
Description
Element: Antrykot
Cięcie: Tomahawk
Linia: Standard - więcej info TU
Marmur: 3-4 w skali 1-11 - więcej info TU
Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU
Długość sezonowania: ponad 30 dni
Możliwość mrożenia: TAK
Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________
Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu
Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU
Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________
Antrykot:
Pochodzi ze środka części grzbietowej, przedniej ćwierćtuszy wołowej, ma delikatne włókna mięśniowe, a o jego subtelności i soczystości decyduje marmurkowaty przerost tłuszczowy.
Steki bez kości: RIB EYE STEAK, z kością: COTE DE BOEUF STEAK, TOMAHAWK STEAK.
__________________________________________________
Linia Standard:
Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.
__________________________________________________
A co, gdybyśmy powiedzieli Ci, że możesz cieszyć się wybitnym stekiem bez wychodzenia z domu? Oferowany przez nas Tomahawk to stek, dzięki któremu ta wizja może się urzeczywistnić! Trudno w słowach wyrazić doskonały smak i niezwykłą strukturę tej solidnej porcji wołowej przyjemności. Najlepiej doświadczyć ją osobiście, sięgając po stek Tomahawk, zwany również Toporkiem, który zapewnia nie tylko niezwykłe zmysłowe doznania, ale także stanowi niepodważalną ozdobę każdego grillowania, na jakim się pojawi. Efektowna, długa kość żebrowa nadaje stekowi dodatkowego charakteru i sprawia, że trudno oderwać od niego wzrok.
Postaw na Tomahawk Standard stek z antrykotu i zafunduj sobie niesamowite kulinarne przeżycie w domowych warunkach!
Tomahawk stek z antrykotu – jeden z ulubieńców miłośników wołowiny
Weekend, słońce, dobra muzyka i grono najbliższych to składniki, które składają się na obietnicę udanego grillowania. Aby dodatkowo zwiększyć prawdopodobieństwo biesiadnego sukcesu, musisz koniecznie zadbać o odpowiedni zapas smakowitych steków wołowych. Jak wybrać mięso, żeby się nie zawieść? Doświadczeni koneserzy grillowej uciechy wiedzą, że najlepsze mięso na steki pochodzi z centry wołowej. W jej skład wchodzą antrykot, rostbef i polędwica – każdy z tych elementów stanowi doskonałą bazę, z którego specjaliści wycinają później różnego rodzaju steki.
Szczególną estymą spośród tej trójki cieszy się antrykot, który pozyskuje się ze środka części grzbietowej. W zależności od cięcia może to być część grzbietowa przedniej ćwierćtuszy wołowej (cięcie proste) bądź część grzbietowa tylnej ćwierćtuszy wołowej (cięcie pistoletowe). Swoją sławę antrykot zawdzięcza bez dwóch zdań swojej miękkości, kruchości, a przede wszystkim, wyjątkowemu, głębokiemu smakowi. W porównaniu z rostbefem antrykot jest tłustszym elementem, co dodatkowo wpływa pozytywnie na bogactwo jego walorów smakowych. Steki z antrykotu można w świetny sposób przyrządzić zarówno na grillu, jak i patelni czy patelni grillowej.
Stek Tomahawk z linii Standard – moc smaków zaklęta w estetycznej postaci Toporka
Wyróżniamy kilka rodzajów cięć antrykotu na steki. Wśród nich znajduje się Rib Eye, czyli oko antrykotu będące stekiem bez kości, Cote de Boeuf z małą kością oraz Tomahawk (Toporek), z majestatyczną, długą kością żebrową. Kształt steku Tomahawk sprawia, że znakomicie sprawdza się na grillowaniu z przyjaciółmi, ponieważ robi piorunujące pierwsze wrażenie na talerzu, a potem drugie, jeszcze bardziej intensywne, oddziałując na kubki smakowe gości.
Tomahawk stek z linii Standard jest dostępny w naszym sklepie online w następującej gramaturze: 500 g, 700 g i 1 kg. Zamów odpowiadający Ci wariant i zapewnij sobie uznanie swoich gości!
