Darmowa dostawa od 500 zł!

Dostawa w całej Polsce!

Darmowa dostawa od 500 zł!

Zapraszamy do kontaktu w godz. 8:00 - 16:00

Potrzebujesz pomocy?

Koszyk: 0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Do darmowej dostawy: 500 zł

Koszt dostawy:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Dostawa

Cote De Boeuf Standard Stek z Antrykotu
Opis produktu
Dane techniczne
Opinie

Opis

Element: Antrykot

Cięcie: Cote De Boeuf

Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU

Linia: Standard - więcej info TU 

Marmur: 3-4 w skali 1-11 - więcej info TU

Długość sezonowania: ponad 30 dn

Możliwość mrożenia: TAK

Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________

Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu

Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU

Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________

Antrykot:

Pochodzi ze środka części grzbietowej, przedniej ćwierćtuszy wołowej, ma delikatne włókna mięśniowe, a o jego subtelności i soczystości decyduje marmurkowaty przerost tłuszczowy.

Steki bez kości: RIB EYE STEAK, z kością: COTE DE BOEUF STEAK, TOMAHAWK STEAK.
__________________________________________________

Linia Standard:

Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.
__________________________________________________

Każdy miłośnik grilla chciałby od czasu do czasu zaskoczyć swoich gości czymś wyjątkowym. Cote de Boeuf stek to przepis na to, żeby zaproszeni znajomi przecierali oczy ze zdumienia, zastanawiając się, jak to możliwe, by połączyć wykwintny gust z luźną atmosferą i przyjemnym czasem spędzonym w ogrodzie. Okazuje się, że fenomenalny smakiem i nieziemskim aromatem wołowiny można cieszyć się nie tylko w eleganckiej restauracji. Wystarczy sięgnąć po nasz Cote de Boeuf stek sezonowany na sucho, a tytuł Mistrza Grilla będzie przysługiwać Ci z urzędu.

Cote de Boeuf stek z antrykotu – magia sezonowanej wołowiny

Dla wielu miłośników mięsnych doznań trudno sobie wyobrazić wieczornego grilla bez steków wołowych. Zupełnie się temu nie dziwimy, ponieważ radość z soczystego steka wydaje się nieodłącznym atrybutem takiej imprezy. Aby w pełni docenić wyjątkowość tego dania, warto podkreślić, że najlepsze mięso na steki wołowe wycina się z zaledwie trzech elementów: rostbefu, polędwicy oraz antrykotu. Nie jest zagadką, że wyśmienity stek Cote de Boeuf pochodzi właśnie z ostatniego z tych elementów.

Ma to niebagatelne znaczenie, ponieważ antrykot uważany jest przez licznych koneserów za najdoskonalszy element wołowy. Jest on pozyskiwany ze środka części grzbietowej i w zależności od tego, jakie cięcie zastosowano – proste czy pistoletowe – może być to część grzbietowa przedniej ćwierćtuszy wołowej bądź część grzbietowa zadniej ćwierćtuszy wołowej. Renoma antrykotu to pochodna niezwykle głębokiego smaku oraz bardzo przyjemnej miękkości. Jest on nieco tłustszym elementem niż rostbef, co jeszcze zwiększa niuansowanie jego walorów sensorycznych.

Całokształt właściwości antrykotu składa się na doskonałe połączenie, które znakomicie wypada zarówno na grillu, jak i w kuchni.

Cote de Boeuf stek z linii Standard – czysta soczystość

Cote de Boeuf stek wołowy to jeden z trzech podstawowych steków, które można wyciąć z antrykotu. Jego charakterystyczną cechą jest niewielka kość i duży udział mięsa. Poza stekiem Cote de Boeuf możemy wskazać także:

  • Rib Eye – oko antrykotu, stek bez kości,
  • Tomahawk (Toporek) – stek z okazałą kością żebrową.

Jeśli interesuje Cię Cote de Boeuf stek sezonowany, to na naszej stronie możesz zamówić porcję o wadze: 350 g, 450 g lub 550 g. Zdecyduj, który wariant wybierzesz i rozkoszuj się niezwykłą soczystością wysokiej klasy polskiej wołowiny.

Cote de Boeuf stek sezonowany na sucho – smak luksusu w Twoich czterech ścianach

Mięso na steki dostępne w naszym sklepie pochodzi od uznanego polskiego producenta CHOBOT Meat Jan Ludwiniak. Z tego źródła wołowinę pozyskują również szefowie renomowanych restauracji, którzy doceniają fakt, że trafiają do nich doskonałe, sezonowane na sucho steki. Cały proces dojrzewania wołowiny zachodzi w dokładnie monitorowanych i precyzyjnie ustalonych warunkach, dzięki czemu mięso po sezonowaniu jest nie tylko bezpieczne, ale także znakomicie smakuje. Cote de Boeuf stek sezonowany na sucho ujmuje zniuansowanym smakiem i kuszącym zapachem, a dodatkowo jest idealnie miękki i kruchy. Z tego powodu świetnie wypadnie nie tylko na grillu w gronie przyjaciół, ale także na romantycznej kolacji we dwoje.

Cote de Boeuf stek z linii Standard – rollercoaster mięsnych smaków

W opinii wielu koneserów wołowiny to marmurkowatość decyduje o tym, jaką pulę wrażeń jest w stanie nam dostarczyć wołowina. Entuzjaści steków, którzy wolą chudsze mięso, chętniej sięgną po nasze propozycje z linii Standard. Dostępne w niej steki Cote de Boeuf gwarantują rozbudzającą zmysły soczystość, intensywny mięsny smak i bardzo wyrazistą konsystencję. Poziom marmurkowatości steków z linii Standard jest stosunkowo niski i wynosi 3-4, dlatego będą one trafnym wyborem dla miłośników wołowiny, którzy nie należą do zwolenników tłustszego mięsa.

Atrakcyjna oferta sezonowanych na sucho steków.

Proponowany przez nas Cote de Boeuf stek w korzystnej cenie jest jednym z wielu znakomitych produktów dostępnych w naszej ofercie. Możesz u nas zamówić również inne steki z antrykotu, a także m.in.:

Jeśli nie wykorzystasz za pierwszym razem wszystkich zakupionych steków, to możesz je bezpiecznie zamrozić na później. A jeżeli to Twój kulinarny pierwszy raz ze stekami, to na naszej stronie znajdziesz prosty przepis, który pozwoli Ci cieszyć się doskonałym debiutanckim Cote de Boeuf.

Zapraszamy do składania zamówień.

__________________________________________________

INSTAGRAM 

FACEBOOK

GOOGLE

Dane techniczne

Linia Standard
Długość sezonowania 30 dni
Termin ważności 7 dni
Możliwość mrożenia Tak - 365 dni

Opinie o produkcie (0)

Cote De Boeuf Standard Stek z Antrykotu

Dostępność:
duża ilość
Linia: Standard
Termin ważności: 7 dni
150 g
200 g
250 g
300 g
350 g
400 g
420 g
450 g
500 g
520 g
550 g
600 g
620 g
650 g
700 g
750 g
800 g
1 kg
1,3 kg
1,4 kg
1,5 kg
1,8 kg
2 kg
2,2 kg
3 kg
3,24 kg
4 kg
5 kg
6 kg
7 kg
8 kg
1,2 kg
* Pole wymagane
87,15 zł
  24,90 zł /100g
87.15
ilość szt.

towar niedostępny

Kup ten produkt teraz - zapłać za niego za 30 dni

Zapraszamy do kontaktu w godz. 8:00 - 16:00 Skontaktuj się z nami! +48 787 922 775 sklep@steki.pl

Produkty powiązane

Cote De Boeuf Premium Stek z Antrykotu
Cote De Boeuf Premium Stek z Antrykotu

97,65 zł

szt.
Cote De Boeuf Extra Marmur Stek z Antrykotu
Cote De Boeuf Extra Marmur Stek z Antrykotu

131,60 zł

szt.
Cote De Boeuf - Żółte Steki - Linia limitowana
Cote De Boeuf - Żółte Steki - Linia limitowana

269,55 zł

  • Produkt niedostępny
Super Cote De Boeuf Extra Marmur - sezonowany min 90 dni
Super Cote De Boeuf Extra Marmur - sezonowany min 90 dni

131,60 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium