

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Steki sezonowane to nieodłączny element każdego grillowania organizowanego przez konesera wołowiny. Jeśli też zaliczasz się do grona miłośników soczystych steków, które zaskakują swoją kruchością i zniuansowanym, bogatym smakiem, to nasza oferta jest wprost stworzona dla Ciebie. Steki sezonowane proponowane przez nasz sklep online pochodzą z wysokiej jakości wołowiny prosto od rzeźnika. Ich walory doceniają renomowani szefowie kuchni pozyskujący to mięso do swoich ekskluzywnych lokali gastronomicznych. Korzystając z naszej oferty, zapewniasz sobie sezonowane steki w atrakcyjnej cenie, które pozwolą Ci uzyskać efekt kulinarny, jaki do tej pory był zarezerwowany dla wizyty w uznanej restauracji.
Filet Mignon Premium Stek z Polędwicy

Stek z polędwicy.
New York Standard Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu bez kości.
New York Premium Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu bez kości.
New York Extra Marmur Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu bez kości.
Kansas Standard Stek z Rostbefu

Stek rostbefu z kością.
Kansas Premium Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu z kością.
Porterhouse Standard Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
Rib Eye Standard Stek z Antrykotu

Stek z antrykotu bez kości.
Porterhouse Premium Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
Rib Eye Premium Stek z Antrykotu

Stek z antrykotu bez kości.
Porterhouse Extra Marmur Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
Cote De Boeuf Standard Stek z Antrykotu

Stek z częściowo odkostnionego antrykotu.
Cote De Boeuf Extra Marmur Stek z Antrykotu

Stek z częściowo odkostnionego antrykotu.
Cote De Boeuf Premium Stek z Antrykotu

Stek z częściowo odkostnionego antrykotu.
T-bone Standard Stek z Rostbefu

Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
Filet Mignon, 10 szt + 1 gratis

Stek z polędwicy.
Zestaw 11 sztuk w promocyjnej cenie!
Mostek sezonowany Brisket

Mostek to dolna część partii piersiowej pochodzi z ćwierćtuszy przedniej.
Rostbef sezonowany

Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.
T-bone Extra Marmur Stek z Rostbefu

Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
T-bone Premium Stek z Rostbefu

Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
Tomahawk Premium Stek z Antrykotu

Stek z częściowo odkostnionego antrykotu wraz długą kością żebrową.
Steki sezonowane na sucho – koncentracja walorów smakowych w każdym kawałku
Osoby, które są dopiero na starcie swojej podróży przez świat wołowiny, mogą zastanawiać się, czym jest stek sezonowany. Proces sezonowania polega na dojrzewaniu wołowiny w precyzyjnie ustalonych warunkach przez ściśle określony czas. Na skutek tego sezonowany stek wyróżnia się wyjątkową delikatnością, a także dochodzi do wydobycia pełni jego potencjału smakowego i aromatycznego.
W naszym sklepie oferujemy steki sezonowane na sucho przez minimum 30 dni. Jest to bardzo droga metoda, która jednak przynosi fantastyczne efekty. Przede wszystkim stek sezonowany na sucho smakuje wyśmienicie i zostaje wzbogacony o charakterystyczne, orzechowo-maślane nuty, tak cenione przez wytrawnych koneserów. Zmianom ulega także jego struktura, która zyskuje przyjemną subtelność oraz kruchość. Warto podkreślić, że sezonowanie dostępnej u nas wołowiny odbywa się w ściśle kontrolowanych warunkach w chłodniach, dzięki czemu można się nią bez obaw cieszyć.
Trzy linie steków sezonowanych na sucho
Zdajemy sobie sprawę z tego, że nasi klienci mają różne preferencje smakowe, dlatego przygotowaliśmy wyjątkową na skalę kraju ofertę. Stworzyliśmy aż trzy linie steków sezonowanych – mięso z poszczególnych linii różni się poziomem marmurkowatości, czyli stopnia infiltracji włókien mięśniowych tłuszczem odgrywającym w wołowinie rolę nośnika smaku.
- Linia Standard – sezonowane steki z tej linii są dobrym wyborem dla miłośników wołowiny o wyrazistym smaku oraz niskiej zawartości tłuszczu. Ta linia charakteryzuje się najniższym poziomem marmurkowatości (3-4).
- Linia Premium – po steki sezonowane z tej linii bardzo chętnie sięgają szefowie kuchni. Cechuje je uniwersalność – docenią je zarówno koneserzy, jak i osoby, które nie miały wcześniej dużej styczności z wołowiną. Szczególne wrażenie na smakoszach robi delikatność miesa, jego głęboki, niemalże orzechowy smak oraz wyczuwalna marmurkowatość (5-7).
- Linia Extra Marmur – wyselekcjonowane steki dla najbardziej wymagających miłośników wołowiny, którym zależy na wysokim poziomie marmurkowatości (8-11). Znakiem rozpoznawczym steków Extra Marmur jest maślana konsystencja oraz absolutnie unikalny smak.
Proponujemy steki wołowe sezonowane cięte z najszlachetniejszych elementów wołu:
- steki z antrykotu – Rib Eye, Cote de Boeuf, Tomahawk (Toporek),
- steki z rostbefu – New York, Kansas, T-Bone, Porterhouse,
- stek z polędwicy wołowej – Filet Mignon.
Polecamy serdecznie również stekowe zestawy: testowe oraz lunchowe, a także elementy sezonowane, takie jak np. rostbef sezonowany na sucho.
Zapraszamy do kontaktu!
Zgodnie ze zmianą ustawy o podatku od towarów i usług do 30 czerwca 2023 r. - Kupujesz nasze produkty bez VAT.