryj, jak wzbogaciliśmy naszą ofertę

Do niedawna w naszej ofercie sezonowanych na sucho steków znajdowały się wyłącznie trzy unikalne linie: Standard, Premium i Extra Marmur. Aby zapewnić Ci jeszcze szerszą gamę możliwości, postanowiliśmy poszerzyć nasz asortyment o kolejne trzy linie steków, czyli: Special, Żółte Steki oraz Sezonowane 360 dni.

Linia Special

Szukasz sposobu na to, by móc częściej cieszyć się smacznymi stekami? Linia Special Ci to umożliwi! Przy jej tworzeniu towarzyszyła nam myśl „tańsze dla drwala, droższe dla smakosza”. Celem było przygotowanie linii smacznych, sezonowanych na sucho steków w ekonomicznej cenie. W ten sposób powstały steki Special, które charakteryzują się niskim poziomem marmurka i wyrazistym, mięsnym smakiem. To idealna propozycja m.in. dla rodzin lubiących cieszyć się walorami wołowiny z patelni lub grilla, a także osób na diecie keto poszukujących mięsa o niskiej zawartości węglowodanów, będącego źródłem łatwo przyswajalnego białka.

Żółte Steki

Masz na koncie setki przyrządzonych oraz skonsumowanych steków i chcesz spróbować mięsa, które będzie potrafiło zaskoczyć Cię swoimi wyjątkowymi walorami? Przedstawiamy naszą limitowaną linię: Żółte Steki! Wszystkie dostępne w niej steki są perełkami z osobistej kolekcji naszego szefa Mateusza. Każdy z nich został wycięty z wyselekcjonowanych, sezonowanych na sucho centr wołowych, pozyskanych z najlepszych sztuk w naszym kraju. Doświadczony koneser zakocha się w naszych Żółtych Stekach od pierwszego wejrzenia – to szczyt marmurkowatego piękna, okraszony unikalnym żółtym łojem. Kulinarne uwielbienie będzie rozbudzane z każdym kolejnym kawałkiem tego wyjątkowego mięsa, które zachwyca aksamitną maślaną konsystencją, zbalansowanym smakiem i doskonałym aromatem. Walory Żółtych Steków zostały wzmocnione dzięki długiemu sezonowaniu na sucho, trwającemu ponad 100 dni. Pamiętaj, że jest to linia limitowana, dlatego nie warto zwlekać z decyzją o złożeniu zamówienia – szansa na spróbowanie tego stekowego arcydzieła może się już nie powtórzyć!

 

Wiesz już, czym różnią się poszczególne linie steków sezonowanych na sucho dostępne w naszej ofercie. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o świecie wołowiny, to zachęcamy do lektury naszych artykułów, w których znajdziesz różne przydatne porady dla miłośników mięsa wołowego i kultury grillowania. Przygotowaliśmy również specjalną sekcję FAQ, gdzie zawarte są „informacje w pigułce” na temat selekcji, przyrządzania oraz prawidłowego przechowywania steków wołowych. Wyjaśniamy w niej m.in.:

  • czym jest mięso sezonowane,
  • jak robić steki, które zachwycą bliskich podczas niedzielnego obiadu lub okolicznościowej imprezy,
  • czy steki mogą być mrożone, a następnie rozmrażane przed przyrządzeniem.

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi materiałami – pomogą Ci one podnieść swoje umiejętności i zapracować na miano domowego Mistrza Kuchni!

do góry
 
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium