
Opis
Chcesz przygotować niebanalne kanapki? A może masz ochotę na soczyste paski wołowe z patelni? W obu przypadkach baweta sprawdzi się doskonale! Ten wycinany z łaty wołowej element wyróżnia się przyjemną, mięsną strukturą, która wprost zachęca do konsumpcji. Baweta umiejętnie poddana obróbce termicznej potrafi zaskoczyć nawet doświadczonych miłośników wołowiny swoim głębokim smakiem i soczystością. Przekonaj się, co możesz z niej wyczarować w swojej kuchni!
Baweta wołowa – zmień swoje kanapki w kulinarne dzieło sztuki!
Mięso wołowe dzięki swojej szlachetności i uniwersalności coraz częściej staje się mile widzianym gościem na stołach Polaków. Odkrywanie potencjału tkwiącego w wołowinie potrafi okazać się nie lada przygodą. Jedną z krain, jaką można odwiedzić podczas podróży po fascynującym świecie wołowiny, jest Królestwo Kanapek, w którym niepodzielnie rządzi jedna władczyni: baweta wołowa. Z doświadczenia wiemy, że ten soczysty element wołowy w towarzystwie pachnącego chleba i świeżych warzyw może podbić serce zarówno mięsnych koneserów, jak i tych, którzy na wołowinę skuszą się od święta. Zaserwuj swoim bliskim kanapki z bawetą wołową z naszego sklepu, a talerz, na którym je podasz, opustoszeje w mgnieniu oka!
Baweta – smaczna mięsna baza do wywarów i sałatek
Lady Bavette to dama, która odnajdzie się nie tylko w kanapkowym towarzystwie. Podsmażona i pocięta w drobne plastry stworzy znakomitą kompozycję z warzywami oraz delikatnym sosem. Świetnie sprawdzi się także w roli bazy do esencjonalnych wywarów, które można później zamrozić i wykorzystać do przyrządzenia innych dań.
Baweta wołowa – kilogram wysokiej jakości mięsa w dobrej cenie
Baweta oferowana przez nasz sklep online to wysokiej jakości świeża wołowina pozyskiwana prosto od renomowanego polskiego producenta CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak. Oferuje on wyselekcjonowane mięso wołowe, po które chętnie sięgają szefowie kuchni cenionych restauracji. Zamawiając nasze produkty, nie musisz wybierać się do drogiego lokalu, żeby posmakować wyśmienitych dań z wołowiny.
W naszym asortymencie znajduje się oczywiście nie tylko baweta wołowa, ale także wiele innych ciekawych propozycji. Na szczególną uwagę zasługują trzy unikalne linie sezonowanych na sucho steków: Standard, Premium i Extra Marmur, które różnią się między sobą poziomem marmurkowatości mięsa. Wśród steków dostępnych w tych liniach znajdziesz:
- steki z antrykotu,
- steki z rostbefu,
- steki z polędwicy wołowej.
Jeśli szukasz natomiast idealnego mięsa na obiad, to przejrzyj naszą sekcję Wołowina na potrawy, gdzie prezentujemy, do jakich dań będą najlepiej pasować określone elementy wołowe.
Zachęcamy do zapoznania się z pełnią naszej oferty!
Najczęściej zadawane pytania
- Skąd pochodzi mięso oferowane na Steki.pl? Współpracujemy wyłącznie ze sprawdzonymi polskimi hodowcami. Bezpośrednia współpraca z lokalnymi dostawcami pozwala nam zachować pełną kontrolę nad jakością mięsa.
- Jak dostarczacie wołowinę?
Oferujemy dwa bezpieczne sposoby dostawy:
- Wysyłka kurierska na terenie całej Polski w specjalistycznych opakowaniach, testowanych laboratoryjnie dla zachowania najwyższej jakości produktu
- Transport chłodniczy (DPD Food) dostępny w wybranych miastach: Warszawa, Kraków, Poznań, Łódź, Trójmiasto, Hel, Wrocław, Katowice, Toruń, Bydgoszcz
- Czy Wasze mięso jest wolne od antybiotyków i hormonów? Tak, nasze mięso jest w 100% wolne od antybiotyków i hormonów. Dbamy o to, aby oferować Państwu produkt najwyższej jakości, bez zbędnych dodatków.
- Czy Wasze produkty mają certyfikaty jakości? Posiadamy certyfikat IFS, który potwierdza najwyższe standardy bezpieczeństwa i jakości w produkcji żywności.
- Jak przechowywane jest mięso przed wysyłką? Mięso jest przechowywane w naszym zakładzie produkcyjnym z zachowaniem ciągłego łańcucha chłodniczego. Co istotne, produkt trafia do Ciebie bezpośrednio od producenta, bez pośrednich punktów przechowywania w hurtowniach czy sklepach.
- Czy mięso oferowane na Steki.pl jest świeże czy mrożone? Oferujemy wyłącznie świeże mięso, które nigdy nie było poddawane mrożeniu.
- Jak długo można przechowywać mięso po otrzymaniu?
Przy zachowaniu odpowiedniej temperatury przechowywania:
- Steki z kością: do 7 dni
- Steki bez kości: do 14 dni
- Jakie są różnice między standardowym a premium stekiem? W naszej ofercie wyróżniamy 3 główne linie steków, które różnią się poziomem marmurkowatości. Marmurkowatość to naturalne przerosty tłuszczu w mięsie, które są nośnikiem smaku i świadczą o jakości produktu. Im wyższy poziom marmurkowatości, tym bardziej intensywny i bogaty smak steka.
- Czy mogę zamówić dostawę na konkretny dzień? Tak, podczas składania zamówienia możesz wybrać preferowany dzień dostawy od wtorku do soboty.
- Czy mogę zwrócić zakupione mięso? Ze względów bezpieczeństwa żywności i zachowania ciągu chłodniczego, mięso nie podlega zwrotom.
Baweta - łata 1 kg
towar niedostępny

Kup ten produkt teraz - zapłać za niego za 30 dni