Tomahawk stek sezonowany na sucho – raj dla entuzjastów mięsnych dań
Nasze steki zawdzięczają swój wyborny smak nie tylko temu, że powstają z wysokiej jakości wołowiny, ale także dojrzewaniu tego mięsa w ściśle kontrolowanych warunkach. Polski producent CHOBOT Meat Jan Ludwiniak, od którego pozyskujemy nasze produkty, wykorzystuje metodę sezonowania na sucho. W wyniku tego procesu nasze Toporki wyróżniają się skoncentrowanym, bogatym smakiem oraz wyjątkową kruchością i miękkością. Przyrządź je na grillu, a Twoje kubki smakowe uniosą się ze szczęścia do nieba!
Tomahawk stek z linii Standard – subtelna konsystencja i głęboki smak
Co łączy entuzjastów wołowiny i wielu uznanych szefów kuchni? Bezwarunkowa miłość do naszych steków Tomahawk z linii Standard! Wołowina na te steki pochodzi z wyselekcjonowanych krów i jałówek, które w swoim mięsie wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym, czyli marmurkowatość. W przypadku steków z linii Standard osiąga ona poziom 5-7.
Tomahawk stek z linii Standard rozbudza zmysły miłośników grillowania dzięki delikatnej i kruchej strukturze mięsa oraz bardzo głębokiemu smakowi, który można określić wręcz mianem „orzechowego”. Skosztuj go, a przekonasz się, jak nieprzebrany potencjał tkwi w sezonowanej na sucho wołowinie.
Sięgnij po doskonałe steki wołowe od renomowanego producenta
Tomahawk stek z antrykotu w dobrej cenie to nie jedyna znakomita okazja, która czeka na Ciebie w naszym sklepie online. W naszej ofercie dostępne są także zarówno inne steki z antrykotu, jak i m.in.:
Warto zaznaczyć, że proponowane przez nas steki można zamrozić i po odpowiednim rozmrożeniu cieszyć się pełnią ich smaku. Na stronie opublikowaliśmy sprawdzony przepis, dzięki któremu z pewnością przygotujesz steki Tomahawk tak, że staną się centralnym punktem grillowania.
Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty.
__________________________________________________
FAQ
- Where does the meat offered on Steki.pl come from? We cooperate exclusively with trusted Polish breeders. Direct collaboration with local suppliers allows us to maintain full control over the quality of the meat.
-
How do you deliver beef?
We offer two safe delivery methods:
- Courier shipping throughout Poland in specialized packaging, laboratory-tested to ensure the highest product quality.
- Refrigerated transport (DPD Food) available in selected cities: Warsaw, Kraków, Poznań, Łódź, Trójmiasto, Hel, Wrocław, Katowice, Toruń, Bydgoszcz.
- Is your meat free from antibiotics and hormones? Yes, our meat is 100% free from antibiotics and hormones. We ensure that we offer you a product of the highest quality, without unnecessary additives.
- Do your products have quality certifications? We hold the IFS certificate, which confirms the highest safety and quality standards in food production.
- How is the meat stored before shipment? The meat is stored in our production facility with a continuous cold chain. Importantly, the product is sent directly to you from the producer, without any intermediary storage points in warehouses or stores.
- Is the meat offered on Steki.pl fresh or frozen? We offer only fresh meat that has never been frozen.
-
How long can I store the meat after receiving it?
When stored at the appropriate temperature:
- Bone-in steaks: up to 7 days
- Boneless steaks: up to 14 days
- What are the differences between a standard and a premium steak? We offer 3 main lines of steaks, distinguished by the level of marbling. Marbling refers to natural fat streaks in the meat that carry flavor and indicate the product’s quality. The higher the level of marbling, the more intense and rich the flavor of the steak.
- Can I choose a specific delivery date? Yes, when placing your order, you can choose your preferred delivery day, from Tuesday to Saturday.
- Can I return the purchased meat? For food safety reasons and to maintain the cold chain, meat cannot be returned.
Tomahawk Standard Ribeye Steak
product unavailable

Buy this products now - pay for it in 30 days