Wysyłka kurierska na terenie całego kraju

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł

New York Extra Marmur Stek z Rostbefu

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 89,21 zł 89.21
  35,68 zł/100g
ilość szt.
Producent: Chobot Meat
dodaj do przechowalni
* Pole wymagane
Ocena: 3.90387
Pin It

Opis

Lubisz sezonowane na sucho steki, które kuszą apetycznym marmurkiem? W takim razie stek New York Extra Marmur, czyli marmurkowy rarytas dostępny w naszej ofercie, z pewnością skradnie Twoje serce! Już od pierwszego kawałka włożonego do ust zachwyca wyjątkowym smakiem i niesamowitą, wręcz kremową teksturą. Nietuzinkowe walory tego steka sprawiają, że szczególnie docenią go doświadczeni koneserzy wołowiny mający bardzo wysokie wymagania względem jakości mięsa, które trafia na ich talerze.

Jeśli planujesz w domowym zaciszu przyrządzić steka rodem z wykwintnej restauracji, to nasz New York Extra Marmur pozwoli Ci osiągnąć wymarzony efekt. Skosztuj jego wyjątkowych walorów, a przekonasz się, jak bogatą gamę doznań jest w stanie zapewnić Ci sezonowany stek marmurkowy.

Stek New York Extra Marmur – marmurkowy specjał, który docenisz

Każdy miłośnik kulinariów wie, że tłuszcz pełni funkcję nośnika smaku. Wysokiej jakości mięso marmurkowe wyróżnia się pod względem jego zawartości, zapewniając smakoszom przyjemną, kremową konsystencję i znakomity, głęboki smak. Jeśli chcesz poczuć magię, jaką kryje w sobie sezonowana na sucho wołowina marmurkowa, to nasz stek New York Extra Marmur jest idealną propozycją.

Z czego pozyskiwany jest New York Extra Marmur dostępny w naszym sklepie? Nasz New York z tej linii to marmurkowy stek wołowy wycinany z rostbefu, czyli naturalnego przedłużenia antrykotu będącego górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Jak na sezonowany stek z rostbefu przystało, New York Extra Marmur cechuje się kruchością i miękkością i świetnie sprawdza się do przyrządzania na grillu. Sięgnij po niego, a z pewnością zadowolisz kubki smakowe nawet najbardziej wymagającego miłośnika wołowiny.

New York Extra Marmur – idealny stek z rostbefu bez kości

Chcąc kupić sobie stek z rostbefu, możesz zdecydować się na jedno z czterech podstawowych cięć. W przypadku trzech z nich – Kansas, T-bone i Porterhouse – masz do czynienia ze stekami z kością. Co ciekawe, zarówno T-bone, jak i Porterhouse poza rostbefem zawierają także część polędwicy. Czwartym cięciem, które zainteresuje osoby chcące kupić znakomity sezonowany stek bez kości, jest New York. W naszym sklepie oferujemy steki New York z linii Extra Marmur w następujących wariantach wagowych:

  • 250 g,
  • 300 g,
  • 400 g,
  • 500 g.

Wybierz, jak duży marmurkowy stek Cię interesuje i ciesz się wyjątkowymi walorami skoncentrowanymi w każdym kawałku mięsa.

Sezonowany New York Extra Marmur – marmurkowy majstersztyk prosto od polskiego producenta

Aby zapewnić sobie maksymalny poziom doznań zapewnianych przez stek marmurkowy, należy zadbać o to, aby pochodził od sprawdzonego dostawcy. Steki wołowe New York z linii Extra Marmur pozyskujemy prosto od renomowanego polskiego producenta CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak, z którego produktów regularnie korzystają szefowie kuchni cenionych restauracji. Na wyjątkowość steków dostępnych w naszej ofercie wpływa nie tylko to, że są one wycinane z wysokiej jakości wołowiny marmurkowej. Istotną rolę odgrywa również to, że nasze mięso na steki jest poddawane sezonowaniu na sucho w ściśle określonych warunkach. W trakcie dojrzewania w mięsie wołowym zachodzą procesy, które przyczyniają się do zwiększenia jego kruchości, a także koncentracji pełni smaku i aromatu w każdym kawałku. Efekt jest oczarowujący – przyjemność płynąca z jedzenia naszego steka New York Extra Marmur jest jedyna w swoim rodzaju!

New York Extra Marmur – marmurkowy stek, który wręcz rozpływa się w ustach

Przy zamawianiu steków doświadczeni miłośnicy mięsa wołowego zwracają szczególną uwagę na marmurkowatość wołowiny, czyli infiltrację włókien mięśniowych tłuszczem. To bardzo istotne kryterium wyboru, ponieważ wraz ze wzrostem stopnia marmurkowatości mięsa, rośnie jego bogactwo nut smakowych oraz subtelność struktury steka. Każdy stek New York Extra Marmur cechuje się bardzo wysokim poziomem marmurkowatości, który plasuje się w przedziale 8-11. Wołowina marmurkowa na te steki jest pozyskiwana z wyselekcjonowanych, szczególnie cenionych sztuk, które dzięki swoim genetycznym predyspozycjom oraz kompetencjom hodowców wypracowały najwyższy stopień marmurkowatości. Wycinane z tego mięsa steki New York Extra Marmur ujmują smakoszy unikalną, maślaną konsystencją oraz trudnym do opisania słowami naturalnym smakiem. Ta wyjątkowa charakterystyka sprawia, że dla wielu koneserów nasz New York Extra Marmur stał się symbolem tego, jak powinien smakować wysokiej jakości stek marmurkowy.

New York Extra Marmur – wypróbuj unikalny stek marmurkowy dostępny w naszym sklepie

Jeśli interesuje Cię niepowtarzalny New York stek o wysokim poziomie marmurka, to oferowane przez nas mięso marmurkowe prosto od renomowanego polskiego producenta CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak z pewnością sprosta Twoim oczekiwaniom. Warto dodać, że w naszej ofercie znajdziesz również inne sezonowane na sucho steki tej cenionej firmy, w tym:

Zapraszamy do składania zamówień!

Element: Rostbef

Cięcie: New York

Linia: Extra Marmur - więcej info TU 

Marmur: 8-11 w skali 1-11 - więcej info TU

Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU

Długość sezonowania: ponad 30 dni 

Możliwość mrożenia: TAK

Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________

Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu

Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU

Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________

Rostbef:

Jest naturalnym przedłużeniem antrykotu. Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.

Steaki bez kości: NEW YORK STEAK, Steaki z kością: KANSAS STEAK, steaki z kością i polędwicą T-BONE STEAK i PORTERHOUSE STEAK.
__________________________________________________

Linia Extra Marmur:

Wyselekcjonowana jest spośród bardzo rzadko występujących i niezwykle cenionych sztuk, które dzięki właściwościom genetycznym oraz kunsztowi hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości, co jest ich cechą immanentną. Wyróżniają się maślaną konsystencją oraz niepowtarzalnym, trudnym do opisania w słowach naturalnym smakiem.
__________________________________________________

INSTAGRAM 

FACEBOOK

GOOGLE

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium