

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Rostbef sezonowany

Rostbef jest górnym odcinkiem części lędźwiowo-brzusznej ćwierćtuszy tylnej. Mięso jest bardzo delikatne kruche i miękkie.
Sezonowanie na sucho to proces, w którym kawałki wołowiny dojrzewają w kontrolowanych warunkach od kilku tygodni do kilku miesięcy, zanim zostaną przycięte i pokrojone na steki.
W trakcie sezonowania następuje szereg procesów w tym utleniania i proteolizy, dzięki którym mięso nabiera kruchości oraz niepowtarzalnego smaku oraz zapachu.
Kluczowym efektem starzenia na sucho jest koncentracja i nasycenie naturalnego smaku oraz zmiękczenie tekstury mięsa
W skrócie: Steki sezonowane są bardzo miękkie i kruche, dużo prostsze w przygotowaniu i dużo lepsze w smaku.
W naszym sklepie znajdziesz 3 linie steków sezonowanych: standard, premium, extra marmur - więcej info na stronie: Nasze linie steków
Zgodnie ze zmianą ustawy o podatku od towarów i usług do 30 czerwca 2023 r. - Kupujesz nasze produkty bez VAT.