Wysyłka kurierska na terenie całego kraju

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

POLĘDWICA

Polędwica pochodzi z tylnej ćwierćtuszy. Jest to długi i wąski mięsień, idący wzdłuż grzbietu zwierzęcia. Jeden z najbardziej cenionych i pożądanych elementów mięsa wołowego. Mięso z polędwicy jest bardzo delikatne, miękkie i wymaga krótkiej obróbki termicznej. 

Steak: FILET MIGNON STEAK

Więcej informacji znajdziesz na stronie NASZE STEKI, czym jest SEZONOWANIE co to MARMURKOWATOŚĆ oraz jak poprawnie ZROBIĆ STEKA

 

Filet Mignon Premium Stek z Polędwicy Filet Mignon Premium Stek z Polędwicy
Producent: Chobot Meat
Cena: 31,27 zł
208,47 zł/kg
szt.
zobacz więcej
Porterhouse Standard Stek z Rostbefu Porterhouse Standard Stek z Rostbefu
Producent: Chobot Meat
Cena: 63,83 zł
141,84 zł/kg
szt.
zobacz więcej
Porterhouse Premium Stek z Rostbefu Porterhouse Premium Stek z Rostbefu
Producent: Chobot Meat
Cena: 76,68 zł
170,40 zł/kg
szt.
zobacz więcej
Porterhouse Extra Marmur Stek z Rostbefu Porterhouse Extra Marmur Stek z Rostbefu
Producent: Chobot Meat
Cena: 98,10 zł
218,00 zł/kg
szt.
zobacz więcej
T-bone Standard Stek z Rostbefu T-bone Standard Stek z Rostbefu
Producent: Chobot Meat
Cena: 52,93 zł
132,33 zł/kg
szt.
zobacz więcej
Filet Mignon, 10 szt + 1 gratis Filet Mignon, 10 szt + 1 gratis
Producent: Chobot Meat
Cena: 418,00 zł
190,00 zł/kg
kg
zobacz więcej
T-bone Extra Marmur Stek z Rostbefu T-bone Extra Marmur Stek z Rostbefu
Producent: Chobot Meat
Cena: 83,40 zł
208,50 zł/kg
szt.
zobacz więcej
T-bone Premium Stek z Rostbefu T-bone Premium Stek z Rostbefu
Producent: Chobot Meat
Cena: 64,36 zł
160,90 zł/kg
szt.
zobacz więcej

Sezonowanie na sucho to proces, w którym kawałki wołowiny dojrzewają w kontrolowanych warunkach od kilku tygodni do kilku miesięcy, zanim zostaną przycięte i pokrojone na steki. 

Nazwa linii

Standard

Premium

Extra marmur

Długość sezonowania

minimum 30 dni

minimum 30 dni

minimum 30 dni

Marmur

(1-11)

3-4

5-7

8-11

Opis

Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.

Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho.

Wyselekcjonowana jest spośród bardzo rzadko występujących i niezwykle cenionych sztuk, które dzięki właściwościom genetycznym oraz kunsztowi hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości, co jest ich cechą immanentną. Wyróżniają się maślaną konsystencją oraz niepowtarzalnym, trudnym do opisania w słowach naturalnym smakiem.

 

Zgodnie ze zmianą ustawy o podatku od towarów i usług do 31 października 2022 r. - Kupujesz nasze produkty bez VAT.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl