Dostawa
Steki extra marmur
Jesteś wymagającym smakoszem wołowiny i oczekiwaniom Twoich kubków smakowych sprostać może wyłącznie mięso marmurkowe, które wprost rozpływa się w ustach? A może stoisz przed wyborem pierwszego steka i chcesz zacząć swoją przygodę z tym przysmakiem „z wysokiego C”? Linia Extra Marmur to niekwestionowana elita wśród steków, która pokona nawet najwyżej zawieszoną poprzeczkę wymagań. Dostępne w niej steki dostarczają obłędnych wrażeń smakowych, a ich konsystencja zapewnia czystą rozkosz każdemu miłośnikowi mięsa wołowego.
Zamów i przekonaj się, jak smaczna może być wołowina!
Mięso marmurkowe na steki – co sprawia, że jest tak wyjątkowe?
Każdy stek z linii Extra Marmur stanowi bilet VIP na rollercoaster kulinarnych doznań. Wołowina marmurkowa oferowana przez nasz sklep online to rarytas charakteryzujący się niepowtarzalną jakością, z jaką nie sposób spotkać się podczas jedzenia mięsa dostępnego w powszechnej sprzedaży. Jej wykwintny smak, apetyczny aromat i bardzo wysoką zawartość tłuszczu międzymięśniowego docenią w szczególności doświadczeni koneserzy wołowiny, którzy mieli okazję skosztować legendarnych japońskich steków pochodzących z prefektury Kobe.
Steki z linii Extra Marmur, podobnie jak w przypadku pozostałych linii, czyli Standard i Premium, dostarcza nam renomowany polski producent CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak. Mięso marmurkowe na te wyjątkowe steki to wołowina pochodząca z wyselekcjonowanych, bardzo rzadkich sztuk. Ich unikalne właściwości genetyczne oraz kunszt zajmujących się nimi hodowców pozwala uzyskać mięso o najwyższym stopniu marmurkowatości. Poziom marmurka w stekach z linii Extra Marmur wynosi między 8 a 11 w jedenastostopniowej skali. Tak imponujący wynik przekłada się na niepowtarzalne walory mięsa, do których należą bardzo przyjemna, maślana konsystencja oraz zniuansowany, bogaty smak, trafiający nawet w najbardziej wysublimowane gusta.
Sezonowane na sucho, marmurkowe steki – mięsna rozkosz dla smakoszy
Otrzymywane z wyselekcjonowanych sztuk mięso wołowe, które jest bogate w międzymięśniowy tłuszcz będący nośnikiem smaku, to istotna, ale nie jedyna składowa wyjątkowości naszych steków z linii Extra Marmur. Na niezwykłe właściwości oferowanej przez nas wołowiny marmurkowej wpływa również proces sezonowania na sucho. Polega on na dojrzewaniu wołowiny w ściśle określonych i na bieżąco monitorowanych warunkach. Marmurkowe mięso, z którego wycinane są później steki, jest sezonowane przez co najmniej 30 dni. Cała procedura odbywa się w specjalnych chłodniach, gdzie panują w pełni bezpieczne dla wołowiny warunki.
Steki Extra Marmur wykrawane z sezonowanej na sucho wołowiny wyróżniają się skoncentrowanym smakiem i aromatem, które gwarantują smakoszom niezwykłe doznania kulinarne. Dojrzewanie w kontrolowanych warunkach wpływa również na strukturę mięsa – staje się ono bardzo kruche i delikatne, co dodatkowo wpływa na jego wyjątkową apetyczność. Jedzenie steków z linii Extra Marmur dostarcza niesamowitych wrażeń, których nie da się opisać – ich trzeba doświadczyć!
Wykwintna wołowina marmurkowa na steki – spróbuj, a docenisz
Sezonowana na sucho wołowina marmurkowa, z której wykrawamy nasze steki Extra Marmur, to produkt warty swojej ceny. Jeśli Ty i Twoi bliscy jesteście koneserami wysokiej jakości mięsa wołowego, to zaserwowanie steków z tej linii jest doskonałym pomysłem. Warto dodać, że w naszej ofercie dostępne są również dwie inne linie wyśmienitych steków wołowych, czyli Standard i Premium, które będą optymalnym rozwiązaniem, jeśli wśród gości są również osoby nieprzepadające za zbyt dużą ilością tłuszczu w mięsie. Zaopatrzysz się u nas w sezonowane na sucho:
Zapraszamy do składania zamówień!
Linia Extra Marmur
Linia steków Extra Marmur przeznaczona jest dla wykwintnych i wyrobionych smakoszy wołowiny oraz dla osób, cechujących się wysoką tolerancją na ekstremalną ilość tłuszczu międzymięśniowego. Wołowina Extra Marmur, nieosiągalna powszechnie w ogólnodostępnej sprzedaży, nawiązuje do struktury japońskich steków z prefektury Kobe. Wyselekcjonowana jest spośród bardzo rzadko występujących i niezwykle cenionych sztuk, które dzięki właściwościom genetycznym oraz kunsztowi hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości, co jest ich cechą immanentną. Poza tym steki Extra Marmur wyróżniają się maślaną konsystencją oraz niepowtarzalnym, trudnym do opisania w słowach naturalnym smakiem.
Nazwa linii |
Standard |
Premium |
Extra marmur |
Długość sezonowania |
minimum 30 dni |
minimum 30 dni |
minimum 30 dni |
Marmur (1-11) |
3-4 |
5-7 |
8-11 |
Czym jest marmur znajdziesz tutaj: CO TO MARMURKOWATOŚĆ