

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Filet Mignon Premium Stek z Polędwicy

Stek z polędwicy.
New York Standard Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu bez kości.
New York Premium Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu bez kości.
New York Extra Marmur Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu bez kości.
Kansas Standard Stek z Rostbefu

Stek rostbefu z kością.
Kansas Premium Stek z Rostbefu

Stek z rostbefu z kością.
Porterhouse Standard Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
Rib Eye Standard Stek z Antrykotu

Stek z antrykotu bez kości.
Porterhouse Premium Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
Rib Eye Premium Stek z Antrykotu

Stek z antrykotu bez kości.
Porterhouse Extra Marmur Stek z Rostbefu

Stek ze środkowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
Cote De Boeuf Standard Stek z Antrykotu

Stek z częściowo odkostnionego antrykotu.
Cote De Boeuf Extra Marmur Stek z Antrykotu

Stek z częściowo odkostnionego antrykotu.
Cote De Boeuf Premium Stek z Antrykotu

Stek z częściowo odkostnionego antrykotu.
T-bone Standard Stek z Rostbefu

Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
T-bone Extra Marmur Stek z Rostbefu

Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
T-bone Premium Stek z Rostbefu

Stek z początkowego lub końcowego odcinka rostbefu i polędwicy połączony kością w kształcie litery T.
Tomahawk Premium Stek z Antrykotu

Stek z częściowo odkostnionego antrykotu wraz długą kością żebrową.
Linia Standard
Linia steków standard została stworzona na potrzeby osób, które cenią sobie wyrazisty smak mięsa oraz niską zawartość tłuszczu, co sprawia, że chude steki są niezwykle lekkie i łatwe w przyswojeniu dla układu pokarmowego. Steki z linii standard wyselekcjonowane są z najlepszych, młodych byków oraz niektórych typów jałówek. Steki te charakteryzują się wyraźną strukturą mięsa, niską lub zerową zawartością tłuszczu międzymięśniowego, czyli brakiem marmurkowatości, głębokim smakiem oraz miękkością.
Linia Premium
Linia steków premium, to najbardziej popularna wśród renomowanych szefów kuchni selekcja mięsa. Jej smak docenią zarówno koneserzy wołowiny, jak i osoby, które przygodę z wołowiną dopiero rozpoczynają. Mięso tej kategorii uświetni rodzinne grille i ważne przyjęcia. Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, wręcz „orzechowy smak”, uzyskany dzięki sezonowaniu na sucho przez minimum 30 dni.
Linia Extra Marmur
Linia steków prime przeznaczona jest dla wykwintnych i wyrobionych smakoszy wołowiny oraz dla osób, cechujących się wysoką tolerancją na ekstremalną ilość tłuszczu międzymięśniowego. Wołowina extra marmur, nieosiągalna powszechnie w ogólnodostępnej sprzedaży, nawiązuje do struktury japońskich steków z prefektury Kobe. Wyselekcjonowana jest spośród bardzo rzadko występujących i niezwykle cenionych sztuk, które dzięki właściwościom genetycznym oraz kunsztowi hodowców uzyskały najwyższy stopień marmurkowatości, co jest ich cechą immanentną. Poza tym steki prime wyróżniają się maślaną konsystencją oraz niepowtarzalnym, trudnym do opisania w słowach naturalnym smakiem.
Nazwa linii |
Standard |
Premium |
Extra marmur |
Długość sezonowania |
minimum 30 dni |
minimum 30 dni |
minimum 30 dni |
Marmur (1-11) |
3-4 |
5-7 |
8-11 |
Czym jest marmur znajdziesz tutaj: CO TO MARMURKOWATOŚĆ
Zgodnie ze zmianą ustawy o podatku od towarów i usług do 30 czerwca 2023 r. - Kupujesz nasze produkty bez VAT.