Wysyłka kurierska na terenie całego kraju

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł

Rib Eye Premium Stek z Antrykotu

Rib Eye Premium Stek z Antrykotu
Zdjęcie poglądowe. Produkty rzemieślnicze są unikatowe i nie ma dwóch identycznych kawałków mięsa. Rzeczywisty wygląd produktów może się różnić od przedstawionego na zdjęciu.
Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 71,80 zł 71.80
  35,90 zł/100g
ilość szt.
Producent: Chobot Meat
dodaj do przechowalni
* Pole wymagane
Ocena: 3.5

Opis

Element: Antrykot

Cięcie: Rib Eye

Linia: Premium - więcej info TU 

Marmur: 5-7 w skali 1-11 - więcej info TU

Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU

Długość sezonowania: ponad 30 dn

Możliwość mrożenia: TAK

Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________

Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu

Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU

Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________

Antrykot:

Pochodzi ze środka części grzbietowej, przedniej ćwierćtuszy wołowej, ma delikatne włókna mięśniowe, a o jego subtelności i soczystości decyduje marmurkowaty przerost tłuszczowy.

Steki bez kości: RIB EYE STEAK, z kością: COTE DE BOEUF STEAK, TOMAHAWK STEAK.
__________________________________________________

Linia Premium:

Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho.
__________________________________________________

Wiosenno-letnie garden party w ogrodzie to dla Mistrzów Grilla szansa na zaprezentowanie swoich popisowych dań. Rib Eye Premium stek stanowi materiał, z którego wytrawny koneser wołowiny, niczym zdolny krawiec, jest w stanie „uszyć” prawdziwe arcydzieło. Wysoka marmurkowatość, niesamowita kruchość i wyrazista mięsna struktura zapewnią cieszącym się nim gościom wyjątkowe doznania smakowe. Jednocześnie Rib Eye stek to potrawa, którą docenią nie tylko miłośnicy wołowiny z dużym stażem, ale także osoby bez większego doświadczenia w obcowaniu z tym wyśmienitym mięsem. Unikalność naszego steka Rib Eye z linii Premium podkreśla również fakt, że wycinamy go z sezonowanej na sucho wołowiny o intensywnym smaku i pobudzającym apetyt aromacie.

Chcesz zrobić znakomite wrażenie na swoich gościach podczas grilla? Wybierz nasz Rib Eye Premium stek, którego wysoka jakość pozwoli Ci oddać restauracyjne standardy na imprezie z przyjaciółmi!

Rib Eye Premium – wyborny stek wołowy z sezonowanego antrykotu

Znawcy mięsnej strony kulinariów nie mają najmniejszych wątpliwości co do potencjału i szlachetności wołowiny. Gra ona główną rolę w bardzo wielu wyśmienitych daniach, ale entuzjaści spotkań przy grillu szczególnie cenią otrzymywane z niej steki. Najlepsze mięso na to danie pozyskuje się z centry wołowej, zwanej również lombatą, współtworzonej przez trzy elementy wołowe: rostbef, polędwicę i ulubieńca wielu smakoszy – antrykot.

Chcąc zrozumieć fenomen, jakim jest Rib Eye Premium stek sezonowany na sucho, warto poznać właściwości antrykotu, z którego się go wycina. Ten element wołowy pozyskuje się ze środka części grzbietowej. W przypadku cięcia prostego antrykot otrzymuje się części grzbietowej przedniej ćwierćtuszy wołowej, a gdy zdecydujemy się na cięcie pistoletowe, to z części grzbietowej tylnej ćwierćtuszy wołowej. Z czego wynikają doskonałe opinie smakoszy na temat antrykotu? Jest to marmurkowaty element wołowy, którego mięso charakteryzuje się dużą delikatnością i subtelną strukturą. Marmurkowatość, czyli infiltracja włókien mięśniowych tłuszczem, determinuje także oryginalny smak antrykotu oraz jego niespotykaną soczystość. Te wszystkie cechy sprawiają, że steki z antrykotu smakują znakomicie niezależnie od tego, czy przyrządzasz je na grillu, czy smażysz na patelni.

Rib Eye Premium stek z antrykotu – ulubieniec Mistrzów Grilla

Soczysty Rib Eye z linii Premium to stek z antrykotu sezonowany na sucho, który stanowi jeden z najczęstszych wyborów naszych klientów. Stek Rib Eye, określany także jako oko antrykotu, nie ma kości, co odróżnia go od pozostałych cięć antrykotu: Tomahawka (Toporka) oraz Cote de Boeuf. W naszej ofercie steki Rib Eye dostępne są w różnych wariantach wagowych, w tym:

  • 300 g,
  • 450 g,
  • 400 g,
  • 500 g.

Zdecyduj się na odpowiadającą Ci gramaturę i zamów apetyczny Rib Eye Premium stek, który wprowadzi Twoje kubki smakowe w stan euforii.

Rib Eye Premium stek sezonowany na sucho – idealny produkt dla entuzjasty wołowiny

Za sukcesem steków Rib Eye z antrykotu wołowego oferowanych przez nasz sklep, stoją: wysoka jakość mięsa oraz sezonowanie go na sucho. Nasza wołowina pochodzi od polskiego producenta CHOBOT Meat Jan Ludwiniak, o którego renomie świadczy to, że zaopatrują się u niego szefowie kuchni znamienitych restauracji. Doskonałe mięso na steki sezonowane jest na sucho w specjalnie przeznaczonych do tego chłodniach, w których panują ściśle określone warunki. Przez minimum kilka tygodni wołowina dojrzewa i jest stale monitorowana. Po zakończeniu procesu sezonowania na sucho każdy stek Rib Eye wyróżnia się charakterystycznym, intensywnym smakiem oraz aromatem i niesamowitą kruchością. Wystarczy tylko go odpowiednio wysmażyć i można zacząć doświadczać jego unikalnych walorów.

Rib Eye stek z linii Premium – marmurkowaty bestseller

Czym wyróżniają się steki Rib Eye ze stworzonej przez nasz sklep linii Premium? To doskonała propozycja dla miłośników marmurkowatych steków, które charakteryzują się niebanalnym, bogatym smakiem i bardzo delikatną teksturą. Decydując się na Rib Eye Premium stek, otrzymujesz sezonowane na sucho, wysokiej jakości mięso, którego poziom marmurkowatości wynosi: 5-7. Jeśli chcesz poczuć to, co może zaoferować Ci doskonała wołowina z grilla, to Rib Eye Premium stek jest strzałem w dziesiątkę.

Wypróbuj sezonowane na sucho steki wołowe

Wołowina to nasza największa pasja, którą staramy się dzielić z klientami. Dlatego dbamy, aby w ofercie znajdowało się wyłącznie wysokiej jakości mięso wołowe, jakie trafia również na nasze stoły. Znajdziesz u nas nie tylko Rib Eye stek oraz inne steki z antrykotu, ale również m.in.:

Co zasługuje na uwagę, nasze steki możesz bezpiecznie zamrozić i przyrządzić przy innej okazji. 

Zapraszamy do składania zamówień.


__________________________________________________

INSTAGRAM 

FACEBOOK

GOOGLE

Dane techniczne

Linia Standard
Długość sezonowania 30 dni
Termin ważności 14 dni
Możliwość mrożenia Tak - 365 dni

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium