Opis
Element: Antrykot
Cięcie: Rib Eye
Linia: Standard - więcej info TU
Marmur: 3-4 w skali 1-11 - więcej info TU
Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU
Długość sezonowania: ponad 30 dni
Możliwość mrożenia: TAK
Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________
Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu
Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU
Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________
Antrykot:
Pochodzi ze środka części grzbietowej, przedniej ćwierćtuszy wołowej, ma delikatne włókna mięśniowe, a o jego subtelności i soczystości decyduje marmurkowaty przerost tłuszczowy.
Steki bez kości: RIB EYE STEAK, z kością: COTE DE BOEUF STEAK, TOMAHAWK STEAK.
__________________________________________________
Linia Standard:
Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.
__________________________________________________
Soczyste steki od lat budzą zachwyt miłośników grilla, którzy z chęcią cieszą się nimi w gronie przyjaciół. Rib Eye stek z linii Standard to idealna propozycja dla osób preferujących wyrazisty, mięsny smak i niewielki udział tłustych elementów w wołowym steku. Czystą przyjemność z kosztowania przyrządzonego dania będą czerpać zarówno doświadczeni koneserzy wołowiny, jak i smakosze, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z tym szlachetnym mięsem. Decydując się na stek Rib Eye z antrykotu oferowany przez nasz sklep, otrzymujesz sezonowane mięso zachwycające wyjątkowym smakiem i aromatem.
Szykujesz przyjęcie w ogrodzie i szukasz doskonałych steków, które w mgnieniu oka znikną z talerza Twoich gości? Zdecyduj się na nasze sezonowane steki Rib Eye, a tytuł Mistrza Grilla z pewnością trafi na Twoje konto!
Antrykot – ulubieniec konesera soczystych steków
Jaki będzie efekt działania matematycznego: piękna pogoda + doborowe towarzystwo? Sumą nie może być nic innego jak wspólne grillowanie! Aby taka biesiada okazała się sukcesem, trzeba zadbać o odpowiednie kulinarne zaopatrzenie. Produktem, który można uznać wprost stworzonym na takie okazje, jest sezonowany stek z antrykotu prosto od producenta o uznanej renomie. Ten element wołowy ma szczególnie wysokie notowania wśród znawców tematu. Jeśli chcesz dowiedzieć się, dlaczego antrykot wołowy cieszy się tak dużym uznaniem i czym on właściwie jest, to chętnie Ci to wyjaśnimy.
Podstawową informacją, od której należy rozpocząć opis antrykotu, jest fakt, że wraz z rostbefem i polędwicą tworzą centrę wołową. Dlaczego jest to tak istotne? Mięso z centry wołowej jest najlepszym wyborem na steki – trudno o bardziej zachęcającą rekomendację dla miłośników tej potrawy.
Antrykot wołowy pozyskiwany jest ze środka części grzbietowej. Cięciem prostym wycina się go z części grzbietowej przedniej ćwierćtuszy wołowej, natomiast pistoletowym – z części grzbietowej tylnej ćwierćtuszy wołowej. Antrykot uważany jest za szlachetny element wołowy, ponieważ jego mięso jest bardzo delikatne i posiada subtelną konsystencję. Te walory zawdzięcza marmurkowatości – infiltracji włókien mięśniowych tłuszczem, nadającym temu elementowi wołowemu unikalny smak, który kochają smakosze wołowiny. Steki z antrykotu są bardzo soczyste i kruche, dzięki czemu są chętnie kupowane przez entuzjastów grilla.
Stek Rib Eye – oczko w głowie pasjonata wołowiny
Rib Eye Standard to stek będący kwintesencją tego, co miłośnicy mięsa wołowego cenią w antrykocie. Jak sama nazwa wskazuje, jest to oko antrykotu – steki Rib Eye w przeciwieństwie do innych cięć antrykotu, czyli Tomahawka (Toporka) i Cote de Boeuf, nie zawierają kości. W naszym sklepie online możesz zamówić ten wyjątkowy produkt w kilku różnych gramaturach: 250 g, 300 g, 400 g oraz 500 g. Wybierz wagę, która najbardziej Cię satysfakcjonuje i ciesz się bogactwem walorów smakowych wysokiej klasy, sezonowanej na sucho wołowiny.
Rib Eye stek sezonowany na sucho – poezja smaków wzbogacająca Twoje grillowanie
Kluczem do wyśmienitych walorów sensorycznych wołowiny na steki jest dojrzewanie. W przypadku steków Rib Eye z antrykotu pozyskiwanych od polskiego producenta CHOBOT Meat Jan Ludwiniak odbywa się ono metodą sezonowania na sucho. Przez minimum kilka tygodni mięso przebywa w specjalnych chłodniach, gdzie w ściśle kontrolowanych warunkach nabywa swoich cennych właściwości. To drogi proces, ale dzięki niemu każdy nasz Rib Eye stek sezonowany na sucho staje się kruchy, miękki i dostarcza kosztującym go smakoszom wyjątkowych doznań smakowych i aromatycznych.
Rib Eye stek z linii Standard – gwarancja kulinarnej satysfakcji
Linia Standard została stworzona z myślą o tych miłośnikach grillowania, którzy preferują steki o mniejszym poziomie marmurkowatości (3-4). Należący do niej Rib Eye stek z antrykotu wyróżnia miękkość, znakomita soczystość oraz intensywny, głęboki smak. To as w rękawie każdego Mistrza Grilla, ponieważ docenią go zarówno doświadczeni smakosze, jak i osoby stawiające pierwsze kroki w świecie wołowiny.
Steki z wysokiej jakości wołowiny prosto od polskiego producenta
Zarówno Rib Eye stek z linii Standard, jak i inne steki w naszej ofercie, to znakomite produkty w atrakcyjnej cenie. Dostarcza je nam renomowany producent, którego mięso trafia do wielu cenionych restauracji. Proponujemy nie tylko steki z antrykotu, ale także m.in.:
Dużą zaletą naszych steków jest to, że możesz je swobodnie zamrozić i wykorzystać, kiedy tylko nadarzy się odpowiednia okazja. Na naszej stronie znajdziesz również autorski przepis, który pozwoli Ci wydobyć ze steka Rib Eye pełnię potencjału.
Zapraszamy do składania zamówień.
__________________________________________________
INSTAGRAM
FACEBOOK
GOOGLE
Dane techniczne
Linia | Standard |
Długość sezonowania | 30 dni |
Termin ważności | 10 dni |
Możliwość mrożenia | Tak - 365 dni |
Opinie o produkcie (0)
Rib Eye Standard Stek z Antrykotu
towar niedostępny
Kup ten produkt teraz - zapłać za niego za 30 dni