Opis
Nie znosisz nudy w kuchni i szukasz inspiracji do odświeżenia swojej książki z przepisami? Wypróbuj ogony wołowe dostępne w naszej ofercie, a jesteśmy pewni, że Twoja dotychczasowa kolekcja receptur poszerzy się o kolejne pozycje związane z tym wyjątkowym produktem. Szczególnie polecamy je osobom, które łączą w sobie miłość do mięsnych smaków we włoskim wydaniu. Jeśli podczas przechadzki po ulicach Rzymu wejdziesz do dobrej restauracji podającej wołowinę, to możesz zaskoczyć się tym, że specjalnością lokalu będą duszone ogony wołowe z dodatkiem boczku i warzyw. Nie musisz jednak wybierać się w podróż do Italii, aby ich skosztować. Przygotuj ogon wołowy w domowych warunkach, a przekonasz się, że będziesz chcieć sięgać po niego częściej.
Ogon wołowy – wyjątkowy produkt, który warto docenić
W Polsce ogony wołowe nie zdobyły jeszcze popularności, na jaką bez wątpienia zasługują. Wyróżnia je delikatne mięso, a także wysoka zawartość białka i kolagenu, który zapewnia temu rodzajowi podrobów wołowych odpowiednią kleistość. Z uwagi na nią ogony wołowe świetnie sprawdzają się w roli farszu do pierogów i innych potraw bazujących na mielonej wołowinie. Przekrój zastosowań tego produktu jest jednak znacznie szerszy, a inspiracje można czerpać nie tylko z kuchni włoskiej, ale także z receptur hiszpańskich i staropolskich przepisów sprzed setek lat.
Jeśli chcesz spróbować, czym raczyli się nasi pradziadowie, zachęcamy do przygotowania tzw. ogonówki, czyli tradycyjnej polskiej zupy przyrządzanej na bazie wywaru z ogonów wołowych. Miłośnikom dobrze znanych i lubianych dań polecamy dodać ogon wołowy do rosołu – dzięki temu zyska on ciekawy twist smakowy i będzie kusić intensywnym, mięsnym aromatem.
Skoro przywołaliśmy hiszpańskie receptury, nie możemy nie odwołać się do zastosowania ogonów wołowych w tamtejszej kuchni. Dużą popularnością w tej części Półwyspu Iberyjskiego cieszy się danie Rabo de toro, czyli ogon wołowy duszone w czerwonym winie. Ta kompozycja może stanowić idealny dowód dla domowników, że przyrządzone z pomysłem podroby wołowe potrafią nieziemsko smakować.
Świeże ogony wołowe – gdzie kupić taki rarytas?
Ze względu na to, że ogony wołowe nie są zazwyczaj pierwszym skojarzeniem klientów na myśl o świeżej wołowinie, możesz zastanawić, gdzie je kupić. W naszej ofercie znajdziesz szeroki wybór podrobów wołowych, w tym właśnie ogony, które dostarcza nam ceniony polski producent CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak. Pozyskujemy od niego wysokiej jakości podroby i mięso wołowe otrzymywane z wyselekcjonowanych sztuk, dzięki czemu potrawy przygotowywane na bazie proponowanych przez nas produktów zostaną docenione przez nawet najbardziej wysublimowane kubki smakowe.
Jakie podroby wołowe poza ogonami możesz u nas kupić? Oferujemy między innymi: serca, nerki, ozory, poliki, a nawet jądra. W naszym asortymencie znajduje się także świeża wołowina, którą możesz wykorzystać do przyrządzenia niemal dowolnego dania bazującego na tym mięsie. Jeśli szukasz inspiracji w tym zakresie, zachęcamy do zapoznania się z sekcją: Wołowina na potrawy.
Wielu klientów naszego sklepu doceniło nie tylko nasze świeże podroby i mięso wołowe, ale także trzy wyjątkowe linie sezonowanych na sucho steków – Standard, Premium i Extra Marmur. W ramach tych linii oferujemy:
- steki z antrykotu,
- steki z rostbefu,
- steki z polędwicy wołowej.
Jeżeli chcesz skosztować steka, który zachwyci Cię kruchością oraz głębokością smaku, to z pewnością jest to oferta dla Ciebie.
Zapraszamy do składania zamówień!
Opinie o produkcie (0)
Ogon wołowy 1,5 kg
towar niedostępny
Kup ten produkt teraz - zapłać za niego za 30 dni