Wysyłka kurierska na terenie całego kraju

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł

Planujesz grilla i chcesz ugościć swoich bliskich w wyjątkowy sposób? Sezonowane na sucho steki z rostbefu dostępne w naszej ofercie zapewnią Wam niezapomnianą ucztę, którą z pewnością będziecie chcieli powtórzyć. Co sprawia, że są one tak doskonałe? Każdy proponowany przez nas stek z rostbefu jest sezonowany minimum 30 dni, dzięki czemu mięso zyskuje delikatność i miękkość, a jego smaki zostają skoncentrowane. W efekcie każdy kawałek steka dostarcza unikalnych wrażeń smakowych, a wyśmienity aromat dania sprawia, że po prostu cieszysz się chwilą.

Masz ochotę na soczysty stek wołowy z rostbefu? Zapoznaj się z ofertą naszego sklepu!

Kansas Premium - Steki sezonowane 360 dni

Kansas Premium - Steki sezonowane 360 dni
Kansas Premium - Steki sezonowane 360 dni

Stek rostbefu z kością.

Cena: 76,65 zł
21,90 zł /100g

New York Standard Stek z Rostbefu

New York Standard Stek z Rostbefu
New York Standard Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu bez kości.

Cena: 47,80 zł
23,90 zł /100g

New York Premium Stek z Rostbefu

New York Premium Stek z Rostbefu
New York Premium Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu bez kości.

Cena: 72,25 zł
28,90 zł /100g

New York Extra Marmur Stek z Rostbefu

New York Extra Marmur Stek z Rostbefu
New York Extra Marmur Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu bez kości.

Cena: 97,25 zł
38,90 zł /100g

Kansas Standard Stek z Rostbefu

Kansas Standard Stek z Rostbefu
Kansas Standard Stek z Rostbefu

Stek rostbefu z kością.

Cena: 69,65 zł
19,90 zł /100g

Kansas Extra Marmur Stek z Rostbefu

Kansas Extra Marmur Stek z Rostbefu
Kansas Extra Marmur Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu z kością.

Cena: 94,15 zł
26,90 zł /100g

Kansas Premium Stek z Rostbefu

Kansas Premium Stek z Rostbefu
Kansas Premium Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu z kością.

Cena: 76,65 zł
21,90 zł /100g

Porterhouse Standard Stek z Rostbefu

Porterhouse Standard Stek z Rostbefu
Porterhouse Standard Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 98,55 zł
21,90 zł /100g

Porterhouse Premium Stek z Rostbefu

Porterhouse Premium Stek z Rostbefu
Porterhouse Premium Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 112,05 zł
24,90 zł /100g

Porterhouse Extra Marmur Stek z Rostbefu

Porterhouse Extra Marmur Stek z Rostbefu
Porterhouse Extra Marmur Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 134,55 zł
29,90 zł /100g

T-bone Standard Stek z Rostbefu

T-bone Standard Stek z Rostbefu
T-bone Standard Stek z Rostbefu

Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 83,60 zł
20,90 zł /100g

T-bone Extra Marmur Stek z Rostbefu

T-bone Extra Marmur Stek z Rostbefu
T-bone Extra Marmur Stek z Rostbefu

Chcesz spróbować steka, którego maślana konsystencja i bogactwo smaku przeniesie Cię do kulinarnego raju? T-bone Extra Marmur to stek, od którego aż trudno się oderwać! Jego unikalne walory smakowe i aromatyczne oraz wyjątkowa tekstura sprawiają, że w pełni zasługuje na miano jednej z prawdziwych perełek naszej oferty. Pokochają go szczególnie wytrawni smakosze, dla których każdy stek powinien być czymś więcej niż smacznym daniem: ma stanowić doświadczenie i źródło doznań poszerzających kulinarne horyzonty.

Nasz sezonowany na sucho T-bone Extra Marmur to stek, którego wysoka jakość jest wyczuwalna w każdym kawałku. Pełni walorów tego mięsa nie oddadzą żadne słowa – jeśli chcesz je poznać, musisz po prostu go przyrządzić i zafundować sobie niepowtarzalny koncert smaków!

Cena: 115,60 zł
28,90 zł /100g

T-bone Premium Stek z Rostbefu

T-bone Premium Stek z Rostbefu
T-bone Premium Stek z Rostbefu

Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.

Cena: 95,60 zł
23,90 zł /100g

Rostbef – idealne mięso na stek z grilla

Wołowina dzieli się na wiele różnych elementów, wśród których szczególne miejsce zajmuje rostbef. Uznaje się go za jeden z najszlachetniejszych elementów wołu, który doskonale nadaje się na steki. Czym dokładnie jest rostbef? Jest to naturalne przedłużenie antrykotu będące górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Charakterystycznymi cechami tego mięsa są kruchość i miękkość, które sprawiają, że rostbef cieszy się szczególnym szacunkiem wśród pasjonatów grilla. Uwagę zwraca również to, że jest on zazwyczaj nieco mniej otłuszczony niż antrykot.

Sezonowane steki z rostbefu – poczuj się jak w ekskluzywnej restauracji

Aby stek wołowy z rostbefu zapewnił smakoszowi maksimum doznań, powinien być sezonowany w odpowiednich warunkach. Steki z rostbefu dostępne w naszym sklepie są sezonowane na sucho w aseptycznych chłodniach. Dzięki temu zyskują pożądaną kruchość i delikatność, a dodatkowo skutecznie wydobywane są walory sensoryczne wysokiej jakości wołowiny. Sięgając więc po stek z rostbefu z naszego sklepu, zapewniasz sobie mięso, z którego korzystają szefowie kuchni renomowanych restauracji.

Unikalną cechą naszej oferty jest to, że znajdują się w niej trzy linie steków: Standard, Premium oraz Extra Marmur. O przyporządkowaniu steka do danej linii decyduje jego marmurkowatość, czyli infiltracja włókien mięśniowych tłuszczem pełniącym funkcję nośnika smaku. Im wyższy poziom marmurku w mięsie, tym bogatszy smakowo jest to kawałek. Klienci sklepu mogą zaopatrzyć się u nas w steki z rostbefu o różnej gramaturze z każdej z tych trzech linii. Proponujemy różne cięcia steków wołowych z rostbefu, w tym m.in.:

  • New York – stek bez kości,
  • Kansas – stek z niedużą kością,
  • T-Bone – stek z charakterystyczną kostką przypominającą literę T oraz zawierający wąską część polędwicy,
  • Porterhouse – stek z szerokim fragmentem polędwicy; pozyskuje się go z końca rostbefu.

W naszej ofercie można zamówić również inne doskonałe elementy wołowe, w tym stek z polędwicy wołowej czy steki z antrykotu.

Zapraszamy do kontaktu!

Więcej informacji znajdziesz na stronie NASZE STEKI, czym jest SEZONOWANIE, co to MARMURKOWATOŚĆ oraz jak poprawnie ZROBIĆ STEKA.

Nazwa linii

Standard

Premium

Extra marmur

Długość sezonowania

minimum 30 dni

minimum 30 dni

minimum 30 dni

Marmur

(1-11)

3-4

5-7

8-11

Opis

Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością uzyskaną w procesie sezonowania na sucho.

Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho.

Wyselekcjonowana jest spośród bardzo rzadko występujących i niezwykle cenionych sztuk, które dzięki właściwościom genetycznym oraz kunsztowi hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości, co jest ich cechą immanentną. Wyróżniają się maślaną konsystencją oraz niepowtarzalnym, trudnym do opisania w słowach naturalnym smakiem.

Zgodnie ze zmianą ustawy o podatku od towarów i usług do 31 marca 2024 r. - Kupujesz nasze produkty bez VAT.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium