Poszerzanie horyzontów i odkrywanie nowych smaków to źródło czystej przyjemności dla każdego miłośnika mięsa wołowego. W pełni podzielamy tę pasję do eksploracji fascynującego świata wołowiny, dlatego postanowiliśmy wzbogacić naszą ofertę o nowe, unikalne propozycje sezonowanych na sucho steków, które każdego entuzjastę grillowania przyprawią o dreszczyk pozytywnych emocji. Dwie autorskie, dostępne tylko u nas linie: Steki 360 oraz Żółte Steki, a także rarytas dla entuzjastów sezonowanego antrykotu, czyli zestaw Super Cote 69 to bogata gama wyśmienitych doznań, jakich do tej pory nie było dane doświadczyć szerszemu gronu oddanych wielbicieli wołowiny.
Zastanawiasz się, co kryją w sobie nasze niepodrabialne nowości? Chętnie Ci o nich opowiemy, tylko uważaj – lektura grozi nagłym pobudzeniem apetytu!
Doświadcz magii sezonowanych na sucho steków w nowych odsłonach
Wyznajemy zasadę, że dla przekraczania kolejnych barier kulinarnej satysfakcji niezbędne jest to, aby regularnie próbować nowych smaków. Z myślą o zapewnieniu naszym klientom świeżego zastrzyku mięsnej frajdy przygotowaliśmy trzy oryginalne propozycje, które na nowo definiują to, jakie odczucia mogą u smakosza powodować walory sezonowanego na sucho steka.
- Dla koneserów skoncentrowanego, esencjonalnego smaku wysokiej jakości wołowiny stworzyliśmy oryginalną linię Steków 360, które za sprawą minimum rocznego sezonowania na sucho zapewnią Twoim zmysłom wrażenia, jakich nie mają szans zagwarantować inne steki dostępne na rynku.
- Wprowadziliśmy do naszej oferty także wyjątkową, limitowaną linię Żółtych Steków, które wprawią w zachwyt nawet najbardziej wymagających miłośników marmurkowatej wołowiny. Ujęte w jej ramach steki sezonowane na sucho stanowią prawdziwy fenomen – są pozyskiwane z wołowiny wyselekcjonowanej spośród nie setek, a tysięcy sztuk, dzięki czemu próbując jednego z Żółtych Steków, wiesz, że masz do czynienia ze mięsem jedynym w swoim rodzaju.
- Propozycję dopełniającą nasza trójkę nowości stanowi specjalny zestaw Super Cote 69. W zależności od wybranego wariantu tego zestawu możesz zapewnić sobie 6 lub 9 steków z antrykotu w cięciu Cote de Boeuf, które zostały poddane sezonowaniu na sucho przez minimum 90 dni. Dojrzewająca przez ten okres wołowina intensyfikuje swoje walory smakowe i aromatyczne, dzięki czemu steki z zestawu Super Cote 69 z pewnością sprawią wiele radości każdemu koneserowi tego szlachetnego mięsa.
Brzmi apetycznie, prawda? Poznaj bliżej nasze unikalne linie i zestawy sezonowanych na sucho steków wołowych, a następnie wybierz tę propozycję, która jest najbliższa Twemu sercu (i żołądkowi)!
Stek sezonowany na sucho przez 360 dni – najlepszy dowód na to, że cierpliwość popłaca
Mięso sezonowane na sucho cieszy się wśród koneserów wołowiny bardzo dużym uznaniem. Doceniają oni jego wyjątkową kruchość, a także nasycenie smakiem i aromatem w każdym, nawet najmniejszym kawałku. Szczególnie chętnie miłośnicy wołowiny sięgają po sezonowane na sucho steki, które dzięki wysokiej koncentracji walorów smakowych i aromatycznych zapewniają niesamowite doznania kulinarne. Steki poddane procesowi dojrzewania przez minimum 30 dni zyskują także delikatną strukturę oraz stają się łatwiejsze w przyrządzeniu zarówno na grillu, jak i na patelni.
Przed procesem wycinania steków centra wołowa dojrzewa na sucho w ściśle kontrolowanych i na bieżąco monitorowanych warunkach zazwyczaj od kilku tygodni do kilku miesięcy – w zależności od obranych założeń i efektów, jakie chcemy osiągnąć. Przyjęty czas sezonowania w istotny sposób wpływa na mięso zarówno pod względem jego smaku i zapachu, jak i tekstury czy wilgotności. Wielu smakoszy szczególnie wysoko ceni te steki, które były sezonowane bardzo długo. Tak przygotowane mięso wołowe charakteryzuje się unikalnymi właściwościami, w tym trudną do wyobrażenia koncentracją smaku w całej objętości steka.
Efekty odpowiednio zrealizowanego, długotrwałego dojrzewania wołowiny na sucho są naprawdę imponujące. Dlatego postanowiliśmy opracować absolutnie innowacyjną linię steków sezonowanych przez minimum cały rok, a dokładnie przez 360 dni. Utworzona linia Steki 360 stanowi obecnie punkt odniesienia dla każdego, kto chce przekonać się, jak wygląda wzór maksymalnego nasycenia smakiem i aromatem delikatnego, kruchego mięsa wołowego. Stek wołowy sezonowany przez 360 dni to wyjątkowy rarytas, którego z pewnością powinieneś spróbować, jeśli lubisz intensywnie wyczuwalne walory wysokiej jakości dojrzałej wołowiny.
Biorąc pod uwagę roczny okres sezonowania naszych steków z linii Steki 360, niebagatelną rolę odgrywa to, aby cały proces dojrzewania wołowiny przebiegał we właściwym otoczeniu i pod nadzorem doświadczonych specjalistów. Steki sezonowane oferowane przez nasz sklep dojrzewają na sucho w specjalnej chłodni, w której każdy parametr, w tym temperatura i wilgotność, są precyzyjnie ustalone i dokładnie kontrolowane. O prawidłowy przebieg rocznego procesu sezonowania na sucho dbają doświadczeni eksperci – wszystkie etapy procedury odbywają się pod ścisłą kontrolą sanitarną, a samo mięso przechodzi szereg badań, które potwierdzają jego stuprocentowe bezpieczeństwo. Co ciekawe, z uwagi na znacznie obniżony poziom wilgotności, bardzo często nasza wołowina po roku sezonowania odnotowuje lepsze wyniki bakteriologiczne niż świeże mięso. Warto podkreślić również, że sam proces dojrzewania wołowiny, z której wycinane są steki do linii Steki 360, także poddano testom, jeszcze zanim został wdrożony w zakładzie. Pieczołowitość, z jaką realizowane jest roczne sezonowanie na sucho steków dostępnych w tej linii, sprawia, że możesz bez obaw cieszyć się ich kruchością, niepowtarzalnym smakiem i pobudzającym apetyt aromatem.
W ramach naszej linii Steki 360 oferujemy wyśmienite steki Kansas Premium w różnych gramaturach: 300, 350, 400 g. Są to steki z rostbefu z niewielką kością, które charakteryzuje znacznie niższa zawartość płynu w porównaniu ze stekami sezonowanymi przez krótszy czas. Umiejętna obróbka termiczna pozwala jednak wydobyć z nich to, co najlepsze – wyjątkowo esencjonalny smak, który swoim bogactwem i głębokością sprosta wymaganiom nawet najbardziej wysublimowanych koneserów. Konsumpcja steków Kansas Premium z tej linii to coś więcej niż jedzenie smacznej potrawy: to niezwykłe przeżycie będące źródłem kulinarnego uniesienia, jakie będziesz chciał powtórzyć.
Żółte Steki – crème de la crème wśród marmurkowatych steków sezonowanych
Najlepsze z najlepszych. Olimp świata wołowiny. Ambrozja dla miłośników sezonowanego mięsa wołowego. Po prostu... Żółte Steki! Wprowadzeniem tej limitowanej linii po raz kolejny podnosimy poprzeczkę, jeśli chodzi o klasę proponowanych produktów. Każdy z dostępnych w niej steków jest arcydziełem w czystej postaci. Wszystkie pochodzą z unikalnej, osobistej kolekcji naszego szefa Mateusza i zostały wycięte z wyselekcjonowanych, sezonowanych na sucho centr wołowych, które zostały pozyskane z najlepszych sztuk w Polsce.
Żółte Steki to prawdziwy crème de la crème wśród marmurkowatych steków sezonowanych. Idealna masa, unikalny żółty łój, przepiękny marmur... wszystkie współtworzące je elementy składają się na perfekcyjną całość. Wystarczy skosztować jednego kawałka steka z tej linii, żeby poczuć w czym tkwi jego tajemnica. Jest nią obłędna, maślana konsystencja, która sprawia, że miękkie mięso niemal „rozpływa się w ustach”. Poza aksamitną strukturą tej wyjątkowej wołowiny na uwagę zasługują jej doskonały, zbalansowany smak oraz zachęcający aromat. Aby zachować pełnię niepowtarzalnych walorów tych wyselekcjonowanych steków, były one poddawane sezonowaniu na sucho przez ponad 100 dni. W efekcie otrzymaliśmy prawdziwą gratkę dla koneserów – skosztowanie naszych limitowanych Żółtych Steków bez wątpienia powinino znaleźć się na liście celów do zrealizowania każdego wytrawnego smakosza wołowiny.
Jakie steki z nieziemskim marmurkiem i estetycznie prezentującym sie żółtym łojem znalazły się w naszej limitowanej linii? Nasz szef postanowił w niej umieścić starannie wyselekcjonowane steki, które zostały wycięte z każdego z trzech elementów wołowych wchodzących w skład centry. Możesz u nas zamówić:
- żółty stek Kansas z rostbefu zawierający niedużą kość – dostępna gramatura: 450, 550 lub 1000 g,
- żółty stek Cote de Boeuf z antrykotu zawierający małą kość – dostępnagramatura: 450, 550 lub 1000 g,
- żółty stek T-bone z rostbefu i niewielkiej części polędwicy, który zawiera charakterystyczną kość w kształcie litery T – dostępny wyłącznie w półkilogramowym wariancie wagowym.
Sięgnij po nasze limitowane Żółte Steki i przekonaj się na własne kubki smakowe, jak może smakować wyjątkowo maślany i satysfakcjonująco soczysty stek sezonowany na sucho, który jest tak miękki i delikatny, że praktycznie „rozchodzi się w dłoniach”.
Super Cote 69 – zestaw marzeń dla miłośników sezonowanego antrykotu
Planujesz grillowanie lub przyjęcie w domu i chcesz zaserwować swoim gościom sezonowane przez długi okres steki z antrykotu? W takim razie nasz zestaw Super Cote 69 będzie dla Ciebie idealnym wyborem. W jego ramach znajdziesz 6 lub 9 steków z odkostnionego częściowo antrykotu, które zostały poddane sezonowaniu na sucho przez minimum 90 dni. Przypomnijmy, że standardowy proces dojrzewania wołowiny na steki trwa zazwyczaj kilka tygodni (minimum 30 dni), dlatego steki w cięciu Cote de Boeuf dostępne w tym zestawie wyróżniają się na tle innych jeszcze większą kruchością, a także koncentracją smaku i aromatu w mięsie. Każdy stek z zestawu Super Cote 69 to solidna porcja soczystego mięsa o wadze 400 gramów, którą z powodzeniem zaspokoisz nawet największy głód.
Zestaw Super Cote 69 to obowiązkowa pozycja dla każdego konesera sezonowanych na sucho steków. Proponujemy aż cztery warianty tego zestawu, dzięki czemu bez trudu znajdziesz wersję dopasowaną do swoich potrzeb zarówno jeśli chodzi o liczbę steków, jak i poziom ich marmurkowatości:
- zestaw Super Cote 69 Premium zawierający 6 steków Cote de Boeuf z linii Premium,
- zestaw Super Cote 69 Premium współtworzony przez 9 steków Cote de Boeuf z linii Premium,
- zestaw Super Cote 69 Premium zawierający 6 steków Cote de Boeuf z linii Extra Marmur,
- zestaw Super Cote 69 Premium zawierający 9 steków Cote de Boeuf z linii Extra Marmur.
Zamów zestaw Super Cote 69 i doświadcz tego, jak pachnie i smakuje perfekcyjnie sezonowana wysokiej jakości wołowina.
Podsumowanie
Goethe zasłynął niegdyś powiedzeniem, zgodnie z którym: „kto nie idzie do przodu, ten się cofa”. W myśl tej idei zdecydowaliśmy zrobić kolejny krok naprzód i umożliwić Ci odkrywanie walorów steków sezonowanych na sucho w zupełnie nowym, niespotykanym dotąd wydaniu. Steki 360 pozwolą Ci odczuć eksplozję smaku i aromatu wynikającą z niemal rocznego procesu sezonowania. Unikalne Żółte Steki są okazją do spróbowania niekwestionowanego crème de la crème kolekcji naszego szefa – ich maślana konsystencja i idealnie zbalansowany smak z pewnością sprawią, że w Twoim rankingu ulubionych steków dojdzie do pewnych przetasowań. Zestaw Super Cote 69 to z kolei świetna propozycja dla najbardziej wymagających smakoszy, którzy nie potrafią sobie wyobrazić życia bez soczystych, sezonowanych przez długi czas steków z antrykotu.
Każda z tych nowości pochodzi prosto od renomowanego polskiego producenta CHOBOT Meat Jan Ludwiniak. Od lat dostarczał on swoją wołowinę szefom kuchni najlepszych restauracji, a obecnie, poprzez nasz sklep, do jego wysokiej jakości mięsa mają dostęp klienci indywidualni. W naszej ofercie znajdują się takie produkty jak m.in.: świeża wołowina, podroby wołowe czy znakomity trimming sezonowany. Ważne miejsce w niej zajmują także trzy linie sezonowanych na sucho steków, jakimi są linie: Standard, Premium, Extra Marmur. W ramach tych linii dostępne są:
Zapraszamy do zapoznania się z pełnią naszej oferty i składania zamówień.