Sprawdź czy dowozimy pod twój adres
Możesz zamawiać, dowieziemy pod Twój adres!
Niestety, aktualnie jesteś poza naszym zasięgiem, napisz do nas na sklep@steki.pl zobaczymy, co możemy dla Ciebie zrobić
Dowieziemy pod Twój adres
Nie dowozimy pod Twój adres

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł

Antrykot pochodzi ze środka części grzbietowej, przedniej ćwierćtuszy wołowej. Antrykot ma delikatne włókna mięśniowe, a o jego subtelności i soczystości decyduje marmurkowaty przerost tłuszczowy.

Steki bez kości: RIB EYE STEAK, z kością: COTE DE BOEUF STEAK, TOMAHAWK STEAK

Więcej informacji znajdziesz na stronie NASZE STEKI, czym jest SEZONOWANIE co to MARMURKOWATOŚĆ oraz jak poprawnie ZROBIĆ STEKA

Rib Eye Standard Stek z Antrykotu

Rib Eye Standard Stek z Antrykotu
Rib Eye Standard Stek z Antrykotu

Stek z antrykotu bez kości.

Cena: 44,70 zł
149,00 zł /kg

Rib Eye Premium Stek z Antrykotu

Rib Eye Premium Stek z Antrykotu
Rib Eye Premium Stek z Antrykotu

Stek z antrykotu bez kości.

Cena: 56,70 zł
189,00 zł /kg

Rib Eye Prime Stek z Antrykotu

Rib Eye Prime Stek z Antrykotu
Rib Eye Prime Stek z Antrykotu

Antrykot

Cena: 67,25 zł
269,00 zł /kg

Cote De Boeuf Standard Stek z Antrykotu

Cote De Boeuf Standard Stek z Antrykotu
Cote De Boeuf Standard Stek z Antrykotu

Stek z częściowo odkostnionego antrykotu.

Cena: 43,75 zł
125,00 zł /kg

Cote De Boeuf Premium Stek z Antrykotu

Cote De Boeuf Premium Stek z Antrykotu
Cote De Boeuf Premium Stek z Antrykotu

Stek z częściowo odkostnionego antrykotu.

Cena: 55,65 zł
159,00 zł /kg

Tomahawk Premium Stek z Antrykotu

Tomahawk Premium Stek z Antrykotu
Tomahawk Premium Stek z Antrykotu

Stek z częściowo odkostnionego antrykotu wraz długą kością żebrową.

Cena: 79,50 zł
159,00 zł /kg

Sezonowanie na sucho to proces, w którym kawałki wołowiny dojrzewają w kontrolowanych warunkach od kilku tygodni do kilku miesięcy, zanim zostaną przycięte i pokrojone na steki. 

Nazwa linii

Standard

Premium

Prime

Długość sezonowania

minimum 30 dni

minimum 30 dni

minimum 30 dni

Marmur

(1-11)

3-4

5-7

8-11

Opis

Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.

Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho.

Wyselekcjonowana jest spośród bardzo rzadko występujących i niezwykle cenionych sztuk, które dzięki właściwościom genetycznym oraz kunsztowi hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości, co jest ich cechą immanentną. Wyróżniają się maślaną konsystencją oraz niepowtarzalnym, trudnym do opisania w słowach naturalnym smakiem.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl