Wysyłka kurierska na terenie całego kraju

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Flat Iron - stek z łopatki

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 31,26 zł 31.26
  10,42 zł/100g
ilość szt.
Producent: Chobot Meat
dodaj do przechowalni
* Pole wymagane
Ocena: 0
Pin It

Opis

Wysokiej jakości, soczysty stek w dobrej cenie – czy to możliwe? Tak, wystarczy że sięgniesz po dostępny w naszej ofercie stek Flat Iron! Jest on pozyskiwany z łopatki wołowej i należy do kategorii steków świeżych, które nie są poddawane sezonowaniu. Mimo że nie cieszy się aż taką popularnością jak steki z antrykotu, rostbefu czy polędwicy wołowej, to potrafi zachwycić nawet najbardziej wymagającego miłośnika wołowiny. Co istotne, możesz że go przyrządzić w formie steka minutowego, co sprawia, że jest idealnym wyborem na tzw. sytuacje 50/50 – Ty masz ochotę na steka, a Twój napięty do granic możliwości kalendarz jest niezbyt szczęśliwy z tego powodu. Błyskawicznie przygotowany stek z łopatki wołowej pozwoli Ci zaspokoić swoją kulinarną potrzebą, a przy tym uniknąć terminarzowej gimnastyki. Oto sposób na to, jak, parafrazując znane powiedzenie, zrobić dwa steki na jednym ogniu!

Flat Iron – ciesz się soczystością świeżego steka

Czym dokładnie jest stek Flat Iron? Jest to stek wycinany z mięśnia podgrzebieniowego łopatki wołowej, z którego usunięto wewnętrzne ścięgna, błony i powięzie. Ten element wołowy wyróżnia duża smakowitość i soczystość, a nierzadko również atrakcyjny poziom marmurkowatości, dzięki czemu pozyskiwane z niego steki okazują się strzałem w dziesiątkę. Zdaniem niektórych wielbicieli wołowiny stek z łopatki wołowej jest zbliżony smakiem do steka z antrykotu, co wystawia mu najpiękniejszą możliwą „laurkę”.

Jak wspomnieliśmy, stek z łopatki wołowej Flat Iron możesz przygotować w formie steka minutowego. Co kryje się za tym pojęciem? W ten sposób określa się cienki stek, którego grubość jest uzależniona od wybranego elementu wołowego, z jakiego go wycięto. Zazwyczaj jednak ta grubość wynosi 1 lub 1,5 cm. Stek Flat Iron w formie minutowej możesz przyrządzić zarówno na grillu, jak i patelni grillowej, pod warunkiem, że zadbasz o bardzo wysoką temperaturę. Bardzo dużą zaletą tak przygotowywanej wołowiny jest nie tylko doskonały smak, ale i krótki czas obróbki termicznej, który wynosi zwykle około minuty na jedną stronę steka.

Zamów wysokiej jakości stek z łopatki wołowej Flat Iron

Stek wołowy z łopatki Flat Iron to idealne rozwiązanie dla koneserów wołowiny, którzy szukają doskonałego steka w ekonomicznej cenie. Dlaczego warto zamówić go właśnie u nas? Dostępne w naszej ofercie świeże mięso na steki oraz smaczna wołowina kulinarna pochodzi prosto od uznanego polskiego producenta CHOBOT MEAT Jan Ludwiniak. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, niesłabnącej pasji i współpracy z zaufanymi hodowcami produkty tej firmy regularnie trafiają na stoły w wielu cenionych restauracjach. Za sprawą naszego sklepu możesz cieszyć się wołowiną restauracyjnej jakości w domu, niezależnie od tego, kiedy najdzie Cię ochota na solidną porcję soczystego mięsa.

W naszej ofercie dostępne są nie tylko steki świeże, ale również wyjątkowe steki sezonowane na sucho. Dzielimy je na trzy specjalne linie: Standard, Premium i Extra Marmur, które różnią się między sobą ilością marmurka w mięsie. Do steków sezonowanych na sucho dostępnych u nas zaliczają się:

Zdecyduj, na jaki stek masz ochotę, złóż zamówienie i zaserwuj sobie pełną smaku, soczystą wołowinę!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium