Opis
Element: Antrykot
Cięcie: Cote de Boeuf
Linia: Premium - więcej info TU
Marmur: 5-7 w skali 1-11 - więcej info TU
Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU
Długość sezonowania: ponad 30 dni
Możliwość mrożenia: TAK
Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________
Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu
Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU
Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________
Antrykot:
Pochodzi ze środka części grzbietowej, przedniej ćwierćtuszy wołowej, ma delikatne włókna mięśniowe, a o jego subtelności i soczystości decyduje marmurkowaty przerost tłuszczowy.
Steki bez kości: RIB EYE STEAK, z kością: COTE DE BOEUF STEAK, TOMAHAWK STEAK.
__________________________________________________
Linia Premium:
Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho.
__________________________________________________
Doświadczony entuzjasta grillowania powinien mieć asa w rękawie, który pozwali mu zadowolić kubki smakowe swoich gości. Cote de Boeuf Premium stek z powodzeniem możesz wykorzystać jako swoją tajną broń na głód biesiadników. Soczystość i kruchość mięsa w połączeniu z wyjątkowymi walorami smakowymi sprawią, że każdy uczestnik spotkania będzie nim zachwycony. Na unikalność naszych steków Cote de Boeuf wpływają różne czynniki, spośród których najistotniejszymi są: odpowiednia selekcja wołowiny i umiejętne sezonowanie jej na sucho. W efekcie proponowane przez nas steki cieszą się dużym zainteresowaniem nie tylko wśród domowych Mistrzów Grilla, ale także szefów kuchni renomowanych restauracji.
Kompletujesz niezbędne składniki na zbliżającego się grilla? W takim razie nie może wśród nich zabraknąć apetycznej wołowiny! Sięgnij po Cote de Boeuf stek z linii Premium oferowany przez nasz sklep i zapewnij swoim bliskim niezapomniane doznania smakowe.
Cote de Boeuf Premium stek – wołowy specjał, który pokochasz
Kiedy myślimy o grillowaniu, naturalnym skojarzeniem są rozbudzające apetyt steki wołowe. Już sam ich widok potrafi pobudzić ślinianki do intensywniejszej pracy i sprawić, że moment, w którym ostatecznie mięso trafi na nasz talerz, będzie najbardziej wyczekiwaną chwilą całego spotkania. Organizując taką ucztę w ogrodzie, warto zadbać o to, aby steki spełniły oczekiwania zaproszonych gości. Sprawdzonym rozwiązaniem są steki pozyskiwane z centry wołowej, zwanej także lombatą, która składa się z rostbefu, polędwicy i antrykotu.
Z jakiego elementu wołowego pozyskujemy nasz stek Cote de Boeuf sezonowany na sucho z linii Premium? Wycinamy go z antrykotu, który w opinii wielu smakoszy uchodzi za najszlachetniejszą część wołu. W przypadku zastosowania cięcia prostego pozyskuje się go ze środka części grzbietowej przedniej ćwierćtuszy wołowej. Poprzez cięcie pistoletowe można natomiast uzyskać antrykot ze środka części grzbietowej tylnej ćwierćtuszy wołowej. Znakami rozpoznawczymi tego elementu wołowego są: głęboki smak, kruchość i nieco większa tłustość niż w przypadku rostbefu. Steki z antrykotu to doskonały wybór nie tylko na grilla, ale także na patelnię, dzięki czemu można je przyrządzić na obiad w rodzinnym gronie.
Stek Cote de Boeuf z linii Premium – definicja soczystego mięsa wołowego
Wyróżniamy trzy główne rodzaje cięć antrykotu na steki. Jeśli interesuje Cię stek bez kości, to postaw na Rib Eye, czyli oko antrykotu. Na Cote de Boeuf Premium stek wołowy decydują się miłośnicy soczystego mięsa, któremu towarzyszy niewielka kość. Trzecią opcją jest znany i lubiany Tomahawk (Toporek) odznaczający się długą kością żebrową.
W naszym sklepie można znaleźć steki Cote de Boeuf Premium w kilku wariantach wagowych:
- 350 g,
- 450 g,
- 550 g,
- 1 kg.
Chcesz skosztować wyśmienitego steka z antrykotu z kością? W takim razie Cote de Boeuf stek z linii Premium to produkt stworzony dla Ciebie!
Cote de Boeuf Premium stek sezonowany na sucho – kwintesencja walorów wołowiny
Nasze mięso wołowe na steki pozyskujemy od cenionego polskiego producenta CHOBOT Meat Jan Ludwiniak. Cieszy się on dużym szacunkiem wśród szefów kuchni renomowanych restauracji, którzy chętnie kupują od niego wysokiej jakości wołowinę, w tym steki sezonowane na sucho. Czym wyróżnia się mięso poddane takiemu procesowi dojrzewania? Ta metoda opiera się na minimum kilkotygodniowym sezonowaniu wołowiny w specjalnej chłodni, przy ściśle ustalonych i precyzyjnie kontrolowanych warunkach. Warto jednak ponieść wyższe koszty związane z tym procesem, ponieważ otrzymane w ten sposób steki Cote de Boeuf zachwycają intensywnym smakiem i aromatem, a dodatkowo stają się niesamowicie miękkie i kruche. W związku z tym, garden party, na którym zagoszczą sezonowane na sucho steki z naszego sklepu, jest skazane na kulinarny sukces!
Cote de Boeuf stek z linii Premium – świetna propozycja dla koneserów grilla
Jednym z podstawowych kryteriów, którymi kierują się entuzjaści wołowiny przy wyborze steków, jest ich marmurkowatość. Czym jest ten parametr? Marmurkowatością określa się infiltrację włókien mięśniowych tłuszczem, który stanowi nośnik smaku w mięsie. Każdy Cote de Boeuf stek z linii Premium charakteryzuje się wyraźnym marmurkiem – jego poziom jest wysoki i wynosi 5-7. Sięgając po niego, otrzymujesz więc wołowinę wyróżniającą się wyjątkowym smakiem o niepowtarzalnej głębi, kuszącym aromatem oraz subtelną strukturą.
Sprawdzony sklep z unikalnymi stekami sezonowanymi na sucho
Jako renomowany sklep z wołowiną oferujemy klientom szeroki wybór różnych steków sezonowanych na sucho. Wśród nich znajdują się nie tylko steki Cote de Boeuf oraz inne steki z antrykotu, ale również:
Pamiętaj, że nasze steki możesz sobie zamrozić, dzięki czemu masz pewność, że ani gram smacznej wołowiny się nie zmarnuje. Jeżeli nie wiesz, jak się zabrać za ich przygotowanie, to sprawdź nasz oryginalny przepis, w którym wszystko w prosty sposób wyjaśniamy.
Zapraszamy do zamawiania!
__________________________________________________
Dane techniczne
Linia | Premium |
Długość sezonowania | 30 dni |
Termin ważności | 7 dni |
Możliwość mrożenia | Tak - 365 dni |
Opinie o produkcie (0)
Cote De Boeuf Premium Stek z Antrykotu
towar niedostępny
Kup ten produkt teraz - zapłać za niego za 30 dni