Opis
Jeśli mielibyśmy wskazać kilka rodzajów podrobów z wołu, które należą obecnie do najpopularniejszych w tej kategorii, to bez wątpienia ozory wołowe znalazłyby się wśród nich. Z czego wynika to, że zdobyły takie uznanie u polskich konsumentów? Można wskazać wiele przyczyn: od zakorzenienia w polskiej tradycji kulinarnej, przez delikatność i soczystość, po dość szeroką gamę zastosowań. Ozory wołowe kuszą swoim smakiem zarówno podawane na zimno np. w galarecie, jak i na ciepło, choćby w formie ugotowanej lub usmażonej. Co ciekawe, po ten rodzaj podrobów wołowych sięgają nie tylko miłośnicy polskich kulinariów, ale także m.in. kuchni żydowskiej czy francuskiej.
Ozory wołowe – jak odpowiednio wykorzystać ten szlachetny produkt?
Zastanawiasz się, jak przyrządzić ozory wołowe, aby wydobyć z nich pełnię potencjału? Jedną z możliwych opcji jest ugotowanie ich z warzywami. Przed włożeniem ozorów do garnka trzeba dokładnie je umyć po to, aby nie pozostawić na nich żadnych zanieczyszczeń. Ozory wołowe należy długo gotować, dzięki czemu staną się miękkie i delikatne. Po usunięciu z nich skóry możesz wykorzystać to chude mięso na różne sposoby m.in. podawać w galarecie przygotowanej z otrzymanego podczas gotowania wywaru, pokroić w plastry na kanapki lub pokroić w kostkę i podawać z ulubionym sosem.
Ozory wołowe świetnie smakują również po usmażeniu. Zdają sobie z tego sprawę miłośnicy tradycyjnej wielkopolskiej kuchni, gdzie przyrządzone w ten sposób ozory są cenionym przysmakiem. Przed usmażeniem ozorów należy je wcześniej ugotować i zdjąć skórę, po czym pokroić na plasterki i zapanierować. Smażone ozory podawane z ziemniakami i sosem chrzanowym to idealna propozycja na rodzinny obiad.
Świeże ozory wołowe – jaka jest ich cena i gdzie je kupić?
Chcesz skosztować delikatnych ozorów wołowych i zastanawiasz się, gdzie je kupić? Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą! Dostępne są u nas ozory wołowe, które pozyskujemy od cenionego polskiego producenta CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak. Dzięki ogromnemu doświadczeniu i rozwiniętej współpracy z zaufanymi hodowcami ta rodzinna firma jest w stanie zaoferować wysokiej jakości mięso oraz podroby wołowe. Do niedawna produkty CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak były osiągalne wyłącznie dla szefów kuchni znanych restauracji, ale powstanie naszego sklepu umożliwiło dostęp do nich każdemu miłośnikowi wołowiny.
Na uwagę zasługuje to, że w naszej szerokiej ofercie podrobów wołowych znajdują się nie tylko ozory wołowe, ale także wiele innych ciekawych produktów, w tym np. serca, nerki, ogony, wątroby czy nawet jądra wołowe. Dostępna jest u nas także świeża wołowina prosto od producenta, na bazie której możesz przyrządzić wiele genialnych dań z różnych kuchni świata.
Do naszych bestsellerów zaliczają się również sezonowane na sucho steki wołowe. Przygotowaliśmy trzy linie takich steków – Standard, Premium i Extra Marmur – dzięki czemu z łatwością wybierzesz mięso o takiej ilości marmurka, jaką preferujesz. W ramach tych linii oferujemy:
- steki z antrykotu,
- steki z rostbefu,
- steki z polędwicy wołowej.
Zachęcamy do składania zamówień!
Opinie o produkcie (0)
Ozory wołowe 1,2 kg
towar niedostępny
Kup ten produkt teraz - zapłać za niego za 30 dni