
Opis
Kości karkowe cielęce – idealna baza do lekkich, aromatycznych wywarów
Kości karkowe cielęce to wyjątkowo cenny składnik każdej domowej kuchni. Idealne do gotowania lekkostrawnych bulionów, delikatnych zup oraz wywarów warzywno-mięsnych – sprawdzą się zarówno jako podstawa rosołu, jak i dodatek do wszelkich esencjonalnych zup mocy.
Dzięki swojemu naturalnemu składowi cielęce kości karkowe tworzą lekki, czysty i klarowny wywar – pełen wartości odżywczych, delikatny w smaku, a przy tym niezwykle aromatyczny.
Delikatność i wartość odżywcza w jednej porcji
Kości cielęce są szczególnie polecane osobom na diecie lekkostrawnej, dzieciom oraz seniorom – wywar z nich wspiera regenerację, dostarcza naturalnego kolagenu i świetnie rozgrzewa. Ten rarytas jest pełny delikatnego, mięsnego smaku.
Zastosowanie:
- baza do rosołu z cielęciny,
- wywar do zup kremów, jarzynowych i warzywnych,
- lekki bulion regeneracyjny,
- domowy demi-glace do sosów i pieczeni.
Pochodzą z karkowej części cielęcia – zawierają niewielkie ilości mięsa, są odpowiednio /oczyszczone, porcjowane i gotowe do wrzucenia do garnka. Gotuj je powoli - choć nie potrzebują tyle czasu co wołowe, w towarzystwie warzyw i ziół, oddadzą to, co najlepsze: czysty smak i klarowny, pełny aromatu bulion.
Nasze mięso pochodzi od uznanego producenta CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i współpracy z najlepszymi hodowcami, oferujemy wołowinę i cielęcinę, która spełnia najwyższe standardy. Ciesz się smakiem, który doceniają najlepsze restauracje, w swoim własnym domu!
Sięgnij po cielęce kości karkowe i odkryj, jak łatwo przygotować zupę, która smakuje jak w najlepszej restauracji – tylko w wersji domowej, naturalnej i na 100%.
W naszej ofercie posiadamy szeroki wybór produktów mięsnych. Może chcesz spróbować, jak smakuje stek sezonowany? W naszej ofercie znajdziesz m.in.:
steki z antrykotu – Rib Eye, Cote de Boeuf, Tomahawk (Toporek),
steki z rostbefu – New York, Kansas,
steki z rostbefu i polędwicy wołowej – T-Bone, Porterhouse.
Polecamy serdecznie również stekowe zestawy: testowe oraz lunchowe, a także mięso na burgery. Oprócz tego w naszym sklepie warto zwrócić uwagę m.in. na szeroki wybór podrobów wołowych, które możesz wykorzystać do przyrządzenia niebanalnych dań, inspirowanych zarówno kuchnią tradycyjną, jak i nowoczesną.
Najczęściej zadawane pytania
- Skąd pochodzi mięso oferowane na Steki.pl? Współpracujemy wyłącznie ze sprawdzonymi polskimi hodowcami. Bezpośrednia współpraca z lokalnymi dostawcami pozwala nam zachować pełną kontrolę nad jakością mięsa.
- Jak dostarczacie wołowinę?
Oferujemy dwa bezpieczne sposoby dostawy:
- Wysyłka kurierska na terenie całej Polski w specjalistycznych opakowaniach, testowanych laboratoryjnie dla zachowania najwyższej jakości produktu
- Transport chłodniczy (DPD Food) dostępny w wybranych miastach: Warszawa, Kraków, Poznań, Łódź, Trójmiasto, Hel, Wrocław, Katowice, Toruń, Bydgoszcz
- Czy Wasze mięso jest wolne od antybiotyków i hormonów? Tak, nasze mięso jest w 100% wolne od antybiotyków i hormonów. Dbamy o to, aby oferować Państwu produkt najwyższej jakości, bez zbędnych dodatków.
- Czy Wasze produkty mają certyfikaty jakości? Posiadamy certyfikat IFS, który potwierdza najwyższe standardy bezpieczeństwa i jakości w produkcji żywności.
- Jak przechowywane jest mięso przed wysyłką? Mięso jest przechowywane w naszym zakładzie produkcyjnym z zachowaniem ciągłego łańcucha chłodniczego. Co istotne, produkt trafia do Ciebie bezpośrednio od producenta, bez pośrednich punktów przechowywania w hurtowniach czy sklepach.
- Czy mięso oferowane na Steki.pl jest świeże czy mrożone? Oferujemy wyłącznie świeże mięso, które nigdy nie było poddawane mrożeniu.
- Jak długo można przechowywać mięso po otrzymaniu?
Przy zachowaniu odpowiedniej temperatury przechowywania:
- Steki z kością: do 7 dni
- Steki bez kości: do 14 dni
- Jakie są różnice między standardowym a premium stekiem? W naszej ofercie wyróżniamy 3 główne linie steków, które różnią się poziomem marmurkowatości. Marmurkowatość to naturalne przerosty tłuszczu w mięsie, które są nośnikiem smaku i świadczą o jakości produktu. Im wyższy poziom marmurkowatości, tym bardziej intensywny i bogaty smak steka.
- Czy mogę zamówić dostawę na konkretny dzień? Tak, podczas składania zamówienia możesz wybrać preferowany dzień dostawy od wtorku do soboty.
- Czy mogę zwrócić zakupione mięso? Ze względów bezpieczeństwa żywności i zachowania ciągu chłodniczego, mięso nie podlega zwrotom.
Kości karkowe cielęce
towar niedostępny

Kup ten produkt teraz - zapłać za niego za 30 dni