Courier shipping throughout Poland

Dostawa

do kasy suma: 0,00 zł

 Are you planning a barbecue and want to host your loved ones in a unique way? The dry-seasoned roast beef steaks available in our offer will provide you with an unforgettable feast that you will certainly want to repeat. What makes them so perfect? Each roast beef steak we offer is seasoned for a minimum of 30 days, allowing the meat to become tender and soft, and concentrating its flavors. As a result, each piece of steak provides a unique taste experience, and the delicious aroma of the dish makes you simply enjoy the moment.

Fancy a juicy roast beef steak? Check out the offer of our store!

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Rostbef – idealne mięso na stek z grilla

Wołowina dzieli się na wiele różnych elementów, wśród których szczególne miejsce zajmuje rostbef. Uznaje się go za jeden z najszlachetniejszych elementów wołu, który doskonale nadaje się na steki. Czym dokładnie jest rostbef? Jest to naturalne przedłużenie antrykotu będące górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Charakterystycznymi cechami tego mięsa są kruchość i miękkość, które sprawiają, że rostbef cieszy się szczególnym szacunkiem wśród pasjonatów grilla. Uwagę zwraca również to, że jest on zazwyczaj nieco mniej otłuszczony niż antrykot.

Sezonowane steki z rostbefu – poczuj się jak w ekskluzywnej restauracji

Aby stek wołowy z rostbefu zapewnił smakoszowi maksimum doznań, powinien być sezonowany w odpowiednich warunkach. Steki z rostbefu dostępne w naszym sklepie są sezonowane na sucho w aseptycznych chłodniach. Dzięki temu zyskują pożądaną kruchość i delikatność, a dodatkowo skutecznie wydobywane są walory sensoryczne wysokiej jakości wołowiny. Sięgając więc po stek z rostbefu z naszego sklepu, zapewniasz sobie mięso, z którego korzystają szefowie kuchni renomowanych restauracji.

Unikalną cechą naszej oferty jest to, że znajdują się w niej trzy linie steków: Standard, Premium oraz Extra Marmur. O przyporządkowaniu steka do danej linii decyduje jego marmurkowatość, czyli infiltracja włókien mięśniowych tłuszczem pełniącym funkcję nośnika smaku. Im wyższy poziom marmurku w mięsie, tym bogatszy smakowo jest to kawałek. Klienci sklepu mogą zaopatrzyć się u nas w steki z rostbefu o różnej gramaturze z każdej z tych trzech linii. Proponujemy różne cięcia steków wołowych z rostbefu, w tym m.in.:

  • New York – stek bez kości,
  • Kansas – stek z niedużą kością,
  • T-Bone – stek z charakterystyczną kostką przypominającą literę T oraz zawierający wąską część polędwicy,
  • Porterhouse – stek z szerokim fragmentem polędwicy; pozyskuje się go z końca rostbefu.

Feel free to contact us!

Line Name

Standard

Premium

Extra Marble

Seasoning length

minimum 30 days

minimum 30 days

minimum 30 days

Marble Level

(1-11)

3-4

5-7

8-11

Description

These steaks are characterized by a pronounced meat texture, low or no inter-muscular fat content, i.e. no marbling, deep flavor and softness achieved by dry-seasoning.

It is selected from fatty cows and heifers that have developed an infiltration of internal fat during the breeding process. Premium steaks are characterized by a fine meat texture, tenderness, marbling, very deep, sweet, even "nutty flavor", enhanced by dry seasoning.

It is selected from very rare and highly prized pieces, which, thanks to genetic characteristics and the craftsmanship of breeders, have obtained the highest degree of marbling, which is their immanent feature. They are distinguished by their buttery texture and unique natural flavor that is difficult to describe in words.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium