Opis
Element: Rostbef i polędwica
Cięcie: Porterhouse
Linia: Standard - więcej info TU
Marmur: 3-4 w skali 1-11 - więcej info TU
Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU
Długość sezonowania: ponad 30 dni
Możliwość mrożenia: TAK
Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________
Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu
Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU
Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________
Rostbef:
Jest naturalnym przedłużeniem antrykotu. Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.
Steaki bez kości: NEW YORK STEAK, Steaki z kością: KANSAS STEAK, steaki z kością i polędwicą T-BONE STEAK i PORTERHOUSE STEAK.
__________________________________________________
Linia Standard:
Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.
__________________________________________________
Zaczynasz swoją podróż po krainie wołowiny i chcesz skosztować steka, który zachęci Cię do dalszych eksploracji? Porterhouse stek z linii Standard to doskonały wybór na start! Soczyste, wysokiej jakości mięso o niewielkiej marmurkowatości poddane sezonowaniu na sucho znakomicie sprawdzi się w roli zaproszenia do bogatego w smaki i aromaty uniwersum niezwykłych doznań. Proponowany przez nas stek Porterhouse sprawi, że nie będziesz w stanie wyobrazić sobie kolejnego grillowania bez tego efektownego akcentu na talerzu. Jesteśmy przekonani, że Twoi goście również będą pod wrażeniem, a data następnej biesiady zostanie zakreślona czerwonym kółkiem w ich kalendarzach.
Jesteś zadeklarowanym entuzjastą wołowiny? A może chcesz odkryć, z czego wynika jej fenomen? Porterhouse stek z linii Standard oferowany przez nasz sklep zachwyci Cię niezależnie od Twojego doświadczenia!
Porterhouse Standard Stek z rostbefu – spróbuj, a docenisz
Większość smakoszy mięsa darzy wołowinę szczególnym szacunkiem. Nie ma w tym krzty przypadku – wysokiej jakości mięso z wołu kryje w sobie niezwykły potencjał kulinarny. Prawdziwym klasykiem są steki wołowe, które stanowią jeden z fundamentów kultury grillowania. Każdy wprawny Mistrz Grilla zdaje sobie sprawę z tego, że poszczególne elementy wołowe w istotnych detalach różnią się między sobą. Szukając dobrego rozwiązania na stek, należy skupić swą uwagę na centrze wołowej. Współtworzą ją wyjątkowo ekskluzywne, szlachetne elementy – antrykot, polędwica i rostbef. To właśnie z tego ostatniego otrzymujemy nasz Porterhouse stek sezonowany na sucho.
Jaki element określamy mianem rostbefu? Pod tą kuszącą nazwą kryje się naturalne przedłużenie antrykotu, które stanowi górny odcinek części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Dlaczego Porterhouse stek z rostbefu sprawia, że nasze kubki smakowe czują się w siódmym niebie? To proste – rostbef jest doskonały na grilla, co wynika z jego kruchości i delikatności. Mniej doświadczeni adepci wołowiny cenią również fakt, że cechuje go zwykle mniejsze otłuszczenie niż w przypadku antrykotu.
Porterhouse – stek wołowy, który zaspokoi wilczy apetyt
Jeśli marzy Ci się efekt, jaki prezentował niejeden amerykański film – grono zadowolonych gości i uśmiech na twarzy osoby przyrządzającej aromatyczne potrawy na grillu – to Porterhouse stek z rostbefu jest znakomitym sposobem na osiągnięcie tego celu. Istnieją różne cięcia rostbefu, zarówno bez kości np. New York, jak i z kością, takie jak Kansas, T-Bone oraz Porterhouse. Steki Kansas najłatwiej rozróżnić od pozostałych steków z tej drugiej grupy, ponieważ zawierają jedynie niewielką kość. Czym natomiast różnią się stek T-Bone oraz stek Porterhouse?
Stek T-Bone zawiera charakterystyczną kość w kształcie litery T. Zawiera on niewielką część polędwicy, w przeciwieństwie do steku Porterhouse, w przypadku którego mamy do czynienia z większym udziałem mięsa z polędwicy względem całości steka. Każdy nasz Porterhouse stek z linii Standard wycinany jest z końca rostbefu i stanowi naprawdę okazałe danie – możesz u nas zamówić porcję o wadze: 450 g, 550 g, 650 g, a nawet 1,5 kg. Jest to więc idealne rozwiązanie, gdy chcesz sprawić dużo kulinarnej przyjemności zaprzyjaźnionej parze lub swojej ukochanej osobie – ich żołądki będą Ci bardzo wdzięczne!
Stek Porterhouse sezonowany na sucho – przekonaj się, jak pyszna może być wołowina
Klient zamawiający nasz Porterhouse otrzymuje stek z wysokiej jakości wołowiny prosto od polskiego producenta CHOBOT Meat Jan Ludwiniak. Na wyjątkowy smak i zapach naszych steków wołowych wpływa nie tylko doskonałe mięso, ale także proces dojrzewania przeprowadzany w ściśle kontrolowanych, bezpiecznych warunkach.
Każdy Porterhouse stek z linii Standard dostępny w naszym sklepie jest sezonowany na sucho. W wyniku tego mięso staje się kruche i delikatne, a jego walory smakowe i zapachowe koncentrują się wewnątrz, dzięki czemu każdy pojedynczy kawałek pozwala smakoszowi doświadczyć zastrzyku przyjemności, który będzie chciał powtarzać aż do momentu zniknięcia całego dania z talerza. Uwaga dla organizatora grilla – istnieje wysokie ryzyko prośby o dokładkę!
Linia Standard – rozkoszuj się mięsnym smakiem steka Porterhouse
Jako pasjonaci wołowiny zdajemy sobie sprawę z tego, jak ważna w jej przypadku jest kwestia marmurkowatości. Dla osób preferujących steki z mniejszym udziałem przerostów tłuszczowych, które kuszą soczystością i wyraźną, mięsną strukturą, przygotowaliśmy linię Standard. W przypadku steków Porterhouse z linii Standard marmur utrzymuje się na poziomie od 3 do 4 na 11.
Ciesz się stekami niczym z wykwintnej restauracji
Każdy proponowany przez nas stek Porterhouse lub inny dowolny produkt jest wart swojej ceny. Nasz sklep online daje Ci możliwość przygotowania w domu potrawy z mięsa premium, które trafia na stoły w uznanych lokalach gastronomicznych, podających potrawy przyrządzone ze składników najwyższej jakości. Warto przy tym zaznaczyć, że oferujemy nie tylko sezonowane na sucho steki z rostbefu, ale także m.in.:
Kupione u nas steki możesz bez problemu zamrozić, dzięki czemu nie musisz martwić się, że cokolwiek zmarnujesz. Na naszej stronie znajdziesz również prosty przepis na przygotowanie doskonałego steka.
Zapraszamy do składania zamówień!
__________________________________________________
INSTAGRAM
FACEBOOK
GOOGLE
Dane techniczne
Linia | Standard |
Długość sezonowania | 30 dni |
Termin ważności | 7 dni |
Możliwość mrożenia | Tak - 365 dni |
Opinie o produkcie (0)
Porterhouse Standard Stek z Rostbefu
towar niedostępny
Kup ten produkt teraz - zapłać za niego za 30 dni