

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Steki XXL - 7 szt - 4,5 kg





Opis
Zestaw steków XXL to idealna propozycja dla miłośników mięsa z grilla, którzy cenią sobie duże, pełne smaku kawałki mięsa.
Majówka Set 1 - Grube Steki XXL
Zestaw steków XXL to idealna propozycja dla miłośników mięsa z grilla, którzy cenią sobie duże, pełne smaku kawałki mięsa. Zestaw składa się z czterech różnych rodzajów steków: Tomahawk, T-bone, New York oraz Rib Eye.
Tomahawk to imponujący stek o wadze 1kg, który dzięki długiej kości w kształcie topora, zyskał swoją charakterystyczną nazwę. Ten grubo krojony stek z antrykotu charakteryzuje się soczystym, miękkim mięsem o intensywnym smaku i spektakularnym kształcie.
Kolejnymi stekami w zestawie są dwa T-bone - każdy o wadze 0,75kg. To propozycja dla tych, którzy nie mogą się zdecydować między mięsem z polędwicy i mięsem z rostbefu. Ten stek z kością w kształcie litery "T" łączy w sobie oba rodzaje mięsa, co daje niezwykle bogaty smak.
Dwa kolejne steki w zestawie to New York. Każdy z nich waży 0,5kg, ucięty z rostbefu. Charakteryzują się one intensywnym, wyrazistym smakiem i delikatnością, co sprawia, że są jednymi z najpopularniejszych steków na świecie.
Ostatnim rodzajem steków w zestawie są dwa Rib Eye o wadze 0,5 kg każdy. Stek cięty z oka antrykotu. Charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem, a jego delikatność sprawia, że rozpływa się w ustach.
Wszystkie te steki to mięso najwyższej jakości, które pochodzi od sprawdzonych dostawców, wyselekcjonowane przez Chobot Meat, sezonowane na sucho minimum 30 dni. Cechują się kruchością i dobrym smakiem.Ich grubość i waga sprawiają, że są one idealnym wyborem dla tych, którzy chcą cieszyć się prawdziwym smakiem mięsa na grillu.
__________________________________________________
Element: Rostbef
Cięcie: New York
Gramatura: 500 g
Ilość: 2 szt
Element: Rostbef + polędwica
Cięcie: T bone
Gramatura: 750 g
Ilość: 2 szt
Element: Antrykot
Cięcie: Rib Eye
Gramatura: 500 g
Ilość: 2 szt
Element: Antrykot
Cięcie: Tomahawk
Gramatura: 1000 g
Ilość: 1 szt
Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU
Długość sezonowania: ponad 30 dni
Możliwość mrożenia: TAK
Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________
Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu
Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU
Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________
Rostbef:
Jest naturalnym przedłużeniem antrykotu. Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.
Steaki bez kości: NEW YORK STEAK oraz KANSAS STEAK, z kością i polędwicą T-BONE STEAK i PORTERHOUSE STEAK.
__________________________________________________
Antrykot:
Pochodzi ze środka części grzbietowej, przedniej ćwierćtuszy wołowej, ma delikatne włókna mięśniowe, a o jego subtelności i soczystości decyduje marmurkowaty przerost tłuszczowy.
Steki bez kości: RIB EYE STEAK, z kością: COTE DE BOEUF STEAK, TOMAHAWK STEAK.
__________________________________________________
INSTAGRAM
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Zgodnie ze zmianą ustawy o podatku od towarów i usług do 31 grudnia 2023 r. - Kupujesz nasze produkty bez VAT.