Dostawa

Steki New York
New York jest jednym z czterech steków wycinanych z rostbefu i jedynym bez kości. Mięso koncentruje w sobie walory smakowe i aromatyczne, które tylko czekają, by uwolnić się i zaskoczyć kubki smakowe uczestników grilla.
Myśląc o szlachetnym mięsie, które zasługuje na pełnię uwagi smakoszy, bardzo szybko staje nam przed oczami wołowina. Jest ona znakomitą podstawą wielu dań, w tym soczystych steków, będących gwoździem programu każdego grilla. Najlepsze steki wycina się z centry wołowej, czyli elementu składającego się z antrykotu, rostbefu i polędwicy.
W przypadku New York stek mamy do czynienia z rostbefem, czyli naturalnym przedłużeniem antrykotu będącym górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Znakami rozpoznawczymi rostbefu są miękkość oraz niesamowita wręcz kruchość, która sprawia, że grill i steki z rostbefu tworzą nierozłączną parę.


Polska Wołowina Premium – prosto od certyfikowanego producenta Chobot Meat
Jak złożyć zamówienie?
Wybierz swoje steki i wołowinę
Złóż zamówienie i opłać je online
My tniemy i pakujemy na świeżo
Dostarczamy bezpiecznie pod Twoje drzwi