Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Porterhouse Extra Marmur Stek z Rostbefu
Opis
W Twoją kulinarną codzienność wkradła się rutyna i szukasz mięsa, które dostarczy Ci unikalnych smakowych doznań? Nasz stek Porterhouse Extra Marmur pozwoli Ci na nowo odkryć przyjemność, jaką kubkom smakowym zapewnia wysokiej jakości wołowina marmurkowa. Niepowtarzalna, kremowa tekstura w połączeniu ze skoncentrowanymi walorami smakowymi będącymi efektem sezonowania na sucho przeniesie Cię do kulinarnego raju. Porterhouse Extra Marmur to prawdziwy przysmak koneserów wołowiny, który zachwyci także osoby znajdujące się na początku swojej przygody z tym mięsem.
Chcesz zaserwować swoim gościom okazałą porcję marmurkowego mięsa, dzięki której na ich twarzach zagoszczą szerokie uśmiechy? Postaw na stek marmurkowy Porterhouse z linii Extra Marmur, a z łatwością osiągniesz ten cel!
Stek Porterhouse Extra Marmur – wysoka jakość wyczuwalna w każdym kawałku
Wysokiej klasy stek marmurkowy to gwarancja przyjemnych chwil dla każdego pasjonata wołowiny. Wyjątkowo subtelna tekstura oraz bogactwo nut smakowych sprawiają, że mięso marmurkowe cieszy się wśród smakoszy ogromnym uznaniem. Jeśli chcesz, aby pod wpływem konsumpcji steka poczuć błogą radość, to nasz Porterhouse z linii Extra Marmur jest idealną propozycją dla Ciebie.
Co dokładnie kryje w sobie stek marmurkowy Porterhouse z linii Extra Marmur? Jest on wycinany z wysokiej jakości polędwicy oraz rostbefu, czyli elementu wołowego stanowiącego naturalne przedłużenie antrykotu, będącego górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Jako stek wołowy z rostbefu i polędwicy Porterhouse Extra Marmur wyróżnia się kruchością i delikatnością, co sprawia, że jest jednym z chętnie wybieranych cięć wśród Mistrzów Grilla.
Porterhouse Extra Marmur – spełnienie marzeń miłośnika wołowiny
Czy w domowych warunkach można przyrządzić marmurkowy stek wołowy z rostbefu i polędwicy, który z powodzeniem mógłby być flagowym daniem renomowanej restauracji? Porterhouse Extra Marmur dostępny w naszym sklepie stanowi dowód na to, że jest to możliwe. To jeden z czterech najważniejszych rodzajów steków z rostbefu – poza nim w naszej ofercie znajdziesz:
- New York – stek bez kości,
- Kansas – stek z małą kością,
- T-bone – stek z charakterystyczną kością przypominającą literę T.
Czym wyróżnia się określany mianem Porterhouse stek? To duży stek z kością, który pozyskiwany jest z początku rostbefu i zawiera szeroki fragment polędwicy. Największe podobieństwa można dostrzec między nim a stekiem T-bone, jednak w przypadku T-bone udział polędwicy w całości steka jest znacznie mniejszy.
W zależności od swoich potrzeb możesz zamówić u nas stek marmurkowy Porterhouse Extra Marmur o wadze:
- 450 g,
- 550 g,
- 650 g,
- 1 kg,
- 1,5 kg.
Różnorodność wariantów wagowych naszych sezonowanych na sucho steków Porterhouse Extra Marmur sprawia, że znajdziesz wśród nich zarówno solidną porcję mięsa dla jednej osoby, jak i wyborny marmurkowy stek, który zaspokoi głód i smakowe oczekiwania całej grupy przyjaciół.
Stek Porterhouse Extra Marmur – sezonowane na sucho arcydzieło prosto od polskiego producenta
Fundamentem sukcesu i uznania, jakim wśród koneserów wołowiny cieszą się nasze steki Porterhouse Extra Marmur, są: wysokiej jakości wołowina marmurkowa oraz proces sezonowania na sucho. Dostępne w naszej ofercie marmurkowe steki z rostbefu Porterhouse Extra Marmur pochodzą prosto od polskiego producenta CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak, którego wiedza i doświadczenie są cenione przez wielu szefów kuchni renomowanych restauracji. Przeprowadzany przez tę firmę proces sezonowania wołowiny na sucho odbywa się w precyzyjnie określonych warunkach i trwa przynajmniej kilka tygodni. W trakcie dojrzewania wołowina kruszeje, a także zostaje w niej skoncentrowany smak i aromat, który zachwyca później mniej i bardziej doświadczonych miłośników wołowiny.
Porterhouse Extra Marmur – marmurkowy stek wołowy dla koneserów
Wielu entuzjastów steków wołowych przy wyborze odpowiedniej propozycji dla siebie kieruje się poziomem marmurka w mięsie. Trudno się temu dziwić, ponieważ wpływa on zarówno na oferowane przez wołowinę walory smakowe, jak i teksturę samego mięsa. Im bardziej mamurkowa wołowina, tym bogatszą gamę doznań jest ona w stanie zafundować smakoszom. Stek marmurkowy Porterhouse Extra Marmur wyróżnia się poziomem marmurkowatości z przedziału 8-11 i zapewnia nietuzinkowe wrażenia kulinarne wynikające z maślanej konsystencji i wymykającego się schematom, naturalnego smaku mięsa.
Stek Porterhouse Extra Marmur – kulinarna rozkosz bez wychodzenia z domu
Za sprawą ścisłej współpracy między naszym sklepem a producentem CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak, możesz zamówić do domu wysokiej klasy steki marmurkowe, który do tej pory nie były dostępne w powszechnej sprzedaży. W naszej ofercie znajdziesz nie tylko stek Porterhouse z linii Extra Marmur, ale także wiele innych sezonowanych na sucho steków, w tym:
Zachęcamy do składania zamówień oraz do tego, aby sprawdzić nasz wyjątkowy przepis na stek z rostbefu.
Element: Rostbef i polędwica
Cięcie: Porterhouse
Linia: Extra Marmur - więcej info TU
Marmur: 8-11 w skali 1-11 - więcej info TU
Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU
Długość sezonowania: ponad 30 dni
Możliwość mrożenia: TAK
Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________
Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu
Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU
Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________
Rostbef:
Jest naturalnym przedłużeniem antrykotu. Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.
Steaki bez kości: NEW YORK STEAK, Steaki z kością: KANSAS STEAK, steaki z kością i polędwicą T-BONE STEAK i PORTERHOUSE STEAK.
__________________________________________________
Linia Extra Marmur:
Wyselekcjonowana jest spośród bardzo rzadko występujących i niezwykle cenionych sztuk, które dzięki właściwościom genetycznym oraz kunsztowi hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości, co jest ich cechą immanentną. Wyróżniają się maślaną konsystencją oraz niepowtarzalnym, trudnym do opisania w słowach naturalnym smakiem.
__________________________________________________
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Zgodnie ze zmianą ustawy o podatku od towarów i usług do 31 marca 2024 r. - Kupujesz nasze produkty bez VAT.