Wysyłka kurierska na terenie całego kraju

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł

T-bone Extra Marmur Stek z Rostbefu

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 121,68 zł 121.68
  30,42 zł/100g
ilość szt.
Producent: Chobot Meat
dodaj do przechowalni
* Pole wymagane
Ocena: 4
Pin It

Opis

Chcesz spróbować steka, którego maślana konsystencja i bogactwo smaku przeniesie Cię do kulinarnego raju? T-bone Extra Marmur to stek, od którego aż trudno się oderwać! Jego unikalne walory smakowe i aromatyczne oraz wyjątkowa tekstura sprawiają, że w pełni zasługuje na miano jednej z prawdziwych perełek naszej oferty. Pokochają go szczególnie wytrawni smakosze, dla których każdy stek powinien być czymś więcej niż smacznym daniem: ma stanowić doświadczenie i źródło doznań poszerzających kulinarne horyzonty.

Nasz sezonowany na sucho T-bone Extra Marmur to stek, którego wysoka jakość jest wyczuwalna w każdym kawałku. Pełni walorów tego mięsa nie oddadzą żadne słowa – jeśli chcesz je poznać, musisz po prostu go przyrządzić i zafundować sobie niepowtarzalny koncert smaków!

T-bone Extra Marmur – wyśmienita uczta dla kubków smakowych

Mięso marmurkowe jest wyjątkowo cenione wśród koneserów podkreślających jego rozpływającą się w ustach konsystencję oraz bogactwo nut smakowych. Trudno się więc dziwić, że tak wielu entuzjastów wołowiny chce znaleźć stek marmurkowy, który każdą chwilę poświęconą na jego konsumpcję wypełni błogą przyjemnością. Jedna z dróg, jaką mogą obrać w czasie tych poszukiwań, doprowadzi ich do skarbu w postaci naszego steka T-bone Extra Marmur.

Czym dokładnie jest T-bone Extra Marmur? To stek pozyskiwany z polędwicy oraz rostbefu, czyli elementu wołowego stanowiącego naturalne przedłużenie antrykotu, który jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Pod względem kulinarnym wyróżnia go krucha i delikatna struktura – nadaje ona stekom wycinanym z rostbefu właściwości czyniące je świetnym rozwiązaniem na grilla. Decydując się na nasz T-bone Extra Marmur, zyskujesz więc sezonowane mięso, które sprawi wiele radości wymagającemu koneserowi.

T-bone Extra Marmur – doświadcz znakomitego smaku rostbefu i polędwicy

Wystarczy rzut oka na stek T-bone, aby rozpoznać to wyjątkowe cięcie. Jego atrybutem jest charakterystyczna kość w kształcie litery T, która nadaje mu jeszcze bardziej apetyczny wygląd. Istotną cechę wyróżniającą stek T-bone Extra Marmur stanowi to, że zawiera jedynie wąską część polędwicy, dzięki czemu można go łatwo odróżnić od steka Porterhouse, w przypadku którego mamy do czynienia z szerokim fragmentem tego elementu wołowego. Poza stekami T-Bone oraz Porterhouse wielbicielom walorów sezonowanego rostbefu możemy polecić dwa inne cięcia, takie jak:

  • New York – stek bez kości,
  • Kansas – stek z niewielką kością.

Warto zauważyć, że zarówno stek wołowy z rostbefu New York, jak i Kansas nie zawierają polędwicy.

Stek T-bone z linii Extra Marmur jest dostępny w naszej ofercie w różnych wariantach wagowych, w tym:

  • 400 g,
  • 500 g,
  • 600 g.

Zdecyduj, który wariant wagowy naszego steka marmurkowego Ci odpowiada, a my zajmiemy się jego dostawą do Twojego domu!

T-bone Extra Marmur – unikalny stek marmurkowy wołowy prosto od polskiego producenta

Wysokiej klasy wołowina marmurkowa, z której wycinane są nasze steki T-bone Extra Marmur, jest sezonowana na sucho i dostarczana do nas przez uznanego polskiego producenta CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak. Mięso na steki zawdzięcza swój wyjątkowy charakter dojrzewaniu w ściśle określonych warunkach przez co najmniej kilka tygodni. Podczas sezonowania w wołowinie zachodzą procesy, które sprawiają, że staje się ona bardziej krucha, a pełnia smaku i aromatu zostaje skoncentrowana w mięsie. Uzyskany efekt robi ogromne wrażenie – w każdym, nawet najmniejszym kawałku kryje się prawdziwa bomba smaków zabierająca konesera wołowiny w niezwykłą podróż po kulinarnym raju.

T-bone Extra Marmur – przekonaj się o znaczeniu marmurka w mięsie

Jeśli steki wołowe nie są nową pozycją w Twoim menu, to prawdopodobnie zdajesz sobie sprawę, że marmurkowatość, czyli infiltracja włókien mięśniowych tłuszczem, powinna być jednym z kryteriów prawidłowego doboru steka. Wraz ze wzrostem poziomu marmurka w mięsie, wzrasta jego smakowy potencjał, a struktura mięsa staje się subtelniejsza. Steki T-bone Extra Marmur wyróżniają się bardzo wysokim poziomem marmurkowatości mieszczącym się w przedziale: 8-11. Mięso na steki z tej linii pozyskiwane jest z wyselekcjonowanych, wyjątkowo cenionych sztuk, które z uwagi na swoje genetyczne predyspozycje oraz kunszt hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości. Dzięki temu steki T-bone Extra Marmur zaskakują kremową, maślaną konsystencją oraz naturalnym smakiem, który spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających miłośników wołowiny.

Sięgnij po marmurkowy stek ze sprawdzonego źródła

Dlaczego warto kupić steki właśnie u nas? Wyróżnia nas wyjątkowa pasja do wołowiny oraz ścisła współpraca z CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak, dzięki której mamy dostęp do mięsa, z jakiego do niedawna mogli korzystać praktycznie jedynie szefowie kuchni renomowanych restauracji. Nasz sklep otwiera więc przed Tobą wiele kulinarnych możliwości, jakie do tej pory nie były osiągalne dla klienta indywidualnego. Dzięki nam możesz w domowym zaciszu przyrządzić nie tylko marmurkowy T-bone stek, ale także wiele innych smacznych dań, w tym:

Zapraszamy do składania zamówień.

Element: Rostbef i polędwica

Cięcie: T-bone

Linia: Extra Marmur - więcej info TU 

Marmur: 8-11 w skali 1-11 - więcej info TU

Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU

Długość sezonowania: ponad 30 dni 

Możliwość mrożenia: TAK

Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________

Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu

Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU

Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________

Rostbef:

Jest naturalnym przedłużeniem antrykotu. Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.

Steaki bez kości: NEW YORK STEAK, Steaki z kością: KANSAS STEAK, steaki z kością i polędwicą T-BONE STEAK i PORTERHOUSE STEAK.
__________________________________________________

Linia Extra Marmur:

Wyselekcjonowana jest spośród bardzo rzadko występujących i niezwykle cenionych sztuk, które dzięki właściwościom genetycznym oraz kunsztowi hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości, co jest ich cechą immanentną. Wyróżniają się maślaną konsystencją oraz niepowtarzalnym, trudnym do opisania w słowach naturalnym smakiem.
__________________________________________________

INSTAGRAM 

FACEBOOK

GOOGLE

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium