Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Steki sezonowane to nieodłączny element każdego grillowania organizowanego przez konesera wołowiny. Jeśli też zaliczasz się do grona miłośników soczystych steków, które zaskakują swoją kruchością i zniuansowanym, bogatym smakiem, to nasza oferta jest wprost stworzona dla Ciebie. Steki sezonowane proponowane przez nasz sklep online pochodzą z wysokiej jakości wołowiny prosto od rzeźnika. Ich walory doceniają renomowani szefowie kuchni pozyskujący to mięso do swoich ekskluzywnych lokali gastronomicznych. Korzystając z naszej oferty, zapewniasz sobie sezonowane steki w atrakcyjnej cenie, które pozwolą Ci uzyskać efekt kulinarny, jaki do tej pory był zarezerwowany dla wizyty w uznanej restauracji.
Tomahawk Standard Stek z Antrykotu
Stek z częściowo odkostnionego antrykotu wraz długą kością żebrową.
Tomahawk Premium Stek z Antrykotu
Stek z częściowo odkostnionego antrykotu wraz długą kością żebrową.
Tomahawk Extra Marmur Stek z Antrykotu
Stek z częściowo odkostnionego antrykotu wraz długą kością żebrową.
T-bone Standard Stek z Rostbefu
Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
T-bone Premium Stek z Rostbefu
Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
T-bone Extra Marmur Stek z Rostbefu
Chcesz spróbować steka, którego maślana konsystencja i bogactwo smaku przeniesie Cię do kulinarnego raju? T-bone Extra Marmur to stek, od którego aż trudno się oderwać! Jego unikalne walory smakowe i aromatyczne oraz wyjątkowa tekstura sprawiają, że w pełni zasługuje na miano jednej z prawdziwych perełek naszej oferty. Pokochają go szczególnie wytrawni smakosze, dla których każdy stek powinien być czymś więcej niż smacznym daniem: ma stanowić doświadczenie i źródło doznań poszerzających kulinarne horyzonty.
Nasz sezonowany na sucho T-bone Extra Marmur to stek, którego wysoka jakość jest wyczuwalna w każdym kawałku. Pełni walorów tego mięsa nie oddadzą żadne słowa – jeśli chcesz je poznać, musisz po prostu go przyrządzić i zafundować sobie niepowtarzalny koncert smaków!
Rostbef sezonowany
Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.
Rib Eye Standard Stek z Antrykotu
Stek z antrykotu bez kości.
Rib Eye Premium Stek z Antrykotu
Stek z antrykotu bez kości.
Rib Eye Extra Marmur Stek z Antrykotu
Zbliża się termin imprezy, na której chcesz zaskoczyć swoich gości pełnymi smaku stekami z antrykotu? Steki Rib Eye Extra Marmur dostępne w naszej ofercie to marmurkowe mięso z najwyższej półki doceniane nawet przez najbardziej wymagających smakoszy. Wystarczy rzut oka na przepiękny marmurek zdobiący te apetyczne porcje antrykotu, by ślinianki zaczęły intensywniejszą pracę, a żołądek czekał w pełnej gotowości na przyjęcie doskonałego posiłku. W tym przypadku pozory nie mylą – wyjątkowa, kremowa tekstura mięsa oraz jego intensywny smak i aromat, będące efektem sezonowania na sucho, zapewniają nietuzinkowe doznania, które masz ochotę przeżywać jak najdłużej.
Sięgnij po nasz stek Rib Eye z linii Extra Marmur i zaprezentuj swoim gościom, jak nieziemsko może smakować antrykot marmurkowy!
Porterhouse Standard Stek z Rostbefu
Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
Porterhouse Premium Stek z Rostbefu
Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
Porterhouse Extra Marmur Stek z Rostbefu
Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
New York Standard Stek z Rostbefu
Stek z rostbefu bez kości.
New York Premium Stek z Rostbefu
Stek z rostbefu bez kości.
New York Extra Marmur Stek z Rostbefu
Stek z rostbefu bez kości.
Kansas Standard Stek z Rostbefu
Stek rostbefu z kością.
Kansas Premium Stek z Rostbefu
Stek z rostbefu z kością.
Kansas Premium - Steki sezonowane 360 dni
Stek rostbefu z kością.
Kansas Extra Marmur Stek z Rostbefu
Stek z rostbefu z kością.
Filet Mignon Premium Stek z Polędwicy
Stek z polędwicy.
Cote De Boeuf Standard Stek z Antrykotu
Stek z częściowo odkostnionego antrykotu.
Cote De Boeuf Premium Stek z Antrykotu
Stek z częściowo odkostnionego antrykotu.
Cote De Boeuf Extra Marmur Stek z Antrykotu
Masz ochotę na kuszącego marmurkiem steka, ale najbliższa restauracja serwująca takie mięso jest wiele kilometrów od Ciebie? Stek Cote de Boeuf z linii Extra Marmur dostępny w naszym sklepie pozwoli Ci cieszyć się wyjątkowym smakiem i delikatną strukturą marmurkowej wołowiny bez wychodzenia z domu. Zanim z wysokiej jakości mięsa marmurkowego zostaną wycięte steki Cote de Boeuf, zostaje ono poddane procesowi długotrwałego sezonowania na sucho w ściśle kontrolowanych warunkach. Uzyskany efekt jest naprawdę „nie z tej ziemi”: rozpływające się w ustach mięso wołowe o skoncentrowanym smaku i aromacie, które po włożeniu do ust zapewnia smakoszowi prawdziwą symfonię doznań kulinarnych.
Szukasz steka, który umożliwi Ci poszerzenia swoich horyzontów smakowych? Cote de Boeuf z linii Extra Marmur to unikalny stek marmurkowy, którego wysoka jakość odbierze mowę nawet najbardziej wymagającemu koneserowi!
Steki sezonowane na sucho – koncentracja walorów smakowych w każdym kawałku
Osoby, które są dopiero na starcie swojej podróży przez świat wołowiny, mogą zastanawiać się, czym jest stek sezonowany. Proces sezonowania polega na dojrzewaniu wołowiny w precyzyjnie ustalonych warunkach przez ściśle określony czas. Na skutek tego sezonowany stek wyróżnia się wyjątkową delikatnością, a także dochodzi do wydobycia pełni jego potencjału smakowego i aromatycznego.
W naszym sklepie oferujemy steki sezonowane na sucho przez minimum 30 dni. Jest to bardzo droga metoda, która jednak przynosi fantastyczne efekty. Przede wszystkim stek sezonowany na sucho smakuje wyśmienicie i zostaje wzbogacony o charakterystyczne, orzechowo-maślane nuty, tak cenione przez wytrawnych koneserów. Zmianom ulega także jego struktura, która zyskuje przyjemną subtelność oraz kruchość. Warto podkreślić, że sezonowanie dostępnej u nas wołowiny odbywa się w ściśle kontrolowanych warunkach w chłodniach, dzięki czemu można się nią bez obaw cieszyć.
Trzy linie steków sezonowanych na sucho
Zdajemy sobie sprawę z tego, że nasi klienci mają różne preferencje smakowe, dlatego przygotowaliśmy wyjątkową na skalę kraju ofertę. Stworzyliśmy aż trzy linie steków sezonowanych – mięso z poszczególnych linii różni się poziomem marmurkowatości, czyli stopnia infiltracji włókien mięśniowych tłuszczem odgrywającym w wołowinie rolę nośnika smaku.
- Linia Standard – sezonowane steki z tej linii są dobrym wyborem dla miłośników wołowiny o wyrazistym smaku oraz niskiej zawartości tłuszczu. Ta linia charakteryzuje się najniższym poziomem marmurkowatości (3-4).
- Linia Premium – po steki sezonowane z tej linii bardzo chętnie sięgają szefowie kuchni. Cechuje je uniwersalność – docenią je zarówno koneserzy, jak i osoby, które nie miały wcześniej dużej styczności z wołowiną. Szczególne wrażenie na smakoszach robi delikatność miesa, jego głęboki, niemalże orzechowy smak oraz wyczuwalna marmurkowatość (5-7).
- Linia Extra Marmur – wyselekcjonowane steki dla najbardziej wymagających miłośników wołowiny, którym zależy na wysokim poziomie marmurkowatości (8-11). Znakiem rozpoznawczym steków Extra Marmur jest maślana konsystencja oraz absolutnie unikalny smak.
Proponujemy steki wołowe sezonowane cięte z najszlachetniejszych elementów wołu:
- steki z antrykotu – Rib Eye, Cote de Boeuf, Tomahawk (Toporek),
- steki z rostbefu – New York, Kansas, T-Bone, Porterhouse,
- stek z polędwicy wołowej – Filet Mignon.
Polecamy serdecznie również stekowe zestawy: testowe oraz lunchowe, a także elementy sezonowane, takie jak np. rostbef sezonowany na sucho.
Zapraszamy do kontaktu!
Zgodnie ze zmianą ustawy o podatku od towarów i usług do 31 marca 2024 r. - Kupujesz nasze produkty bez VAT.