

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Czerwcówka set 4 - Zestaw testowy - 5 szt - 2 kg





Opis
Zestaw próbny to idealna paczka dla każdej osoby, która chce zacząć przygodę ze stekami, 3 rodzaje mięsa: Antrykot, Rostbef, Polędwica i Rostbef z polędwicą - T bone.
Zamów zestaw próbny i sprawdź, który stek jest dla Ciebie najlepszy.
Fajna opcja na imprezę, zaserwuj znajomym mix steków.
__________________________________________________
Element: Rostbef
Cięcie: Kansas
Gramatura: 350 g
Ilość: 1 szt
Element: Rostbef + polędwica
Cięcie: T bone
Gramatura: 500 g
Ilość: 1 szt
Element: Antrykot
Cięcie: Cote De Boeuf
Gramatura: 350 g
Ilość: 1 szt
Element: Antrykot
Cięcie: Tomahawk
Gramatura: 500 g
Ilość: 1 szt
Element: Polędwica
Cięcie: Filet Mignon
Gramatura: 300 g
Ilość: 1 szt
Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU
Długość sezonowania: ponad 30 dni
Możliwość mrożenia: TAK
Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________
Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu
Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU
Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________
Rostbef:
Jest naturalnym przedłużeniem antrykotu. Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.
Steaki bez kości: NEW YORK STEAK, Steaki z kością: KANSAS STEAK, steaki z kością i polędwicą T-BONE STEAK i PORTERHOUSE STEAK.
__________________________________________________
Antrykot:
Pochodzi ze środka części grzbietowej, przedniej ćwierćtuszy wołowej, ma delikatne włókna mięśniowe, a o jego subtelności i soczystości decyduje marmurkowaty przerost tłuszczowy.
Steki bez kości: RIB EYE STEAK, z kością: COTE DE BOEUF STEAK, TOMAHAWK STEAK.
__________________________________________________
Polędwica
Polędwica pochodzi z tylnej ćwierćtuszy. Jest to długi i wąski mięsień, idący wzdłuż grzbietu zwierzęcia. Jeden z najbardziej cenionych i pożądanych elementów mięsa wołowego. Mięso z polędwicy jest bardzo delikatne, miękkie i wymaga krótkiej obróbki termicznej.
Steak: FILET MIGNON STEAK
__________________________________________________
Sezonowanie na sucho to proces, w którym kawałki wołowiny dojrzewają w kontrolowanych warunkach od kilku tygodni do kilku miesięcy, zanim zostaną przycięte i pokrojone na steki.
Nazwa linii |
Standard |
Premium |
Długość sezonowania |
minimum 30 dni |
minimum 30 dni |
Marmur (1-11) |
3-4 |
5-7 |
Opis |
Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho. |
Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho. |
__________________________________________________
INSTAGRAM
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Zgodnie ze zmianą ustawy o podatku od towarów i usług do 30 czerwca 2023 r. - Kupujesz nasze produkty bez VAT.