Sprawdź czy dowozimy pod twój adres
Możesz zamawiać, dowieziemy pod Twój adres!
Niestety, aktualnie jesteś poza naszym zasięgiem, napisz do nas na sklep@steki.pl zobaczymy, co możemy dla Ciebie zrobić
Dowieziemy pod Twój adres
Nie dowozimy pod Twój adres

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł

Rostbef jest naturalnym przedłużeniem antrykotu. Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.

Steaki bez kości: NEW YORK STEAK oraz KANSAS STEAK, z kością i polędwicą T-BONE STEAK i PORTERHOUSE STEAK.

Więcej informacji znajdziesz na stronie NASZE STEKI, czym jest SEZONOWANIE co to MARMURKOWATOŚĆ oraz jak poprawnie ZROBIĆ STEKA

New York Standard Stek z Rostbefu

New York Standard Stek z Rostbefu
New York Standard Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu bez kości.

Cena: 33,75 zł
135,00 zł /kg

New York Premium Stek z Rostbefu

New York Premium Stek z Rostbefu
New York Premium Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu bez kości.

Cena: 47,70 zł
159,00 zł /kg

New York Prime Stek z Rostbefu

New York Prime Stek z Rostbefu
New York Prime Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu bez kości.

Cena: 62,25 zł
249,00 zł /kg

Kansas Standard Stek z Rostbefu

Kansas Standard Stek z Rostbefu
Kansas Standard Stek z Rostbefu

Stek rostbefu z kością.

Cena: 54,00 zł
120,00 zł /kg

Kansas Premium Stek z Rostbefu

Kansas Premium Stek z Rostbefu
Kansas Premium Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu z kością.

Cena: 48,65 zł
139,00 zł /kg

Porterhouse Standard Stek z Rostbefu

Porterhouse Standard Stek z Rostbefu
Porterhouse Standard Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 74,25 zł
135,00 zł /kg

Porterhouse Premium Stek z Rostbefu

Porterhouse Premium Stek z Rostbefu
Porterhouse Premium Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 66,78 zł
159,00 zł /kg

Porterhouse Prime Stek z Rostbefu

Porterhouse Prime Stek z Rostbefu
Porterhouse Prime Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 131,40 zł
219,00 zł /kg

T-bone Standard Stek z Rostbefu

T-bone Standard Stek z Rostbefu
T-bone Standard Stek z Rostbefu

Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 62,50 zł
125,00 zł /kg

T-bone Premium Stek z Rostbefu

T-bone Premium Stek z Rostbefu
T-bone Premium Stek z Rostbefu

Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 59,60 zł
149,00 zł /kg

T-bone Prime Stek z Rostbefu

T-bone Prime Stek z Rostbefu
T-bone Prime Stek z Rostbefu

Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 114,95 zł
209,00 zł /kg

Sezonowanie na sucho to proces, w którym kawałki wołowiny dojrzewają w kontrolowanych warunkach od kilku tygodni do kilku miesięcy, zanim zostaną przycięte i pokrojone na steki. 

Nazwa linii

Standard

Premium

Prime

Długość sezonowania

minimum 30 dni

minimum 30 dni

minimum 30 dni

Marmur

(1-11)

3-4

5-7

8-11

Opis

Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.

Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho.

Wyselekcjonowana jest spośród bardzo rzadko występujących i niezwykle cenionych sztuk, które dzięki właściwościom genetycznym oraz kunsztowi hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości, co jest ich cechą immanentną. Wyróżniają się maślaną konsystencją oraz niepowtarzalnym, trudnym do opisania w słowach naturalnym smakiem.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl