Opis
Element: Antrykot
Cięcie: Cote De Boeuf
Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU
Linia: Standard - więcej info TU
Marmur: 3-4 w skali 1-11 - więcej info TU
Długość sezonowania: ponad 30 dni
Możliwość mrożenia: TAK
Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________
Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu
Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU
Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________
Antrykot:
Pochodzi ze środka części grzbietowej, przedniej ćwierćtuszy wołowej, ma delikatne włókna mięśniowe, a o jego subtelności i soczystości decyduje marmurkowaty przerost tłuszczowy.
Steki bez kości: RIB EYE STEAK, z kością: COTE DE BOEUF STEAK, TOMAHAWK STEAK.
__________________________________________________
Linia Standard:
Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.
__________________________________________________
Każdy miłośnik grilla chciałby od czasu do czasu zaskoczyć swoich gości czymś wyjątkowym. Cote de Boeuf stek to przepis na to, żeby zaproszeni znajomi przecierali oczy ze zdumienia, zastanawiając się, jak to możliwe, by połączyć wykwintny gust z luźną atmosferą i przyjemnym czasem spędzonym w ogrodzie. Okazuje się, że fenomenalny smakiem i nieziemskim aromatem wołowiny można cieszyć się nie tylko w eleganckiej restauracji. Wystarczy sięgnąć po nasz Cote de Boeuf stek sezonowany na sucho, a tytuł Mistrza Grilla będzie przysługiwać Ci z urzędu.
Cote de Boeuf stek z antrykotu – magia sezonowanej wołowiny
Dla wielu miłośników mięsnych doznań trudno sobie wyobrazić wieczornego grilla bez steków wołowych. Zupełnie się temu nie dziwimy, ponieważ radość z soczystego steka wydaje się nieodłącznym atrybutem takiej imprezy. Aby w pełni docenić wyjątkowość tego dania, warto podkreślić, że najlepsze mięso na steki wołowe wycina się z zaledwie trzech elementów: rostbefu, polędwicy oraz antrykotu. Nie jest zagadką, że wyśmienity stek Cote de Boeuf pochodzi właśnie z ostatniego z tych elementów.
Ma to niebagatelne znaczenie, ponieważ antrykot uważany jest przez licznych koneserów za najdoskonalszy element wołowy. Jest on pozyskiwany ze środka części grzbietowej i w zależności od tego, jakie cięcie zastosowano – proste czy pistoletowe – może być to część grzbietowa przedniej ćwierćtuszy wołowej bądź część grzbietowa zadniej ćwierćtuszy wołowej. Renoma antrykotu to pochodna niezwykle głębokiego smaku oraz bardzo przyjemnej miękkości. Jest on nieco tłustszym elementem niż rostbef, co jeszcze zwiększa niuansowanie jego walorów sensorycznych.
Całokształt właściwości antrykotu składa się na doskonałe połączenie, które znakomicie wypada zarówno na grillu, jak i w kuchni.
Cote de Boeuf stek z linii Standard – czysta soczystość
Cote de Boeuf stek wołowy to jeden z trzech podstawowych steków, które można wyciąć z antrykotu. Jego charakterystyczną cechą jest niewielka kość i duży udział mięsa. Poza stekiem Cote de Boeuf możemy wskazać także:
- Rib Eye – oko antrykotu, stek bez kości,
- Tomahawk (Toporek) – stek z okazałą kością żebrową.
Jeśli interesuje Cię Cote de Boeuf stek sezonowany, to na naszej stronie możesz zamówić porcję o wadze: 350 g, 450 g lub 550 g. Zdecyduj, który wariant wybierzesz i rozkoszuj się niezwykłą soczystością wysokiej klasy polskiej wołowiny.
Cote de Boeuf stek sezonowany na sucho – smak luksusu w Twoich czterech ścianach
Mięso na steki dostępne w naszym sklepie pochodzi od uznanego polskiego producenta CHOBOT Meat Jan Ludwiniak. Z tego źródła wołowinę pozyskują również szefowie renomowanych restauracji, którzy doceniają fakt, że trafiają do nich doskonałe, sezonowane na sucho steki. Cały proces dojrzewania wołowiny zachodzi w dokładnie monitorowanych i precyzyjnie ustalonych warunkach, dzięki czemu mięso po sezonowaniu jest nie tylko bezpieczne, ale także znakomicie smakuje. Cote de Boeuf stek sezonowany na sucho ujmuje zniuansowanym smakiem i kuszącym zapachem, a dodatkowo jest idealnie miękki i kruchy. Z tego powodu świetnie wypadnie nie tylko na grillu w gronie przyjaciół, ale także na romantycznej kolacji we dwoje.
Cote de Boeuf stek z linii Standard – rollercoaster mięsnych smaków
W opinii wielu koneserów wołowiny to marmurkowatość decyduje o tym, jaką pulę wrażeń jest w stanie nam dostarczyć wołowina. Entuzjaści steków, którzy wolą chudsze mięso, chętniej sięgną po nasze propozycje z linii Standard. Dostępne w niej steki Cote de Boeuf gwarantują rozbudzającą zmysły soczystość, intensywny mięsny smak i bardzo wyrazistą konsystencję. Poziom marmurkowatości steków z linii Standard jest stosunkowo niski i wynosi 3-4, dlatego będą one trafnym wyborem dla miłośników wołowiny, którzy nie należą do zwolenników tłustszego mięsa.
Atrakcyjna oferta sezonowanych na sucho steków.
Proponowany przez nas Cote de Boeuf stek w korzystnej cenie jest jednym z wielu znakomitych produktów dostępnych w naszej ofercie. Możesz u nas zamówić również inne steki z antrykotu, a także m.in.:
Jeśli nie wykorzystasz za pierwszym razem wszystkich zakupionych steków, to możesz je bezpiecznie zamrozić na później. A jeżeli to Twój kulinarny pierwszy raz ze stekami, to na naszej stronie znajdziesz prosty przepis, który pozwoli Ci cieszyć się doskonałym debiutanckim Cote de Boeuf.
Zapraszamy do składania zamówień.
__________________________________________________
Dane techniczne
Linia | Standard |
Długość sezonowania | 30 dni |
Termin ważności | 7 dni |
Możliwość mrożenia | Tak - 365 dni |
Opinie o produkcie (0)
Cote De Boeuf Standard Stek z Antrykotu
towar niedostępny
Kup ten produkt teraz - zapłać za niego za 30 dni