Wysyłka kurierska na terenie całego kraju

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł

Cote De Boeuf Extra Marmur Stek z Antrykotu

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 125,89 zł 125.89
  31,47 zł/100g
ilość szt.
Producent: Chobot Meat
dodaj do przechowalni
* Pole wymagane
Ocena: 0
Pin It

Opis

Masz ochotę na kuszącego marmurkiem steka, ale najbliższa restauracja serwująca takie mięso jest wiele kilometrów od Ciebie? Stek Cote de Boeuf z linii Extra Marmur dostępny w naszym sklepie pozwoli Ci cieszyć się wyjątkowym smakiem i delikatną strukturą marmurkowej wołowiny bez wychodzenia z domu. Zanim z wysokiej jakości mięsa marmurkowego zostaną wycięte steki Cote de Boeuf, zostaje ono poddane procesowi długotrwałego sezonowania na sucho w ściśle kontrolowanych warunkach. Uzyskany efekt jest naprawdę „nie z tej ziemi”: rozpływające się w ustach mięso wołowe o skoncentrowanym smaku i aromacie, które po włożeniu do ust zapewnia smakoszowi prawdziwą symfonię doznań kulinarnych.

Szukasz steka, który umożliwi Ci poszerzenia swoich horyzontów smakowych? Cote de Boeuf z linii Extra Marmur to unikalny stek marmurkowy, którego wysoka jakość odbierze mowę nawet najbardziej wymagającemu koneserowi!

Cote de Boeuf Extra Marmur – przenieś się do krainy kulinarnej przyjemności

W sercu każdego miłośnika wołowiny specjalne miejsce zajmują apetyczne steki wołowe. Bardziej doświadczeni entuzjaści walorów wołowiny często szczególnym uczuciem darzą sezonowany na sucho antrykot marmurkowy. Wycięte z niego steki odznaczają się wysokim poziomem marmurka, kremową konsystencją oraz hipnotyzującym wręcz smakiem i aromatem.

Sam antrykot często określany jest mianem najszlachetniejszej części wołu, którą pozyskuje się zwykle przy użyciu jednego z dwóch podstawowych cięć. Wykorzystując cięcie proste, pozyskuje się antrykot ze środka części grzbietowej przedniej ćwierćtuszy wołowej, natomiast cięcie pistoletowe umożliwia pozyskanie go z części grzbietowej tylnej ćwierćtuszy wołowej. Czynnikami wyróżniającymi antrykot marmurkowy na tle innych elementów wołowych są m.in. miękkość, kruchość oraz nietuzinkowy, głęboki smak. Pasjonaci wołowiny z chęcią wykorzystują go zarówno do przyrządzenia na grillu, jak i patelni lub patelni grillowej.

Cote de Boeuf Extra Marmur – faworyt wielu miłośników marmurkowej wołowiny

Mniej doświadczeni adepci sztuki kulinarnej mogą nie zdawać sobie sprawy, czym tak naprawdę jest stek Cote de Boeuf. Jest to jeden z podstawowych trzech typów cięć antrykotu na steki, który charakteryzuje się tym, że pełnemu smaku mięsu towarzyszy nieduża kość. Pozostałymi dwoma rodzajami cięć antrykotu na steki są: pozbawiony kości stek Rib Eye, określany także jako oko antrykotu, oraz stek Tomahawk (Toporek) słynący z unikalnej, długiej kości żebrowej.

Jeśli interesuje Cię wykonany w cięciu Cote de Boeuf marmurkowy stek wołowy z linii Extra Marmur, to w naszym sklepie możesz zamówić go w kilku wariantach wagowych:

  • 400 g,
  • 450 g,
  • 500 g,
  • 1 kg,
  • 1,4 kg.

Dostosuj porcję do swoich potrzeb i zamów stek marmurkowy Cote de Boeuf Extra Marmur, który sprawi wiele frajdy Twojemu podniebieniu!

Cote de Boeuf Extra Marmur – sezonowany stek marmurkowy prosto od cenionego producenta

Mięso marmurkowe na steki dostępne w naszej ofercie pochodzi prosto od renomowanego polskiego producenta CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak. Znajdziesz u nas szeroki wybór sezonowanych na sucho steków, w tym wyjątkowy marmurkowy stek Cote de Boeuf Extra Marmur. Pozyskiwany jest on z wołowiny marmurkowej poddawanej minimum kilkutygodniowemu sezonowaniu w profesjonalnej chłodni, w której panują precyzyjnie kontrolowane warunki. Dzięki temu procesowi każdy nasz Cote de Boeuf stek z linii Extra Marmur charakteryzuje się intensywnym, pobudzającym apetyt smakiem i aromatem, a także niesamowitą kruchością i miękkością. Walory tego steka marmurkowego sprawiają, że zachwyci on nawet najbardziej wymagającego smakosza!

Cote de Boeuf Extra Marmur – kulinarny raj dla miłośników marmurkowych steków

Steki charakteryzujące się wysokim poziomem marmurka cieszą się szczególnym uznaniem wśród doświadczonych koneserów wołowiny. Przez marmurkowatość należy rozumieć infiltrację włókien mięśniowych tłuszczem, który pełni funkcję cennego nośnika smaku. Steki Cote de Boeuf z linii Extra Marmur imponują wysokim poziomem marmurka, mieszczącym się w przedziale 8-11. Są one pozyskiwane z wyselekcjonowanych sztuk, które wykształciły w sobie najwyższy stopień marmurkowatości, dzięki swoim predyspozycjom genetycznym i kunsztowi hodowców. Decydując się na nasz stek marmurkowy Cote de Boeuf, zapewniasz sobie możliwość doświadczenia niezwykłej, maślanej konsystencji mięsa wołowego oraz jedynego w swoim rodzaju, naturalnego smaku.

Ciesz się sezonowanymi na sucho stekami w domowym zaciszu

W naszej ofercie niepodzielnie króluje wysokiej klasy wołowina premium prosto od uznanego polskiego producenta CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak. Dostępne są w niej nie tylko onieśmielające pięknym marmurkiem steki Cote de Boeuf z linii Extra Marmur, ale także inne niepowtarzalne steki z antrykotu oraz sezonowane na sucho:

Zapraszamy do zamawiania!

Element: Antrykot

Cięcie: Cote de Boeuf

Linia: Premium - więcej info TU 

Marmur: 5-7 w skali 1-11 - więcej info TU

Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU

Długość sezonowania: ponad 30 dni 

Możliwość mrożenia: TAK

Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________

Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu

Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU

Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________

Antrykot:

Pochodzi ze środka części grzbietowej, przedniej ćwierćtuszy wołowej, ma delikatne włókna mięśniowe, a o jego subtelności i soczystości decyduje marmurkowaty przerost tłuszczowy.

Steki bez kości: RIB EYE STEAK, z kością: COTE DE BOEUF STEAK, TOMAHAWK STEAK.
__________________________________________________

Linia Premium:

Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho.
__________________________________________________

INSTAGRAM 

FACEBOOK

GOOGLE

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium