Sprawdź czy dowozimy pod twój adres
Możesz zamawiać, dowieziemy pod Twój adres!
Niestety, aktualnie jesteś poza naszym zasięgiem, napisz do nas na sklep@steki.pl zobaczymy, co możemy dla Ciebie zrobić
Dowieziemy pod Twój adres
Nie dowozimy pod Twój adres

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł

Zestaw startowy, mix steków - 2 kg, 5 szt

GRILL STARTOWY.jpg
  • nowość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 249,00 zł 249.00
  124,50 zł/kg
ilość szt.
Producent: Chobot Meat
* Pole wymagane

Opis

Zestaw próbny to idealna paczka dla każdej osoby, która chce zacząć przygodę ze stekami, 3 rodzaje mięsa: Antrykot, Rostbef, Polędwica i Rostbef z polędwicą - T bone. 

Zamów zestaw próbny i sprawdź, który stek jest dla Ciebie najlepszy. 

Fajna opcja na imprezę, zaserwuj znajomym mix steków.
__________________________________________________

Element: Rostbef
Cięcie: Kansas
Gramatura: 350 g
Ilość: 1 szt

Element: Rostbef + polędwica
Cięcie: T bone
Gramatura: 500 g
Ilość: 1 szt

Element: Antrykot
Cięcie: Cote De Boeuf
Gramatura: 350 g
Ilość: 1 szt

Element: Antrykot
Cięcie: Tomahawk
Gramatura: 500 g
Ilość: 1 szt

Element: Polędwica
Cięcie: Filet Mignon
Gramatura: 300 g
Ilość: 1 szt

Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU

Długość sezonowania: ponad 30 dni 

Możliwość mrożenia: TAK

Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________

Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu

Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU

Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________

Rostbef:

Jest naturalnym przedłużeniem antrykotu. Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.

Steaki bez kości: NEW YORK STEAK oraz KANSAS STEAK, z kością i polędwicą T-BONE STEAK i PORTERHOUSE STEAK.
__________________________________________________

Antrykot:

Pochodzi ze środka części grzbietowej, przedniej ćwierćtuszy wołowej, ma delikatne włókna mięśniowe, a o jego subtelności i soczystości decyduje marmurkowaty przerost tłuszczowy.

Steki bez kości: RIB EYE STEAK, z kością: COTE DE BOEUF STEAK, TOMAHAWK STEAK.
__________________________________________________

Polędwica

Polędwica pochodzi z tylnej ćwierćtuszy. Jest to długi i wąski mięsień, idący wzdłuż grzbietu zwierzęcia. Jeden z najbardziej cenionych i pożądanych elementów mięsa wołowego. Mięso z polędwicy jest bardzo delikatne, miękkie i wymaga krótkiej obróbki termicznej.

Steak: FILET MIGNON STEAK
__________________________________________________

Sezonowanie na sucho to proces, w którym kawałki wołowiny dojrzewają w kontrolowanych warunkach od kilku tygodni do kilku miesięcy, zanim zostaną przycięte i pokrojone na steki. 

Nazwa linii

Standard

Premium

Długość sezonowania

minimum 30 dni

minimum 30 dni

Marmur

(1-11)

3-4

5-7

Opis

Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.

Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho.

__________________________________________________

INSTAGRAM 

FACEBOOK

GOOGLE

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl