Opis
Element: Rostbef
Cięcie: Kansas
Linia: Standard - więcej info TU
Marmur: 3-4 w skali 1-11 - więcej info TU
Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU
Długość sezonowania: ponad 30 dni
Możliwość mrożenia: TAK
Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________
Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu
Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU
Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________
Rostbef:
Jest naturalnym przedłużeniem antrykotu. Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.
Steaki bez kości: NEW YORK STEAK, Steaki z kością: KANSAS STEAK, steaki z kością i polędwicą T-BONE STEAK i PORTERHOUSE STEAK.
__________________________________________________
Linia Standard:
Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.
__________________________________________________
Grillowanie czas zacząć! Wraz z parafrazą tego kultowego zawołania, powinno iść równie legendarne danie, a mianowicie Kansas stek. Wielu miłośników biesiadowania pod chmurką nie wyobraża sobie bez niego udanego grilla. Trudno się temu dziwić, ponieważ Kansas stek wołowy jest ulubieńcem zarówno doświadczonych koneserów wołowiny, jak i osób, które dopiero zaczynają odkrywać zalety tego szlachetnego mięsa. Swoją atrakcyjność zawdzięcza on niebywałej soczystości, bogatym walorom smakowym i aromatycznym, a także przyjemnej konsystencji. Oferowany przez nas Kansas stek sezonowany na sucho jest uosobieniem tego, co kochamy w wołowinie – gdy raz go skosztujesz, będzie stałym gościem na Twoim grillu.
Szykujesz grillowanie i chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Zamów nasz Kansas stek sezonowany i obserwuj, jak na ich twarzach maluje się czysta radość!
Kansas stek z rostbefu – licencja na sukces Mistrza Grilla
Wśród znawców kulinariów wysokiej jakości wołowina uchodzi za surowiec, z którego można wyczarować wiele niesamowitych dań. Nie da się jednak ukryć, że prawdziwą wizytówką jej doskonałości są soczyste steki. Aby mogły robić oczekiwane wrażenie, należy wyciąć je z odpowiedniego elementu wołu. Mięso na steki pozyskuje się najczęściej z centry wołowej, tworzonej przez antrykot, polędwicę oraz rostbef. Z którego z nich pozyskuje się Kansas stek wołowy?
Stek Kansas wycinany jest z rostbefu. Warto w tym momencie zatrzymać się i poznać charakterystykę tego cenionego elementu wołowego. Stanowi on naturalne przedłużenie antrykotu – rostbef to górny odcinek części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Można go poznać po wyjątkowej kruchości i soczystości, które sprawiają, że pozyskane z niego steki, po przyrządzeniu na grillu, okazują się niekwestionowanym hitem.
Kansas stek prosto od polskiego producenta – faworyt entuzjastów wołowiny
Grillowanie to motyw, który często pojawia się w zachodnich produkcjach filmowych zza Oceanu. Amerykański stek Kansas przez wiele lat rozbudzał wyobraźnię miłośników mięsnych pyszności, marzących o tym, aby móc przyrządzić go we własnym ogródku. Teraz jest to możliwe – Kansas stek prosto od polskiego producenta oferowany przez nasz sklep pozwoli koneserom grilla doświadczyć tego wszystkiego, na co czekali przez długi czas. Należy przy tym zaznaczyć, że Kansas to nie jedyny stek z rostbefu dostępny w naszym asortymencie. Proponujemy również takie steki z rostbefu jak: New York, T-bone oraz Porterhouse.
Jaki Kansas stek możesz zamówić online na naszej stronie? Dostępne są u nas produkty o różnej gramaturze: 350 g, 450 g oraz 550 g. Wybierz odpowiednią porcję dla siebie i ciesz się unikalnym smakiem steka sezonowanego na sucho!
Kansas stek sezonowany na sucho – wołowina w niepowtarzalnym wydaniu
Wierzymy w to, że podstawą każdego działania powinna być dbałość o jakość. Dlatego każdy Kansas stek sezonowany dostępny w naszym sklepie dostarcza nam ceniony polski producent CHOBOT Meat Jan Ludwiniak. Wołowina na nasze steki jest sezonowana na sucho przez przynajmniej kilka tygodni. Umożliwia to im uzyskanie tak lubianej przez koneserów grilla kruchości i miękkości. Równie istotną kwestią jest zachodząca koncentracja smaków w mięsie, które uwalniają się, dopiero gdy kawałek steka trafia do Twoich ust. Dzięki temu możesz poczuć pełnię potencjału, jaką skrywa w sobie nasz Kansas stek z rostbefu.
Kansas stek z linii Standard – smak, który doceni każdy!
Mówiąc o wołowinie na steki, nie sposób pominąć kwestii marmurkowatości. W naszym sklepie stworzyliśmy unikalną ofertę trzech linii steków – Standard, Premium oraz Extra Marmur. Kansas stek z linii Standard to mięso o niskim poziomie marmurkowatości wynoszącym 3-4, co sprawia, że stanowi idealny wybór dla osób, które wolą chudszą wołowinę. Nie oznacza to jednak, że brakuje mu walorów smakowych – wręcz przeciwnie. Spotkanie ze stekiem Kansas będzie prawdziwym świętem dla każdego, kto ceni intensywny smak, doskonałą soczystość oraz wyraźną strukturę mięsa.
Różnorodne sezonowane na sucho steki z wołowiny
Stek Kansas to bez dwóch zdań bardzo silny punkt oferty naszego sklepu online. Warto jednak zauważyć, że znajdują się w nim również inne doskonałe produkty, w tym m.in.:
Co godne uwagi, nasze steki można bezpiecznie zamrozić i przygotować innym razem, dlatego nie trzeba się obawiać, że mięso się zmarnuje. Dodatkowo na naszej stronie zamieściliśmy również genialny przepis na Kansas stek sezonowany – skorzystaj z niego, a z pewnością będziesz czuć pełnię satysfakcji z dokonanego wyboru.
Zapraszamy do składania zamówień.
__________________________________________________
INSTAGRAM
FACEBOOK
GOOGLE
Dane techniczne
Linia | Standard |
Długość sezonowania | 30 dni |
Termin ważności | 7 dni |
Możliwość mrożenia | Tak - 365 dni |
Opinie o produkcie (0)
Kansas Standard Stek z Rostbefu
towar niedostępny
Kup ten produkt teraz - zapłać za niego za 30 dni