Enter your e-mail address if you would like to receive information about news and promotions.
Steki sezonowane to nieodłączny element każdego grillowania organizowanego przez konesera wołowiny. Jeśli też zaliczasz się do grona miłośników soczystych steków, które zaskakują swoją kruchością i zniuansowanym, bogatym smakiem, to nasza oferta jest wprost stworzona dla Ciebie. Steki sezonowane proponowane przez nasz sklep online pochodzą z wysokiej jakości wołowiny prosto od rzeźnika. Ich walory doceniają renomowani szefowie kuchni pozyskujący to mięso do swoich ekskluzywnych lokali gastronomicznych. Korzystając z naszej oferty, zapewniasz sobie sezonowane steki w atrakcyjnej cenie, które pozwolą Ci uzyskać efekt kulinarny, jaki do tej pory był zarezerwowany dla wizyty w uznanej restauracji.
Steki sezonowane na sucho – koncentracja walorów smakowych w każdym kawałku
Osoby, które są dopiero na starcie swojej podróży przez świat wołowiny, mogą zastanawiać się, czym jest stek sezonowany. Proces sezonowania polega na dojrzewaniu wołowiny w precyzyjnie ustalonych warunkach przez ściśle określony czas. Na skutek tego sezonowany stek wyróżnia się wyjątkową delikatnością, a także dochodzi do wydobycia pełni jego potencjału smakowego i aromatycznego.
W naszym sklepie oferujemy steki sezonowane na sucho przez minimum 30 dni. Jest to bardzo droga metoda, która jednak przynosi fantastyczne efekty. Przede wszystkim stek sezonowany na sucho smakuje wyśmienicie i zostaje wzbogacony o charakterystyczne, orzechowo-maślane nuty, tak cenione przez wytrawnych koneserów. Zmianom ulega także jego struktura, która zyskuje przyjemną subtelność oraz kruchość. Warto podkreślić, że sezonowanie dostępnej u nas wołowiny odbywa się w ściśle kontrolowanych warunkach w chłodniach, dzięki czemu można się nią bez obaw cieszyć.
Trzy linie steków sezonowanych na sucho
Zdajemy sobie sprawę z tego, że nasi klienci mają różne preferencje smakowe, dlatego przygotowaliśmy wyjątkową na skalę kraju ofertę. Stworzyliśmy aż trzy linie steków sezonowanych – mięso z poszczególnych linii różni się poziomem marmurkowatości, czyli stopnia infiltracji włókien mięśniowych tłuszczem odgrywającym w wołowinie rolę nośnika smaku.
- Linia Standard – sezonowane steki z tej linii są dobrym wyborem dla miłośników wołowiny o wyrazistym smaku oraz niskiej zawartości tłuszczu. Ta linia charakteryzuje się najniższym poziomem marmurkowatości (3-4).
- Linia Premium – po steki sezonowane z tej linii bardzo chętnie sięgają szefowie kuchni. Cechuje je uniwersalność – docenią je zarówno koneserzy, jak i osoby, które nie miały wcześniej dużej styczności z wołowiną. Szczególne wrażenie na smakoszach robi delikatność miesa, jego głęboki, niemalże orzechowy smak oraz wyczuwalna marmurkowatość (5-7).
- Linia Extra Marmur – wyselekcjonowane steki dla najbardziej wymagających miłośników wołowiny, którym zależy na wysokim poziomie marmurkowatości (8-11). Znakiem rozpoznawczym steków Extra Marmur jest maślana konsystencja oraz absolutnie unikalny smak.
Proponujemy steki wołowe sezonowane cięte z najszlachetniejszych elementów wołu:
- steki z antrykotu – Rib Eye, Cote de Boeuf, Tomahawk (Toporek),
- steki z rostbefu – New York, Kansas, T-Bone, Porterhouse,
- stek z polędwicy wołowej – Filet Mignon.
Polecamy serdecznie również stekowe zestawy: testowe oraz lunchowe, a także elementy sezonowane, takie jak np. rostbef sezonowany na sucho.
Zapraszamy do kontaktu!
In accordance with the amendment of the Value Added Tax Act until 31 December 2023. - You buy our products VAT-free.