Opis
Element: Rostbef i polędwica
Cięcie: T-bone
Linia: Standard - więcej info TU
Marmur: 3-4 w skali 1-11 - więcej info TU
Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU
Długość sezonowania: ponad 30 dni
Możliwość mrożenia: TAK
Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________
Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu
Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU
Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________
Rostbef:
Jest naturalnym przedłużeniem antrykotu. Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.
Steaki bez kości: NEW YORK STEAK, Steaki z kością: KANSAS STEAK, steaki z kością i polędwicą T-BONE STEAK i PORTERHOUSE STEAK.
__________________________________________________
Linia Standard:
Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.
__________________________________________________
Oprócz błękitnego nieba... Soczysty T-bone stek, tego nam potrzeba! Tak zakrzyknąłby pewnie niejeden koneser grillowania, który miał okazję skosztować tego legendarnego dania. Stek T-bone to w końcu niekwestionowany klasyk – jego charakterystyczna kość w kształcie litery T budzi u smakoszy wołowiny nieprzerwany ciąg pozytywnych skojarzeń i sprawia, że nie mogą się oni doczekać, aż zasiądą do stołu. Nasze steki T-bone z linii Standard podnoszą poprzeczkę jeszcze wyżej, ponieważ są sezonowane na sucho, dzięki czemu w każdym kęsie uwalniają nieziemski smak, któremu nie można się oprzeć. Jeśli zaserwujesz je swoim gościom, to szerokie uśmiechy i błogie miny na ich twarzach masz jak w banku!
Szukasz sposobu na to, aby Twoje przyjęcia przy grillu były jeszcze bardziej udane? Zamów wyśmienite steki T-bone z naszego sklepu online!
T-bone stek z rostbefu – Twoi goście będą na Tak!
Wołowina to bez dwóch zdań mięso, które potrafi rozpieścić kubki smakowe swoich entuzjastów. Można ją przygotowywać na różne sposoby, ale szczególną popularnością cieszą się steki. Przyrządza się je przede wszystkim z centry wołowej, w której skład wchodzą antrykot, rostbef i polędwica. Proponowany przez nas T-bone stek z linii Standard, jest wycinany z rostbefu. Jaki element wołowy określamy tym mianem? Rostbef jest naturalnym przedłużeniem antrykotu i stanowi górny odcinek części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Charakteryzuje go miękkość i kruchość, dzięki czemu świetnie sprawdza się jako mięso na steki, które potem lądują na grillu.
T-bone stek prosto od polskiego producenta – wymarzone danie dla miłośnika soczystej wołowiny
Prawdopodobnie wiele osób zapytanych o to, jak wygląda amerykański stek, przywoła sobie w myślach wyjątkowy kształt T-bone. Trudno się temu dziwić – wygląda on na tyle apetycznie, że nie sposób o nim zapomnieć. Warto jednak podkreślić, że nie jest to jedyny rodzaj steka wycinanego z rostbefu. Poza nim możemy się również cieszyć dwoma stekami z rostbefu z kością, czyli Kansas oraz Porterhouse, a także jednym bez kości – stekiem New York.
Kiedy spojrzymy na steki z kością zauważymy spore podobieństwo między T-bone a Porterhouse. Osoba, która zaczyna dopiero swoją podróż po krainie wołowiny, mogłaby się łatwo pomylić, dlatego warto wskazać, czym różnią się oba steki. Stek Porterhouse współtworzy szeroki fragment polędwicy, podczas gdy T-bone to stek zawiera jedynie jej wąską część.
T-bone stek z linii Standard dostępny w naszym sklepie online można zamówić w kilku różnych gramaturach. Proponujemy steki o wadze: 400 g, 500 g oraz 600 g. Obiecujemy, że w każdym przypadku smakuje wybornie!
T-bone stek sezonowany na sucho – przekonaj się, jak pyszna może być wołowina
Wołowina obecna w naszym sklepie internetowym pochodzi prosto od polskiego producenta CHOBOT Meat Jan Ludwiniak. Nie inaczej jest ze stekami, które wycinane są z mięsa dojrzewającego przez minimum kilka tygodni w precyzyjnie kontrolowanych warunkach. W efekcie możesz kupić u nas niepowtarzalny T-bone stek sezonowany na sucho, który wyróżnia się delikatną konsystencją i pełną koncentracją walorów smakowych i aromatycznych. Dzięki temu każde wbicie widelca w przyrządzony stek, ukrojenie niewielkiego kawałka i przeniesienie go do ust, urasta do rangi wyjątkowego rytuału kulinarnego.
T-bone stek z linii Standard – stały punkt każdego udanego grillowania
Marmurkowatość odgrywa kluczową rolę w kontekście walorów wołowiny. Jej wysoki poziom jest bardzo pożądany przez doświadczonych koneserów tego mięsa. Jednak dla osób, które nie tolerują bardzo wyczuwalnego tłuszczu w mięsie, przygotowaliśmy linię Standard. Wszystkie znajdujące się w niej steki cechują się intensywnym smakiem i wyraźnie mięsną strukturą, a przy tym ich marmurkowatość wynosi od 3 do 4 na 11.
Szeroki wybór sezonowanych na sucho steków z wołowiny
Ideą naszej działalności jest dostarczanie klientom indywidualnym wysokiej jakości mięsa wołowego. Sięgając po stek T-bone sezonowany z naszej oferty, otrzymujesz doskonały produkt w dobrej cenie. Analogicznie jest z innymi proponowanymi przez nas stekami, wśród których można wyróżnić m.in.:
Dbamy również o wygodę naszych klientów. Jeśli kupisz stek na naszej stronie, to możesz bez obaw go zamrozić i wykorzystać później. Udostępniamy również skuteczny przepis na stek T-bone, dzięki któremu przyrządzisz wyśmienite danie dla najbliższych.
Zapraszamy do kontaktu!
__________________________________________________
INSTAGRAM
FACEBOOK
GOOGLE
Dane techniczne
Linia | Standard |
Długość sezonowania | 30 dni |
Termin ważności | 7 dni |
Możliwość mrożenia | Tak - 365 dni |
Opinie o produkcie (0)
T-bone Standard Stek z Rostbefu i Polędwicy
towar niedostępny
Kup ten produkt teraz - zapłać za niego za 30 dni