Wysyłka kurierska na terenie całego kraju

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł

POLĘDWICA

Jednym z dań, które wśród mistrzów grilla cieszy się szczególnym poważaniem, jest stek z polędwicy wołowej. Ten szlachetny element mięsa wołowego w pełni zasłużył na swoją znakomitą renomę. Steki z polędwicy wołu zachwycają smakoszy kruchością i delikatnością oraz bogactwem walorów smakowych. Ogromny ładunek sensorycznych doznań zamknięty w każdym kawałku tego mięsa sprawia, że przygotowane na jego bazie dania stanowią ważną pozycję w menu wielu ekskluzywnych restauracji. Stek wołowy z polędwicy to również bardzo często gwóźdź programu na grillu u miłośników mięsnych przysmaków.

Polędwica pochodzi z tylnej ćwierćtuszy. Jest to długi i wąski mięsień, idący wzdłuż grzbietu zwierzęcia. Jeden z najbardziej cenionych i pożądanych elementów mięsa wołowego. Mięso z polędwicy jest bardzo delikatne, miękkie i wymaga krótkiej obróbki termicznej. 

Interesuje Cię wysokiej jakości, sezonowane steki z polędwicy wołowej? Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą!



Steak: FILET MIGNON STEAK

Filet Mignon Premium Stek z Polędwicy

Filet Mignon Premium Stek z Polędwicy
Filet Mignon Premium Stek z Polędwicy

Stek z polędwicy.

Cena: 44,05 zł
29,37 zł /100g

Porterhouse Standard Stek z Rostbefu

Porterhouse Standard Stek z Rostbefu
Porterhouse Standard Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 103,74 zł
23,05 zł /100g

Porterhouse Premium Stek z Rostbefu

Porterhouse Premium Stek z Rostbefu
Porterhouse Premium Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 117,95 zł
26,21 zł /100g

Porterhouse Extra Marmur Stek z Rostbefu

Porterhouse Extra Marmur Stek z Rostbefu
Porterhouse Extra Marmur Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 141,65 zł
31,48 zł /100g

T-bone Standard Stek z Rostbefu

T-bone Standard Stek z Rostbefu
T-bone Standard Stek z Rostbefu

Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 88,00 zł
22,00 zł /100g

Chateaubriand - 2 kg - PROMO

Chateaubriand - 2 kg - PROMO
Chateaubriand - 2 kg - PROMO
Cena: 313,95 zł
15,70 zł /100g
  • nowość

T-bone Extra Marmur Stek z Rostbefu

T-bone Extra Marmur Stek z Rostbefu
T-bone Extra Marmur Stek z Rostbefu

Chcesz spróbować steka, którego maślana konsystencja i bogactwo smaku przeniesie Cię do kulinarnego raju? T-bone Extra Marmur to stek, od którego aż trudno się oderwać! Jego unikalne walory smakowe i aromatyczne oraz wyjątkowa tekstura sprawiają, że w pełni zasługuje na miano jednej z prawdziwych perełek naszej oferty. Pokochają go szczególnie wytrawni smakosze, dla których każdy stek powinien być czymś więcej niż smacznym daniem: ma stanowić doświadczenie i źródło doznań poszerzających kulinarne horyzonty.

Nasz sezonowany na sucho T-bone Extra Marmur to stek, którego wysoka jakość jest wyczuwalna w każdym kawałku. Pełni walorów tego mięsa nie oddadzą żadne słowa – jeśli chcesz je poznać, musisz po prostu go przyrządzić i zafundować sobie niepowtarzalny koncert smaków!

Cena: 121,68 zł
30,42 zł /100g

T-bone Premium Stek z Rostbefu

T-bone Premium Stek z Rostbefu
T-bone Premium Stek z Rostbefu

Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 100,63 zł
25,16 zł /100g

Stek z polędwicy wołowej – prawdziwy raj dla podniebienia

Wiele osób zainteresowanych kulturą grillowania zdaje sobie sprawę z tego, że polędwica wołowa to mięso, z którego można przyrządzić doskonały stek. Nie każdy jednak wie, czym dokładnie jest ten element. Polędwica na steki pochodzi z tylnej ćwierćtuszy wołu. Mianem polędwicy określa się długi i wąski mięsień, rozciągający się wzdłuż grzbietu zwierzęcia. Mięso pozyskane z polędwicy cechuje się wieloma zaletami, wśród których szczególnie wyróżniają się duża delikatność oraz miękkość. To sprawia, że polędwica stanowi jeden z najbardziej cenionych i pożądanych elementów mięsa wołowego. Planując przygotowanie steka z polędwicy, musisz pamiętać, że wymaga ona krótkiej obróbki termicznej, aby móc wydobyć z niej to, co najlepsze.

Sezonowane steki z polędwicy wołowej – spróbujesz raz, wrócisz po więcej!

Jeśli chcesz przygotować dobry stek z polędwicy wołowej, zadbaj o wysoką jakość wykorzystywanego mięsa. W naszym sklepie oferujemy sezonowane na sucho przez minimum 30 dni steki z polędwicy, które z pewnością zadowolą Twoje kubki smakowe. Wyjątkowość naszej oferty tkwi między innymi w tym, że znajdują się w niej aż trzy linie steków – Standard, Premium i Extra Marmur. Czym różnią się steki z poszczególnych linii? Kryterium ich rozróżnienia jest stopień marmurkowatości, czyli poziom infiltracji włókien mięśniowych tłuszczem, który stanowi nośnik smaku w wołowinie. Im większy marmurek zdobi mięso, tym dany kawałek jest smaczniejszy i bardziej pożądany.

Jeśli marzy Ci się doskonały stek wołowy z polędwicy, to w naszym sklepie możesz zamówić legendarny Filet Mignon z linii Premium w wybranej gramaturze – 150, 200 lub 300 gramów. Zbliża się większe grillowanie, na którym chcesz godnie ugościć swoich bliskich? W takim razie polecamy Ci pakiet 10 szt. steka z polędwicy wołowej + 1 gratis w bardzo atrakcyjnej cenie. Możesz pokusić się również o to, aby wypróbować wyborne steki z rostbefu zawierające polędwicę wołową – dostępne są u nas:

  • steki T-Bone z wąską częścią polędwicy,
  • steki Porterhouse z szeroką częścią polędwicy,

należące do linii Standard, Premium i Extra Marmur.

Polędwica wołowa to nie jedyny element wołu, z którego potrafimy zrobić sezonowany stek. Dostępne są u nas także m.in. steki z antrykotu, które przez wielu koneserów jest uważany za najlepszy element wołu na wyrafinowane steki.

Zapraszamy do kontaktu!

Więcej informacji znajdziesz na stronie NASZE STEKI, czym jest SEZONOWANIE, co to MARMURKOWATOŚĆ oraz jak poprawnie ZROBIĆ STEKA.

Nazwa linii

Standard

Premium

Extra marmur

Długość sezonowania

minimum 30 dni

minimum 30 dni

minimum 30 dni

Marmur

(1-11)

3-4

5-7

8-11

Opis

Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.

Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho.

Wyselekcjonowana jest spośród bardzo rzadko występujących i niezwykle cenionych sztuk, które dzięki właściwościom genetycznym oraz kunsztowi hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości, co jest ich cechą immanentną. Wyróżniają się maślaną konsystencją oraz niepowtarzalnym, trudnym do opisania w słowach naturalnym smakiem.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium