
Description
Element: Rostbef i polędwica
Cięcie: T-bone
Linia: Premium - więcej info TU
Marmur: 5-7 w skali 1-11 - więcej info TU
Rodzaj: Mięso sezonowane - więcej info TU
Długość sezonowania: ponad 30 dni
Możliwość mrożenia: TAK
Sposób przygotowania: grill, patelnia, patelnia grillowa
__________________________________________________
Steki sezonowane są bardzo kruche i proste w przygotowaniu
Jak przygotować steak? To bardzo proste! Sprawdź TU
Pamiętaj, że nasz towar możesz go spokojnie zamrozić, informacje jak rozmrażać znajdziesz TU
__________________________________________________
Rostbef:
Jest naturalnym przedłużeniem antrykotu. Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.
Steaki bez kości: NEW YORK STEAK, Steaki z kością: KANSAS STEAK, steaki z kością i polędwicą T-BONE STEAK i PORTERHOUSE STEAK.
__________________________________________________
Linia Premium:
Wyselekcjonowane jest spośród tłustych krów i jałówek, które w procesie hodowli wytworzyły infiltrację tłuszczem wewnętrznym. Steki premium cechuje delikatna struktura mięsa, kruchość, marmurkowatość, bardzo głęboki, słodki, wręcz „orzechowy smak”, wzmocniony dzięki sezonowaniu na sucho.
__________________________________________________
W ostatnim czasie do Twojego grillowego menu wkradła się rutyna i szukasz nowych inspiracji? T-bone Premium stek z naszej oferty to odświeżenie, którego potrzebujesz! Dzięki temu, że poddajemy go sezonowaniu na sucho w kontrolowanych warunkach, zapewnia on unikalne doznania smakowe i aromatyczne, a przy tym jest niesamowicie kruchy i delikatny. To prawdziwa klasyka 2.0 – T-bone Premium stek łączy w sobie znane i lubiane walory z wysoką jakością, której do tej pory trudno było doświadczyć w domowych warunkach. Z pełnym przekonaniem określamy go mianem mięsnego rarytasu, ponieważ znajduje uznanie wśród najbardziej wymagających smakoszy.
Trwają przygotowania do zbliżającego się grilla? Postaw na sezonowane na sucho steki T-bone i zrób piorunujące wrażenie na swoich gościach.
T-bone Premium stek – ulubiony wybór entuzjastów rostbefu i polędwicy
Niełatwo jest znaleźć mięso, które ma tylu zagorzałych zwolenników, co wołowina. Istnieje wiele powodów jej popularności, ale jeden z nich przychodzi na myśl od razu: soczyste steki na grilla! Zdaniem fachowców najlepsze steki wycina się z centry wołowej, czyli lombaty. Tworzą ją trzy szlachetne elementy wołowe: antrykot, rostbef oraz polędwica. T-bone Premium stek pozyskiwany jest z polędwicy oraz rostbefu – elementu, który stanowi naturalne przedłużenie antrykotu, będąc górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Jakie cechy są charakterystyczne dla rostbefu? Przede wszystkim delikatność i kruchość, które sprawiają, że wykrawane z niego steki idealnie nadają się do obróbki na grillu. Nie inaczej jest z proponowanym przez nas stekiem T-bone z linii Premium – po wysmażeniu na preferowany stopień zachwyci on nie tylko entuzjastę wołowiny, ale także mniej doświadczoną osobę.
Stek T-bone prosto od polskiego producenta – stawiamy na wysoką jakość
Doskonałe mięso i charakterystyczna kość w kształcie litery T – właśnie to piękne połączenie kryje się pod nazwą stek T-bone. Warto zauważyć, że w przypadku tego steka polędwica stanowi jedynie niewielką część, co pozwala łatwo odróżnić go od steka Porterhouse, wyróżniającego się szerokim fragmentem polędwicy. Miłośnikom rostbefu polecamy również dwa inne cięcia, które jednak nie zawierają polędwicy – są nimi:
- New York – stek bez kości,
- Kansas – stek z małą kością.
Jakie steki T-bone z linii Premium można u nas zamówić? Proponujemy następujące warianty wagowe:
- 400 g,
- 500 g,
- 600 g.
Wybierz odpowiedni rozmiar steka, złóż zamówienie, a my zajmiemy się jego dostawą pod Twoje drzwi!
T-bone stek wołowy – spróbuj unikalnej wołowiny sezonowanej na sucho
Skąd bierzemy wołowinę na nasze steki? Dostarcza ją nam uznany polski producent CHOBOT Meat Jan Ludwiniak. W przypadku steków kluczową rolę, obok wysokiej jakości mięsa, odgrywa proces sezonowania na sucho. Polega on na dojrzewaniu mięsa w precyzyjnie ustalonych warunkach przez minimum kilka tygodni. Poddane temu procesowi mięso kruszeje, a w jego wnętrzu dochodzi do koncentracji smaków i aromatów, dzięki czemu każdy jego kęs wprawia miłośnika grilla w dobry nastrój. Walorów steka T-bone Premium nie da się oddać słowami – jego wysokiej jakości warto doświadczyć osobiście, najlepiej w gronie bliskich.
T-bone stek z linii Premium – głęboki smak i delikatna tekstura
Koneserzy steków wołowych doskonale wiedzą, że jednym z kryteriów, którym powinni kierować się podczas zakupów mięsa na steki jest jego marmurkowatość, czyli infiltracja włókien mięśniowych tłuszczem. Im wyższy poziom tego parametru, tym bogatszy smak i subtelniejszą strukturę ma stek. W przypadku naszych steków T-bone z linii Premium poziom marmurkowatości jest wysoki i wynosi: 5-7. Ma to wyczuwalne przełożenie na ich najważniejsze cechy. Sięgając po T-bone Premium stek wołowy, zapewniasz sobie mięso o bardzo przyjemnej, kruchej strukturze oraz intrygującym, głębokim smaku.
Sprawdzony sklep z wysokiej jakości wołowiną
Jesteśmy prawdziwymi pasjonatami wołowiny, którzy stawiają sobie za cel zapewnianie klientom wysokiej klasy mięsa wołowego. Gwarantujemy szeroki wybór produktów na naszej stronie – miłośnicy grillowania znajdą tu nie tylko T-bone stek oraz inne steki z rostbefu, ale także m.in.:
Dużą wagę przykładamy również do tego, aby nie marnować żywności. Dlatego zamawiając dowolny stek w naszym sklepie, możesz go zamrozić i przyrządzić kiedy indziej. Jeśli nie wiesz natomiast, jak taki stek przygotować, to zerknij na nasz prosty przepis na stek T-bone.
Zapraszamy do składania zamówień.
__________________________________________________
FAQ
- Where does the meat offered on Steki.pl come from? We cooperate exclusively with trusted Polish breeders. Direct collaboration with local suppliers allows us to maintain full control over the quality of the meat.
-
How do you deliver beef?
We offer two safe delivery methods:
- Courier shipping throughout Poland in specialized packaging, laboratory-tested to ensure the highest product quality.
- Refrigerated transport (DPD Food) available in selected cities: Warsaw, Kraków, Poznań, Łódź, Trójmiasto, Hel, Wrocław, Katowice, Toruń, Bydgoszcz.
- Is your meat free from antibiotics and hormones? Yes, our meat is 100% free from antibiotics and hormones. We ensure that we offer you a product of the highest quality, without unnecessary additives.
- Do your products have quality certifications? We hold the IFS certificate, which confirms the highest safety and quality standards in food production.
- How is the meat stored before shipment? The meat is stored in our production facility with a continuous cold chain. Importantly, the product is sent directly to you from the producer, without any intermediary storage points in warehouses or stores.
- Is the meat offered on Steki.pl fresh or frozen? We offer only fresh meat that has never been frozen.
-
How long can I store the meat after receiving it?
When stored at the appropriate temperature:
- Bone-in steaks: up to 7 days
- Boneless steaks: up to 14 days
- What are the differences between a standard and a premium steak? We offer 3 main lines of steaks, distinguished by the level of marbling. Marbling refers to natural fat streaks in the meat that carry flavor and indicate the product’s quality. The higher the level of marbling, the more intense and rich the flavor of the steak.
- Can I choose a specific delivery date? Yes, when placing your order, you can choose your preferred delivery day, from Tuesday to Saturday.
- Can I return the purchased meat? For food safety reasons and to maintain the cold chain, meat cannot be returned.
T-bone Premium Sirloin and Tenderloin Steak
product unavailable

Buy this products now - pay for it in 30 days